Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Θέλουν να επιβάλουν «στρατιωτικό νόμο» σε μισθούς και μεροκάματα

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι βρέθηκε υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων στο μέτρο των δικών του δυνατοτήτων. Επομένως, στις εκλογές έχει συμφέρον ο λαός να έχει μια ασπίδα, ισχυρό ΚΚΕ.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στους εργαζόμενους στη «SABO HELLAS», ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Βασιλικό Χαλκίδας, μαζί με τον Γ. Αργύρη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στις εκλογές.

Τα είκοσι λεπτά του διαλείμματος τα διέθεσαν ευχάριστα οι εργαζόμενοι για ν' ακούσουν τον μεστό, αληθινό, πραγματικό λόγο του ΚΚΕ. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που κλιμάκιο ή στέλεχος του Κόμματος - όχι μόνο προεκλογικά - επισκέπτονται το χώρο ή ασχολούνται με τα προβλήματά τους.

Στη σύντομη ομιλία του ο Κ. Παρασκευάς, αφού τόνισε τη σειρά νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που έχει έτοιμα να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ στη μετα-ΟΝΕ εποχή, αν ξαναεκλεγεί στη διακυβέρνηση της χώρας, με αιχμή το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό - πρόνοια, εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις και Παιδεία - Υγεία, το ίδιο θα κάνει και μια κυβέρνηση της ΝΔ, υπογράμμισε ο ομιλητής - κάλεσε τους εργατοϋπαλλήλους να ψηφίσουν με βάση το συμφέρον τους και όχι με βάση συνήθειες ή βιώματα.

Τα τελευταία 25 χρόνια, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, δεν πέρασε κυβέρνηση που να μην έλεγε άλλα και άλλα έκανε και κυρίως που να μην εξαπάτησε σε μεγάλα και βασικά ζητήματα τον ελληνικό λαό, με αποτέλεσμα τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για το λαό και τη χώρα. Αυτή πρέπει να αποτελεί κριτήριο ψήφου. Πρέπει να αναρωτηθεί καθένας, σημείωσε γιατί όταν έκαναν όλα αυτά και τα προγραμμάτιζαν αυτοί που κυβέρνησαν, δε μας είπαν την αλήθεια. Πρέπει, λοιπόν, να κάνει ο καθένας μια σκέψη τι έπραξαν μέχρι τώρα και να βγάλει τα συμπεράσματά του αν μας λένε και σήμερα την αλήθεια.

Κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο, τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κ. Παρασκευάς, προσπαθούν να επιβάλουν «στρατιωτικό νόμο» σε μισθούς και μεροκάματα και άλλα συστήματα λιτότητας «αφού στην ΟΝΕ απαγορεύεται αύξηση πάνω από 2%, σύμφωνα με τον ψεύτικο πληθωρισμό που μας παρουσιάζουν».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και στα νέα επεμβατικά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στα οποία συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση με βαρύτατες ευθύνες, υπογράμμισε ότι επιβεβαιώνεται το γεγονός της επιδίωξης να εγκατασταθούν εδώ μόνιμα, επικυρίαρχοι και να διαλύσουν εντελώς τη Σερβία.

Τι θα γίνει; Αυτά όλα δε θα τα πάρουμε υπόψη μας;

Επομένως οι εργαζόμενοι μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα μπορούν με την ψήφο τους και τον αγώνα τους να δημιουργήσουν και να αποτελέσουν μια ΑΣΠΙΔΑ προάσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων, γιατί θα βρεθούμε μπροστά σε μια κατάσταση που θα χρειαστούν αγώνες. Σ' αυτούς τους αγώνες θα χρειαστεί το ΚΚΕ ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων και συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού. Επομένως στις εκλογές ο λαός έχει συμφέρον να έχει μια ΑΣΠΙΔΑ, ισχυρό ΚΚΕ. Ενισχύοντας το ΚΚΕ, στέλνετε μήνυμα ότι δεν περνάει άκριτα αυτή η πολιτική, τέρμα η εξαπάτηση και η κοροϊδία και, παράλληλα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, αύριο να υπάρξουν κι άλλες λαϊκές και πολιτικές δυνάμεις που μαζί με τους κομμουνιστές και το λαό θα ανοίξουν το δρόμο για να 'ρθουν καλύτερες ημέρες.

Σύσκεψη με βιομηχανικούς εργάτες

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η βραδιά της Πέμπτης, όπου βιομηχανικοί εργάτες, που πολλές φορές στο παρελθόν μέχρι και σήμερα, συναντήθηκαν στο μετερίζι του αγώνα, έξω από την πύλη του εργοστασίου στις απεργίες, στις πορείες με το ΚΚΕ και τους Κομμουνιστές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κόμματος, συμμετείχαν σε σύσκεψη που έγινε σε ταβέρνα της Παραλίας Λουκισίων και στην οποία μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Κ. Παρασκευάς, καλώντας σε συστράτευση αγώνα και ψήφου ισχυροποίησης του ΚΚΕ σαν αντιπολίτευσης «για να μην περάσουν τα σχέδια της πλουτοκρατίας και των πολιτικών τους εκφραστών, της κυβέρνησης και των κομμάτων της ΟΝΕ για σταθεροποίηση της εξουσίας τους και υποταγής των εργαζομένων και της πλειοψηφίας του λαού».

Βεβαίως, δεν ήταν μόνο η μεγάλη ανταπόκριση των εργατών στο κάλεσμα του κόμματος της Εργατικής Τάξης, που γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα ότι η δουλιά «μερμηγκιού» έχει αποτελέσματα που θα εκφραστούν και εκλογικά με ψήφο στο ΚΚΕ, αλλά και η συμμετοχή στο μεγάλο, δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ