Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τ. ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Η συσπείρωση της εργατικής τάξης φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική

Η ανάγκη δημιουργίας του Λαϊκού Μετώπου που θα έρθει σε συνολική ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική, ώστε να θέσει τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία, ήταν η κεντρική ιδέα της ομιλίας του Τ. Γόντικα, στελέχους του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στα εργοτάξια των αρχαιολογικών ανασκαφών που γίνονται στα πλαίσια κατασκευής της Αττικής οδού.

Ο Τ. Γόντικας, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, αποκάλυψε τη δέσμη των αντιλαϊκών μέτρων, τονίζοντας ότι ενώ «τα δύο μεγάλα κόμματα τάζουν λαγούς με πετραχήλια αποκρύπτουν συστηματικά την άνοδο της ανεργίας στο 13% και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Ξέρουνε όμως πολύ καλά να μας δουλεύουνε ψιλό γαζί. Μας λέγανε ότι θα μπούμε στην ΕΕ και θα λυθούν όλα τα προβλήματά μας, αλλά βλέπουμε ότι γίναμε ακόμα πιο φτωχοί. Η αγροτική τάξη συρρικνώθηκε από το 30% στο 20% του πληθυσμού και στόχος τους είναι να τη φτάσουν στο 7%. Ο δημόσιος τομέας υποβαθμίζεται καθημερινά, ώστε να πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί στους ιδιώτες και πολλοί από τους εργαζόμενους να πεταχτούν στο δρόμο. Η κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 1998, ψήφισε το νόμο 3629 που καταργεί το 8ωρο και δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να δουλεύουμε όποιες μέρες και ώρες θέλουν αυτοί. Η ΝΔ ψήφισε νόμο το 1993 για το ασφαλιστικό που ορίζει ότι οι νεοεισερχόμενοι στην παραγωγή θα παίρνουνε σύνταξη στα 65. Εχουν βάλει στόχο, συνάδελφοι, να καταργήσουν κάθε παροχή προς τους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο Τ. Γόντικας ανέλυσε το νόημα της ψήφισης του ΚΚΕ και τη σημασία της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου. Συγκεκριμένα επισήμανε ότι «στόχος του ΚΚΕ είναι να δημιουργηθεί ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο, που όσο μεγαλώνει, θα βάζει φραγμούς στην αντιλαϊκή πολιτική και θα θέτει ζήτημα αλλαγής της εξουσίας. Μιας σοσιαλιστικής εξουσίας. Δεν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στα δύο μεγάλα κόμματα να λένε μετά τις εκλογές ότι ο ελληνικός λαός μάς έδωσε την εντολή να εφαρμόζουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Γι' αυτό σας καλούμε να ενισχύσετε το ΚΚΕ στις εκλογές, ώστε η ψήφος σας να είναι ψήφος αντίστασης και διαμαρτυρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ