Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Φέρνουμε στην επικαιρότητα τα ουσιαστικά προβλήματα

Σε φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ στη Φραγκφούρτη μίλησε χτες Παρασκευή ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, ο οποίος θα παραμείνει στη Γερμανία ως αύριο Κυριακή και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση της ΟΔ Γερμανίας του ΚΚΕ.

Ανάμεσα στα άλλα ο Σπύρος Χαλβατζής σημείωσε τα παρακάτω:

«Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

Προχωράμε στην προεκλογική περίοδο, με βασικά χαρακτηριστικά από την πλευρά της κυβέρνησης και των δυνάμεων του συστήματος, παροχολογία, δημοσκοπήσεις, δικομματισμό.

Πρώτο: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναλίσκονται σε μια έντονη παροχολογία, την ίδια ώρα που κρύβουν από το λαό την επέλαση των αντιλαϊκών, αντικοινωνικών μέτρων που έρχονται ή μάλλον θα βγουν από τα συρτάρια την επόμενη μέρα της ένταξης στην ΟΝΕ.

Κάνουν συνεχώς εγκαίνια, δείχνουν όμορφες εικόνες, χαρούμενα γεγονότα, νούμερα που δείχνουν μια, δήθεν, ευμάρεια του λαού.

Επίσης, υπάρχει μια εκστρατεία από τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν όλη την Ελλάδα σαν ένα απέραντο εργοτάξιο χαράς και αναδημιουργίας.

Γενικώς, τα νούμερα, οι αριθμοί, όχι απλά ευημερούν, αλλά δείχνουν μια ικανότητα αντοχής. Η κατάσταση όμως, για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, είναι άσκημη και για μερικά τμήματα των εργαζομένων και ειδικά των ανέργων είναι τραγική.

Δεύτερο: Οι δημοσκοπήσεις και κυρίως ο αποπροσανατολισμός, που επιχειρείται με τα όποια αποτελέσματα, σωστά ή φτιαχτά, είναι κυρίαρχο.

Προσπαθούν να διαμορφώσουν συνείδηση και κοινή "γνώμη". Να δώσουν την εντύπωση ότι μόνον δύο κόμματα υπάρχουν. Αυτά είναι στο γήπεδο και οι υπόλοιποι είναι απλά θεατές. Οτι μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βρίσκονται στην πολιτική ζωή του τόπου και ότι αυτά τα κόμματα έχουν τεράστιες διαφορές. Οτι τάχα συγκρούονται για το συμφέρον του λαού και του τόπου.

Τρίτο: Αναπτύσσεται ο δικομματικός καυγάς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Συζητήσεις για τριτεύοντα ζητήματα ήδη κυριαρχούν ανάμεσα στους δύο μονομάχους του δικομματισμού.

Αφού στα γενικά, στρατηγικής σημασίας ζητήματα, ταυτίζονται, στη γενική πολιτική κατεύθυνση, τα προβλήματα που αφορούν τους εργάτες, το λαό και τον τόπο θα πρέπει να μείνουν στο περιθώριο.

Αυτό επιδιώκουν και αυτό πράττουν με τη συμβολή μεγάλου μέρους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και παραπληροφόρησης του λαού.

Ομως, εμείς ως ΚΚΕ φέρνουμε στην επικαιρότητα, στη συζήτηση με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, αυτά τα προβλήματα.

Μιλάμε για την ανεργία και την παιδεία, τη λιτότητα και την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια και περίθαλψη, για την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση του 8ωρου.

Για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για την κατάργηση των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συζητάμε για την παγκοσμιοποίηση και τη νέα τάξη πραγμάτων που διά πυρός και σιδήρου εμπεδώνει ο ευρωαμερικανικός ιμπεριαλισμός.

Η πορεία προς την ΟΝΕ ακολουθείται με κοινή προσπάθεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αποδείξουν και ο ένας και ο άλλος ότι είναι ο καλύτερος διαχειριστής μιας πολιτικής που έχει μέχρι σήμερα και θα έχει πολλές αρνητικές έως και ολέθριες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, στους εργαζόμενους, στο λαό και τον τόπο.

Και, όπως σημειώνουμε, δεν είναι μόνοι τους. Και άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν μερίδιο ευθύνης, εφόσον αποδέχονται την πολιτική της ΕΕ, τις βασικές επιλογές της ΟΝΕ, στηρίζουν, ουσιαστικά και τυπικά, την εφαρμοζόμενη πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ