Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΤΩΡΑ οι λαϊκοί άνθρωποι να κάνουν το μεγάλο βήμα με το ΚΚΕ

Σε μαχητική συγκέντρωση στο Ρέθυμνο μίλησε ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μια δυναμική, γεμάτη παλμό και νεολαία συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, μίλησε προχτές το βράδυ ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Διακοπτόμενος συνεχώς από συνθήματα ο ομιλητής είπε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Ηρθε η ώρα να βγει η εργατική τάξη, ο λαός, μαζικά, μαχητικά στο προσκήνιο και να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις.

Ηρθε η ώρα να δώσουμε ένα μεγάλο χαστούκι στην ΕΕ, στα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στον "ευρωμονόδρομο". Ο λαός να σηκώσει το μπόι ως εκεί που να πει: Τέρμα πια, δεν πάει άλλο. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα.

Ηρθε η ώρα οι άνθρωποι του μόχθου να τρομάξουν την πλουτοκρατία. Στη δική της τρομοκρατική επίθεση χρειάζεται εδώ και τώρα ολομέτωπη οργανωμένη αντεπίθεση.

Στην κάλπη στις 7 του Ιούνη, κρίνεται πόσο αποδυναμωμένα θα βγουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πόσο ενισχυμένο θα είναι το ΚΚΕ. Αν φεύγουν οι ψήφοι από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, το σύστημα θα συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική. Αν ενισχυθούν τα άλλα κόμματα, που είναι του "ευρωμονόδρομου", θα στεναχωρηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα μειωμένα ποσοστά τους, αλλά τα έχουν στο χέρι αυτά τα κόμματα, αφού έχουν πολιτική ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ, δεν εναντιώνονται στον καπιταλισμό, άντε κάποια να τον θέλουν λίγο πιο ανθρώπινο. Εκεί που πραγματικά θα αισθανθούν φόβο η άρχουσα τάξη, το αστικό πολιτικό σύστημα, είναι με τη δύναμη του ΚΚΕ.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είπαν τεράστια ψέματα στο λαό για τα οφέλη που θα έχει, όταν το 1992 και οι δυο μαζί με τον ΣΥΝ ψήφιζαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Εξαπολύοντας μια απίστευτη προπαγάνδα χειραγώγησης του λαού υπόσχονταν στους εργαζόμενους τον "παράδεισο" που θα έρθει μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ψέματα ότι θα αυξηθούν οι μισθοί και το λαϊκό εισόδημα με την περιβόητη σύγκλιση. Οτι θα βρουν αγορά οι μικρομεσαίοι αγρότες για τα προϊόντα τους. Οτι θα υπάρξει ευημερία για το λαό και τη νεολαία, και πολλά άλλα.

Ωφελήθηκαν τα μονοπώλια από την ένταξη. Λεφτά στη χώρα από τα περιβόητα "πακέτα" της ΕΕ μπήκαν, αλλά τα καρπώθηκε μια χούφτα κεφαλαιοκρατών.

Είπαν και λένε ψέματα για το χαρακτήρα, τους λόγους ίδρυσης, ύπαρξης της ΕΕ, τους λόγους ένταξης της Ελλάδας. Η ΕΕ είναι μια λυκοσυμμαχία των καπιταλιστών για την ενίσχυση της εξουσίας και των κερδών των μονοπωλίων. Τρομοκρατούν το λαό ότι αν κρατήσει στάση ανυπακοής και απειθαρχίας, αν παλεύει για την αποδέσμευση της Ελλάδας, θα μείνει μόνη και απομονωμένη, θα είναι χειρότερα από σήμερα. Αυτή η κινδυνολογία ενισχύει τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την εξουσία τους, είναι το άλλοθι δυνάμεων σαν τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που δε θέλουν ή δεν έχουν την τόλμη να πουν την αλήθεια για τη ρήξη και την ανατροπή, γιατί δεν την πιστεύουν.

Τώρα, οι λαϊκοί άνθρωποι μπορούν και πρέπει να κάνουν το μεγάλο βήμα με το ΚΚΕ. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, για να το εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

Γιατί ισχυρό ΚΚΕ

Γιατί το ΚΚΕ δεν έβαλε την υπογραφή του στην αντιλαϊκή πολιτική, αντιτάχθηκε στην ένταξη στην ΕΟΚ και ΕΕ με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, το θεμέλιο όλων των αντιλαϊκών συνεπειών. Από το χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και το εισόδημα, την Ασφάλιση και την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών με την ΚΑΠ, τους ευρωτρομονόμους, τον Ευρωστρατό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το ΚΚΕ εναντιώθηκε, οργάνωσε την πάλη του λαού, αποκαλύπτοντας όλα τα δεινά που σήμερα ζει. Και επιβεβαιώθηκε.

Γιατί το ισχυρό ΚΚΕ δίνει δύναμη στο λαό, σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, να στείλει ένα καταλυτικό ΟΧΙ στα ψέματα που έχει ακούσει, αντιπαλεύοντας κάθε πολιτική διαχείρισής της που είναι αντιλαϊκή.

Με ενισχυμένο το ΚΚΕ δυναμώνει η λαϊκή αντεπίθεση, η αποτελεσματικότητα της πάλης για να αποτρέψει ο λαός τα χειρότερα που έρχονται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές στο όνομα της κρίσης. Και είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να το κάνει γιατί δεν έχει δεσμεύσεις με το κεφάλαιο. Γι' αυτό και δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι όπως τα άλλα κόμματα.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο που αποκάλυψε ότι η ΕΕ δεν είναι μονόδρομος για τον ελληνικό λαό, αλλά είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία. Οτι η ΕΕ είναι ένωση των μονοπωλίων, των καπιταλιστικών κρατών ενάντια στους λαούς. Ανέδειξε τη στρατηγική της και σε δύσκολες συνθήκες, διεθνείς και εσωτερικές, προειδοποίησε και προσπάθησε να οργανώσει την αντίσταση και την αντεπίθεση. Η ΕΕ δεν αλλάζει. Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι η ανυπακοή, η απειθαρχία, η αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και πάλη, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, με ισχυρό ΚΚΕ.

Η άνοδος του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά δε θα μειώσει απλά τη δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα δυσκολέψει σημαντικά τη δικομματική εναλλαγή. Θα κάνει πιο αδύναμη την κυβέρνηση, όποια και αν είναι, επομένως θα δημιουργεί μεγαλύτερη δυσκολία στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Θα συμβάλει και στη μεγαλύτερη αδυναμία τους να χειραγωγούν λαϊκές συνειδήσεις. Και το εργατικό λαϊκό κίνημα θα ασκεί μεγαλύτερη πίεση για να παρεμβάλλει εμπόδια στα κόμματα εξουσίας και μπορεί να έχει και κατακτήσεις.

Το ΚΚΕ είναι ενάντια στην ΕΕ, μιλά για ρήξη, αποδέσμευση γιατί είναι κατά της συνεργασίας των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών κρατών, γιατί η ΕΕ είναι ταξική, ανισότιμη. Το ΚΚΕ είναι υπέρ της ισότιμης συνεργασίας των λαών. Συμμαχεί με τις προοδευτικές λαϊκές δυνάμεις, με κινήματα της ΕΕ που αγωνίζονται ενάντια στη στρατηγική της ή που στοχεύουν στην αποδέσμευση.

Το ΚΚΕ λέει ότι υπάρχει λύση. Η νίκη του λαού, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που κοινωνικοποιεί τα μέσα παραγωγής, σχεδιάζει την οικονομία, με εργατικό, λαϊκό έλεγχο στην οικονομία και την εξουσία, εκεί που ιδιοκτήτες του πλούτου είναι οι εργάτες, οι λαϊκοί άνθρωποι που τον παράγουν.

Υπάρχει ένας ακόμη λόγος που αξίζει για να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Αφού χρησιμοποίησαν για χρόνια διάφορα ψεύτικα και τρομοκρατικά επιχειρήματα εναντίον του ΚΚΕ, αφού είδαν ότι δεν μπορούν να αποκόψουν το κόμμα μας από το λαό, δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τα πιο ανήθικα και ανέντιμα μέσα ενάντια στο ΚΚΕ.

Γιατί είναι και ανήθικο, και ανέντιμο να μιλάνε για το ΚΚΕ, λέγοντας ότι είναι μεγαλομέτοχος πολυεθνικών στην Ελλάδα! Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι με τον αντικομμουνισμό θα κόψει την επικοινωνία των λαϊκών ανθρώπων, της νεολαίας με την πολιτική μας. Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τα βρώμικα παιχνίδια τους δεν πιάνουν. Χαίρεται η ΝΔ γιατί το ΠΑΣΟΚ επέλεξε αυτή τη βρώμικη δουλειά.

Είμαστε το κόμμα εκείνο, που έχουμε ασυμφιλίωτη και ανειρήνευτη αντίθεση με την αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές. Είμαστε εμείς, που από το 1918 μιλάμε για την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την έξοδο από τις δυσβάσταχτες δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, το διώξιμο των ξένων βάσεων. Το ΠΑΣΟΚ κάποτε τα έλεγε, αλλά όταν ήλθε στην εξουσία τα απεμπόλησε.

Στις μέρες που απομένουν ως την κάλπη, να συστρατευτούμε στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, "οργώνουμε" καθημερινά τους τόπους δουλειάς, τις εργατογειτονιές, τα χωριά. Κάνουμε τη νύχτα μέρα για να φτάσει στους ανθρώπους του μόχθου, στους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών. Για να κάνουμε δική μας την επόμενη μέρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ