Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Αναδείχνουμε τον άλλο δρόμο, το δρόμο του λαού

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο μάχης του ΚΚΕ στο νομό

Εγινε την περασμένη Δευτέρα 6 του Μάρτη 2000 στις 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Preveza Sity», η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό Πρέβεζας. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή μελών και φίλων του Κόμματος, οι οποίοι από νωρίς είχαν κατακλύσει την αίθουσα. Ξεχώρισαν οι παρουσίες των: Γιάννη Νόβα, επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης «Νέοι Ορίζοντες», καθώς και των μελών της Γρηγόρη Οικονόμου και Μαρίας Τζίμα, του αντιδημάρχου Φαναρίου Λάζαρου Μάρκου, του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Μάρκου Ευθυμίου, της πρώην αντιδημάρχου Πρέβεζας Παπαδημητρίου Μιράντας, και πολλών άλλων παραγόντων της πόλης.

Τους υποψήφιους παρουσίασε ο γραμματέας της ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, Τάσος Τόκας, ο οποίος, στην ομιλία του, τόνισε ότι κύριος στόχος που μπαίνει από την ΚΟ Πρέβεζας είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ σε ποσοστά και ψήφους, έτσι ώστε να βγει πιο δυναμωμένη η πρόταση του Κόμματος για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου που θα βάλει φρένο στα νεοσυντηρητικά - νεοφιλελεύθερα σχέδια των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Στη συνέχεια, ο γραμματέας της ΝΕ τόνισε ότι εδώ και αρκετό καιρό η ΚΟ έχει ξεκινήσει με ιδιαίτερο ζήλο τη μάχη των εκλογών, που για τους κομμουνιστές διαφέρει σε ποιότητα και στόχους σε σχέση με τα άλλα κόμματα. Κι αυτό γιατί, για μας, οι εκλογές είναι μια ευκαιρία ξεδιπλώματος της πολιτικής του Κόμματος, έτσι ώστε αυτή να γίνει γνωστή σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Αλλωστε, είμαστε το μοναδικό κόμμα που δε θυμάται τους ψηφοφόρους και τα λαϊκά προβλήματα κάθε φορά που έρχονται εκλογές, αλλά με την καθημερινή παρουσία στους χώρους δουλιάς, στους μικρούς και μεγάλους λαϊκούς αγώνες, έχουμε καθιερωθεί στη συνείδηση του λαού μας - ακόμα και σ' αυτούς που δε μας ψηφίζουν ή αποδέχονται - σαν το κόμμα της αντίστασης στη συντήρηση. Σαν το κόμμα των αγώνων και των κατακτήσεων.

Αναφερόμενο, τέλος, στην αποδοχή που συναντούν οι θέσεις του Κόμματος στο νομό, είπε ότι όλο και περισσότερες προσωπικότητες, όλο και πιο πολύς απλός κόσμος έρχονται κοντά μας και στηρίζουν τη θέση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου. Είναι αυτοί, που το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες για ειρήνη και κοινωνική πρόοδο. Σίγουρα, η προσπάθεια αυτή δε θα σταματήσει, αλλά συνεχώς θα δυναμώνει και θα πλαταίνει αναδεικνύοντας την πρόταση του άλλου δρόμου: Του δρόμου του Λαού.

Το ψηφοδέλτιο στο Ν. Πρέβεζας αποτελούν οι παρακάτω:

ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, από το συνοικισμό Παντοκράτορα της πόλης της Πρέβεζας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντοκράτορα Πρέβεζας.

ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, από το χωριό Μυρσίνη Πρέβεζας. Εργάζεται στην Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πρέβεζας «Νικόπολη», ως διευθυντής. Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και στην Ομοσπονδία. Είναι νομαρχιακός σύμβουλος, εκλεγμένος με τη Νομαρχιακή Κίνηση Πρέβεζας «Νέοι Ορίζοντες».

ΡΕΜΠΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, από το Θεσπρωτικό Πρέβεζας. Διορίστηκε δικαστής (πάρεδρος) στο Πρωτοδικείο του Πειραιά το 1966, κατόπιν διαγωνισμού. Υπηρέτησε ως πρωτοδίκης στα Πρωτοδικεία Κέρκυρας και Πειραιά. Προήχθη στο βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών στα Πρωτοδικεία Καρδίτσας και Αθήνας. Προήχθη στο βαθμό του εφέτη το 1983. Υπηρέτησε ως εφέτης στα Εφετεία Πατρών και Αθηνών. Παραιτήθηκε το 1991. Εχει πολύχρονη προσφορά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού μας για ειρήνη, δημοκρατία, πρόοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ