Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΣ - ΝΑΤ
«Μπλόκο» στις αντεργατικές μεθοδεύσεις

Μετά από δυναμική κινητοποίηση αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ, που θα συζητούσε την «αξιοποίηση» 12 ακινήτων του Ταμείου. Σε επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης καλούν τα ταξικά σωματεία τους ναυτεργάτες

Eurokinissi

Η δυναμική παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ, κατάφερε να επιβάλει την αναβολή των θεμάτων που αφορούσαν την παραχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες 8 ακινήτων του Ταμείου, την αλλαγή χρήσης του χώρου του Ναυτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ), όπου βρίσκεται το Ναυτικό Νοσοκομείο και την εκμίσθωση άλλων τριών.

Σημειώνεται ότι τα θέματα που αφορούσαν τα 12 ακίνητα του ΝΑΤ, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά την περασμένη Παρασκευή, στη λίστα της ημερήσιας διάταξης της χτεσινής συνεδρίασης της διοίκησης του ΝΑΤ και αυτό παρά το γεγονός ότι πρόσφατα η διοίκηση είχε αποφασίσει ότι για την ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ θα γινόταν ειδική συνεδρίαση της οποίας θα προηγούνταν έγκαιρη ενημέρωση και ο ανάλογος χρόνος για τη μελέτη των σχετικών εισηγητικών προτάσεων. Η χτεσινή κινητοποίηση που οργάνωσαν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ), είναι προφανές ότι «χάλασαν» τη μεθόδευση που είχε σχεδιαστεί με ευθύνη του διορισμένου από την κυβέρνηση της ΝΔ, προέδρου του Ταμείου, Γρ. Τιμαγένη.

Ομως, το πρόβλημα παραμένει και η επίθεση σε βάρος της ακίνητης περιουσίας των ναυτεργατών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τα όσα σχεδιάζουν σε βάρος της ακίνητης περιουσίας προβλέπουν μεταξύ άλλων την παραχώρηση 8 ακινήτων για τουλάχιστον 20 και 25 χρόνια σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες προτείνουν ακόμα και το γκρέμισμα ακινήτων, όπως το ιστορικό μνημείο της οδού Ζαλοκώστα 7, το οποίο ενώ είναι χαρακτηρισμένο μνημείο και αποτελεί ένα νεοκλασικό στολίδι στο κέντρο της Αθήνας, οι υπηρεσίες του ΝΑΤ με εντολή του Γρ. Τιμαγένη έχουν υποβάλει αίτηση για τον αποχαρακτηρισμό του.

Την ίδια ώρα που βγάζουν στο σφυρί την ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ, με το πρόσχημα της αύξησης των εσόδων, με κυβερνητική εντολή συνεχίζονται οι ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τους εφοπλιστές για τις οφειλές τους προς το ΝΑΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σχετική εισήγηση για την ...«αξιοποίηση» των ακινήτων του Ταμείου αναφέρεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη» για την «αύξηση των εσόδων του Ταμείου». Ομως την ίδια ώρα, στην ίδια λίστα των θεμάτων ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται η χορήγηση ελευθεροπλοΐας σε πλοία του Αγούδημου παρά τις τεράστιες οφειλές του εφοπλιστή προς το Ταμείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην εισήγηση, μόνο οι τελευταίες - όχι οι συνολικές - οφειλές του εφοπλιστή ανέρχονται σε περίπου ενάμισι εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ