Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10382

ΩΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ
Σπρώχνει στο βάλτο της περιφρόνησης της αγωνιστικής στάσης

Η ωμή και προκλητική παρέμβαση σειράς καναλιών και αρκετών δημοσιογράφων, άλλων εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων υπέρ της αποχής, στην προσπάθεια χειραγώγησης της ψήφου, ιδιαίτερα νέων, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Θέλουν να σπρώξουν μεγάλα τμήματα της νεολαίας στο βάλτο της αδιαφορίας και της περιφρόνησης στην αγωνιστική στάση. Να δοθεί η απάντηση αγωνιστικά! Συμμετοχή στην κάλπη και ψήφος στο ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

ΚΚΕ: ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ

Στις 8 Ιούνη πρέπει κάτι να έχει αλλάξει στο συσχετισμό δύναμης. Αν δεν έχει αλλάξει, σε συνθήκες κρίσης, ο πέλεκυς των αντιλαϊκών μέτρων θα είναι πιο κοφτερός

Στις 7 του Ιούνη ψηφίζουμε για το αν οι εμπειρίες μας από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι θετικές για τους εργαζόμενους. Για το κεφάλαιο και τα κέρδη του, είναι θετικές. Για τον εργαζόμενο, ανεξάρτητα αν είναι υπέρ τού μέσα ή έξω από την ΕΕ, οι εμπειρίες, από αυτά που έχει ζήσει στην πλάτη του, στο χώρο του και ευρύτερα, είναι αρνητικές.

Αν δεν καταγραφούν αυτές οι αρνητικές συνέπειες, αν οι εργαζόμενοι δεν καταψηφίσουν τα κόμματα που υιοθέτησαν την ιδιωτικοποίηση, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και όλα αυτά που ξέρουμε, τις αρνητικές αλλαγές σε όλους τους τομείς συν εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, συν τη συμμετοχή της ΕΕ στον πόλεμο, αν δε βγει ένα τέτοιο σαφές μήνυμα καταδίκης, το οποίο μπορεί να βγει αποκλειστικά μέσα από το ΚΚΕ, το καλοκαίρι έρχονται πολύ χειρότερα.

Η ψήφος είναι όπλο. Αν πάθει αφλογιστία το όπλο, θα είναι μια χαμένη ευκαιρία. Στις 8 Ιούνη, πρέπει κάτι να έχει αλλάξει στο συσχετισμό δύναμης. Αν δεν έχει αλλάξει, σε συνθήκες κρίσης, ο πέλεκυς των αντιλαϊκών μέτρων θα είναι πιο κοφτερός.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΠΑΜΕ
Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!

Τον ταξικό χαρακτήρα της Δικαιοσύνης, αλλά και την αποφασιστικότητα του ΠΑΜΕ να αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια της πολυεθνικής «Τζάμπο», συνολικά της μεγαλοεργοδοσίας και των μηχανισμών της να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το ταξικό κίνημα, αναδεικνύει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σε ανοιχτή επιστολή προς την Εισαγγελέα Κέρκυρας. Την ποινικοποίηση ακόμα και των ανακοινώσεων των ταξικών συνδικάτων, καταγγέλλει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, ενώ, χτες, τέσσερις ακόμα συνδικαλιστές στη Θεσσαλονίκη κλήθηκαν να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις έξω από τα «Τζάμπο» (φωτ. αρχείου).


ΣΕΛ.  15

Παντού με το ψηφοδέλτιο

Δέκα μέρες έμειναν για τις ευρωεκλογές και η μάχη του ψηφοδελτίου για τους κομμουνιστές πρέπει να ενταθεί. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρέπει να φτάσει παντού. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε νέο. Πόρτα την πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο. Το συλλογικό μας όπλο είναι η δράση του κάθε κομμουνιστή ξεχωριστά. Οπλο είναι οι θέσεις μας, η πρότασή μας, που δίνει πραγματική διέξοδο στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στους νέους, στη λαϊκή οικογένεια. Για όλους αυτούς, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρέπει να γίνει παρακαταθήκη αγώνα και προοπτικής. Είμαστε στην τελική ευθεία και είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σ' αυτόν το σκοπό. Να κοιτάξουμε καλύτερα δίπλα μας και να βρούμε έναν - έναν, όσους δεν έχουμε βρει μέχρι σήμερα. Να τους δώσουμε το κόκκινο ψηφοδέλτιο, που εγγυάται τα συμφέροντά τους.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Στο κενό η προσπάθεια να χτυπηθεί το σωματείο

Κάτω από την πίεση του αγώνα, κατέρρευσε η προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει δικαστικά τις κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ