Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Εκανε το μαύρο - άσπρο

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κανένα πρόβλημα δε βλέπει στην πορεία προς τις εκλογές και την ισότιμη προβολή των κομμάτων ο πρωθυπουργός και, κατά την προσφιλή του τακτική, είπε ότι η χτεσινή συζήτηση ζητήθηκε από τη ΝΔ για λόγους εντυπώσεων.

Μάλιστα ο Κ. Σημίτης, παραγνωρίζοντας το όργιο κυβερνητικής προπαγάνδας με το οποίο ο λαός βομβαρδίζεται κάθε μέρα από τα μεγάλα κανάλια, ισχυρίστηκε ότι «χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους τα κόμματα για να προβάλουν τις απόψεις τους από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τους περιορισμούς που θα θέσει σχετική υπουργική απόφαση, είναι αρκετός».

Με μια αλχημεία στοιχείων που παρέθεσε, εμφάνισε την κυβέρνηση αδικημένη ουσιαστικά από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού όπως είπε η αντιπολίτευση έχει περισσότερο χρόνο από την κυβέρνηση στα δελτία ειδήσεων της ΕΤ1 και της ΝΕΤ. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, «δεν υπάρχει ούτε ένα δελτίο, ούτε μία εκπομπή χωρίς πλουραλισμό στους καλεσμένους από όλο το φάσμα των κομμάτων της παρούσας Βουλής».

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΔ, τάχθηκε κατά της κατάργησης των ανοιχτών συγκεντρώσεων των κομμάτων, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ετεροχρονισμένα προσέρχεται με προτάσεις σεβασμού στον πολίτη», καθώς πριν από καιρό έβλεπε τα στελέχη της «να κλείνουν τις εθνικές οδούς και να κόβουν τη χώρα στα δύο στις λεγόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις».

Ο πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση για κοινή τηλεοπτική εμφάνιση όλων των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι ήδη η Διακομματική Επιτροπή κατέληξε σε αποφάσεις που καλύπτουν την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών από τους πολιτικούς αρχηγούς. Χαρακτήρισε την πρόταση για κοινή τηλεοπτική εμφάνιση ως «νεφέλωμα διαλόγου» και κάλεσε τον Κ. Καραμανλή σε τηλεοπτική «μονομαχία» σύμφωνα με τους όρους των παράλληλων μονολόγων που ίσχυσαν το 1996 με τον Μ. Εβερτ.

Οσον αφορά τα οικονομικά των κομμάτων, είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί «τον ουσιαστικό έλεγχο» και ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ το προηγούμενο διάστημα για διαφημιστική δαπάνη διέθεσε πολλαπλάσια χρήματα από το ΠΑΣΟΚ. Ανεδαφική χαρακτήρισε και την πρόταση για αγορά τηλεοπτικού χρόνου από την κυβέρνηση και διάθεσή του στα κόμματα, λέγοντας ότι έχει μεγάλο κόστος που ξεπερνάει τα 100 δισ. δρχ.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και κάνοντας το άσπρο - μαύρο, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κομματικοποιεί τις λειτουργίες του. Τη στιγμή που έχουν ήδη παραιτηθεί δύο πρόεδροί του, που επιλέχθηκαν μάλιστα από την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενοι για τις παρεμβάσεις του υπουργού Τύπου, ισχυρίστηκε ότι «η αντιπολίτευση συχνά αλλάζει στάση όσον αφορά το ΕΣΡ αναλόγως των μικροπολιτικών συμφερόντων της. Στρέφεται κατά του ΕΣΡ όταν οι αποφάσεις του δεν της είναι αρεστές και εκθειάζει το έργο του όταν κάποια μέλη του στρέφονται κατά της κυβέρνησης».

Τοποθετούμενος στο αίτημα του Κ. Καραμανλή για αντικατάσταση με υπηρεσιακούς των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Τύπου το αποδέχτηκε, αφού όμως είπε ότι πλέον στη χώρα μας μπορούν να γίνουν ελεύθερες εκλογές, κάτι που κανένας δεν πρέπει να αμφισβητεί. Οσον αφορά τις αιτιάσεις της ΝΔ για την υπουργική εγκύκλιο της Β. Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία προεκλογικά η πλατεία Συντάγματος θα δοθεί στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι αυτήν είναι μία πάγια εγκύκλιος που εκδίδεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλο ένα επεισόδιο του σίριαλ σήμερα στη Βουλή(2016-11-10 00:00:00.0)
Ζητούμενο η πολυφωνία(2009-01-14 00:00:00.0)
Ζητά από τα κανάλια μετρήσεις για την πολυφωνία(2006-01-13 00:00:00.0)
Δικομματικά «παράθυρα»(2006-01-11 00:00:00.0)
«Αίνιγμα» ...η δικομματική προβολή(2003-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ