Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Απαράδεκτη κατάσταση

Επίκαιρη Eρώτηση από το ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας

Τις σοβαρές επιπτώσεις, που έχει επιφέρει και στη σχολική στέγη η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία, καταγγέλλει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες η βουλευτής Λ. Κανέλλη προς την υπουργό Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, τονίζεται ότι «η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος για την επίλυση του προβλήματος αυτού, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από το Δήμο της Αθήνας, έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση που είναι απαράδεκτη για τις συνθήκες άσκησης της μαθησιακής και παιδαγωγικής διαδικασίας των μαθητών».

Συνεχίζοντας, η Λ. Κανέλλη περιγράφει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, σημειώνοντας ότι το 27% των σχολείων του Δήμου Αθηναίων λειτουργούν σε διπλή και τριπλή βάρδια, ενώ την ίδια στιγμή αποχαρακτηρίζονται οικόπεδα και παραδίδονται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Υπογραμμίζει, δε ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χαθούν και άλλα οικόπεδα και ελεύθεροι χώροι που είναι χαρακτηρισμένοι ως χώροι σχολείων.

Επιπλέον, παρατηρείται αυθαίρετη μετατροπή αυλείων χώρων, διαδρόμων, υπογείων, πιλοτών και αιθουσών πολλαπλής χρήσης σε αίθουσες διδασκαλίας. Διαδεδομένη είναι και η πρακτική της σύμπτυξης τμημάτων καθώς και οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Ταυτόχρονα η κατάσταση των παλαιών σχολικών κτιρίων επιδεινώνεται, καθώς τα έργα επισκευής και συντήρησής τους παραμελούνται εξαιτίας της συστηματικής υποχρηματοδότησής τους.

Η βουλευτής του ΚΚΕ καταλήγει ρωτώντας την υπουργό Παιδείας «τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση επίλυση του σοβαρού προβλήματος της σχολικής στέγης στο Δήμο της Αθήνας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή διδακτική διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ