Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 24 Μάρτη

To διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία

Αντιπολεμικό - φιλειρηνικό συλλαλητήριο διοργανώνει την Παρασκευή 24 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού.

Για μια ακόμα φορά, οι φιλειρηνιστές του νομού θα ορθώσουν το αντιιμπεριαλιστικό τους ανάστημα, καταγγέλλοντας τα εγκλήματα της βάρβαρης Νέας Τάξης Πραγμάτων και τα νέα πολεμοκάπηλα σχέδια που προωθεί στην περιοχή των Βαλκανίων. Η απόφαση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου ελήφθη σε σύσκεψη των φορέων που συμμετέχουν στην επιτροπή, στην οποία επισημάνθηκε ότι το φιλειρηνικό κίνημα του νομού, αλλά και όλης της χώρας πρέπει να εντείνει τη δράση του και να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν και πάλι να χτυπούν στη γειτονιά μας.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάκης Τσιόγκας τόνισε ότι «μπαίνει πλέον σε εφαρμογή το νέο σχέδιο και η νέα τακτική του ΝΑΤΟ, με τη δημιουργία του Στρατηγείου στον Τύρναβο και με καλυμμένες ενέργειες προετοιμάζεται νέος γύρος πολεμικών επιχειρήσεων με την προώθηση νέων όπλων και ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή». «Δυστυχώς - συνέχισε - η πατρίδα μας, με απόφαση της κυβέρνησης, μετατρέπει το ελληνικό έδαφος, για μια ακόμα φορά, σε ορμητήριο κατά του γειτονικού λαού. Σ' αυτές τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, όπως επίσημα έχει ανακοινωθεί, θα μετέχει με επιτελικό ρόλο και το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο».

Καταλήγοντας, ο Τάκης Τσιόγκας κάλεσε όλους τους φιλειρηνιστές της Λάρισας να δώσουν και πάλι δυναμικό «παρών» σε όλες τις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, που θα ακολουθήσουν για να αποτρέψουν τα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών σε βάρος της περιοχής, να καταδικάσουν τη συναίνεση και την ενεργό συμμετοχή της κυβέρνησης σ' αυτά, και για να μη χρησιμοποιηθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στον Τύρναβο ως ορμητήριο εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ