Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Η οργή των ναυτεργατών να εκφραστεί με το κόκκινο ψηφοδέλτιο στην κάλπη

Σε μαζική συγκέντρωση που έγινε στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού (ΚΕΣΕΝ) στο Ρέντη, μίλησε ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής

Η οργή των ναυτεργατών από την άγρια εκμετάλλευση που βιώνουν μέσα στα καράβια, τα δεινά που τους έχει φορτώσει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της ευρωυποταγής, πρέπει να αντιστοιχηθεί, να εκφραστεί και στην κάλπη στις 7 του Ιούνη με το «κόκκινο» ψηφοδέλτιο. Απέναντι σε αυτό το καθήκον, στις ευθύνες που έχουν απέναντι στον κλάδο, στις οικογένειές τους και την τάξη τους, έφερε χτες τους ναυτεργάτες, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής του Κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, στη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης που έγινε στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού (ΚΕΣΕΝ) στο Ρέντη. Μαζί του ήταν ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του Κόμματος και πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ.

Ακόμα και ο χώρος όπου έγινε η συγκέντρωση, το κτίριο του ΚΕΣΕΝ, το οποίο είναι έτοιμο να καταρρεύσει, αποτελεί ένα βασικό κριτήριο των ναυτεργατών για την ψήφο τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΚΕΣΕΝ φοιτούν περίπου 1.000 ναυτεργάτες, χώρια οι υπάλληλοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Εδώ και ένα χρόνο, από τότε που επιβεβαιώθηκε με μελέτες των αρμοδίων η επικινδυνότητα του κτιρίου, δεν έχει δοθεί ούτε φράγκο για την επισκευή του παρά τις απανωτές δεσμεύσεις. Το ΚΕΣΕΝ και συνολικά τη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση έφεραν σε αυτό το «έσχατο» σημείο οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πριν, στα πλαίσια της πολιτικής τους για την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, που εκπορεύεται από την ΕΕ.


Ο Γιώργος Τούσσας κάλεσε τους ναυτεργάτες να κάνουν το «λογαριασμό» από το 1981 ως σήμερα από την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της, για τις βάρβαρες συνθήκες εργασίας, το χτύπημα στα εργασιακά κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, την ανεργία, ενώ από την άλλη οι εφοπλιστές συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο συσσωρεύει δυσθεώρητα κέρδη.

«Το ΚΚΕ - τόνισε - καλεί τους εργαζόμενους με βάση την ίδια τους την πείρα να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα. Να τιμωρήσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τους είπαν ψέματα», «να μη σκορπίσουν την ψήφο τους στα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου». «Ψήφο στο ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό ναυτεργατικό, ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα που θα έχει τη δυνατότητα να αναχαιτίσει αντιλαϊκά μέτρα», «να απαιτήσει και να διεκδικήσει να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών γενικότερα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ