Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Φαρδύκαμπος 1943 - 1995

Γιορτάσθηκε και φέτος με λαμπρότητα η 25η επέτειος της νικηφόρας μάχης του ΕΛΑΣ τον Μάρτη του 1943 στη θέση Φαρδύκαμπος.Την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ Κοζάνης Τάσο Δεληδημήτρη,επίσης χαιρετισμό απηύθυναν οι μαχητές που πήραν μέρος σ' αυτήν τη μάχη, Μάρκος Τσούκρας και ο Παπαδόπουλος,συν/χος δάσκαλος. Η απουσία των αρχών του Νομού ήταν κραυγαλέα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και "ΣΥΝ" έδειξαν καθαρά με την απουσία τους πόσο επιθυμούν στην πραγματικότητα την εθνική ομοψυχία που πάντα επικαλούνται όταν θέλουν να είναι αρεστοί στον λαό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Εκπρόσωπος του Νομάρχη Γρεβενών, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Σταμπολίδης,ο βουλευτής της ΝΔΚ. Παπαφιλίππου,ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Παγούνης και ο πρώην δήμαρχος Σιάτιστας Νιάκος.Πολλά παραρτήματα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ έλαβαν μέρος στην εκδήλωση που τελείωσε με την έγκριση ψηφίσματος προς την ελληνική Βουλή.

Επίσης ο Τ. ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΗΣ χαρακτηρίζει ως δουλικότητα την πράξη ορισμένων που δέχτηκαν για την αντιστασιακή τους δράση μετάλλια, από τον μακελάρη του ρούσικου λαού, αιμοχαρή φασίστα Γιέλτσιν. Και αναφέρει τους Γιαννόπουλο, Γλέζο, Φαράκο, Κύρκο, Παπούλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ