Παρασκευή 11 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Βραβείο αντικομμουνισμού έδωσαν στον Κούλογλου

Γρηγοριάδης Κώστας

Εγινε και αυτό. Ευρωπαϊκή Ενωση και Πανεπιστήμιο Χάγκεν βράβευσαν τον Κούλογλου και τις αντικομμουνιστικές επιδόσεις του!

Αναμφίβολα τα πρωτεία στον τηλεοπτικό αντικομμουνισμό, τα κατέχει το «ντοκιμαντέρ» του Κούλογλου «Κομμουνισμός, η μεγάλη ουτοπία του 20ού αιώνα», που μεταδόθηκε πρόσφατα από τη ΝΕΤ.

Σ' αυτό το κατασκεύασμα αγοραίου αντικομμουνισμού, που μπροστά του ωχριούν ανάλογα του BBC, το πρώην μέλος του «ΕΚΚΕ» (σύντροφος του Τσουκάτου) ακολουθεί τη γνωστή μεθοδολογία: Διαστρεβλώνει κατάφωρα την ιστορική πραγματικότητα (τόσο στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα όσο και στο ελληνικό) με τη βοήθεια «μαρτυριών» αποκλειστικά επαγγελματιών αντικομμουνιστών και πάνω σ' αυτή τη διαστρέβλωση οικοδομεί τα... ρεπορτάζ του αντικομμουνισμού του.

Αυτή την... «επιστημονική» μέθοδο ιστορικής ανάλυσης φαίνεται ότι θαύμασε το Πανεπιστήμιο του Χάγκεν που σε συνεργασία και με προτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βράβευσε τον Κούλογλου και το αισχρό του «δημιούργημα».

Η ενέργεια αυτή της ΕΕ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι οι ιθύνοντες υπάλληλοι της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας, προκειμένου να πλήξουν και να συκοφαντήσουν το κομμουνιστικό κίνημα, δε διστάζουν να μετατρέπουν πανεπιστημιακά ιδρύματα σε ανοιχτούς κράχτες των συμφερόντων τους. Αλίμονο σ' αυτούς τους πανεπιστημιακούς που βραβεύουν ένα ντοκιμαντέρ και μια μεθοδολογία ανάλυσης όχι απλά αντιεπιστημονική αλλά και βρωμερά πρόστυχη. Αλλη μια φορά «εύγε» σε όλους τους συντελεστές!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ