Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Την ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μαθητών, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου.

«Αξιοποιώντας και εκσυγχρονίζοντας η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό οπλοστάσιο που είχαν θεσπίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει με την ποινικοποίηση των αγώνων να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών και γενικότερα της νεολαίας, των εργαζομένων, των αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων», επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Και καταλήγει: «Τη στιγμή που η κυβέρνηση προφασίζεται τον "κοινωνικό διάλογο" για να περάσει τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου στο χώρο της Παιδείας, αφήνει σε ισχύ την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ποινικοποιούνται οι αγώνες των μαθητών. Ετσι, οι μαθητές του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 4ου Λυκείου Τρικάλων, οδηγούνται στον Ανακριτή για την κατάληψη που έγινε στο Λύκειό τους το Δεκέμβριο του 2004 ύστερα από αναφορά του Διευθυντή του σχολείου τους προς την Εισαγγελία».

Η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει την υπουργό Παιδείας, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει αυτός ο αντιδημοκρατικός κατήφορος με την ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, να παύσουν οι διώξεις των μαθητών και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ