Κυριακή 11 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν... .

Με την ευκαιρία που μας δίνεται σήμερα, ας δούμε το γλωσσάριο των ποτών που συχνά αναφέρουμε. Ανγκοστούρα: Μπίτερ με βάση το ρούμι, αρωματικά χόρτα και ρίζες. Παρασκευάζεται στο εξωτικό Τρινιντάτ. Μπακάρντι: Γνωστή για το ρούμι της οινοποιία, που ιδρύθηκε το 1862 από τον Ντον Φακούντο Μπακάρντι στην Κούβα. Τώρα η έδρα της βρίσκεται στο Νασάου και στις Μπαχάμες. Καλβάντος: Απόσταγμα από μηλίτη που παρασκευάζεται στη Γαλλία.

Σαρτρέζ: Λικέρ που παρασκευάζουν από χόρτα Γάλλοι μοναχοί. Υπάρχουν δυο τύποι: Πράσινο αρωματικό και οινοπνευματώδες και κίτρινο αρωματικό με ελάχιστο οινόπνευμα.

Ελιζίρ: Παλιά ονομασία ποτών που φημίζονται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες εξ ου και το όνομά τους. Μερικά από αυτά είναι: Ελιζίρ Κίνα (Ιταλία), Ελιζίρ ντε Σπα (Βέλγιο), Ελιζίρ ντ' Ανβερ (Βέλγιο), Ιζαρα (Ισπανία) Βενεδικτίνη, Σαρτρέζ και τα λοιπά!

Μια που τα μάθαμε όλα αυτά, ας κάνουμε έναν Αϊρις Κόφι, δηλαδή έναν Ιρλανδικό καφέ.

Μοιράζουμε στα ποτήρια το ουίσκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον καυτό καφέ. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε για ένα λεπτό. Επειτα προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και τα σερβίρουμε αμέσως. Προσοχή μην ξεχαστούμε, μη νομίσουμε ότι είναι σκέτος καφές..., μην πιούμε περισσότερο από ένα ποτήρι...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ