ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /48
Η «σκυτάλη» περνάει στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις

Απ' άκρη σ' άκρη της Αχαΐας φτάνει το κάλεσμα για το μεγάλο Φεστιβάλ της Πάτρας, που θα γίνει στις 15, 16 και 17 Σεπτέμβρη στο Νότιο Πάρκο.

Την Κυριακή 17/9 θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Πάτρα:

  • Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη:

Κεντρική σκηνή: 22.00 - Αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι. Επιμέλεια: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Τριανταφυλλίδης. 24.00 - Λαϊκό γλέντι με τους «ΓΚΙΝΤΙΚΙ».

Νεανική σκηνή: 21.00 - Εκδήλωση / συζήτηση με θέμα «50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 22.00 - hip hop συναυλία με τους «Ζωγράφο» και Raibo. 23.00 - Συναυλία με φοιτητικό συγκρότημα.

  • Σάββατο 16 Σεπτέμβρη:

Κεντρική σκηνή: 20.30 - Χορευτικά και άλλα δρώμενα από το Χορευτικό Τμήμα του δήμου Πατρέων και Πολιτιστικούς Συλλόγους. 22.00 - Αφιέρωμα «Ο Μίκης Θεοδωράκης των ποιητών». Τραγουδά η Μπέττυ Χαρλαύτη. 23.30 - Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα «Λαϊκά Χρώματα», με τους Ανδρέα Σταματόπουλο (ακορντεόν και τραγούδι), Γιώργο Δρίτσα (μπουζούκι), Δημήτρη Αθανασιάδη (κιθάρα), Δώρα Bέτσου (τραγούδι) και Παναγιώτη Τσαβατόπουλο (μπουζούκι και τραγούδι).

Νεανική σκηνή: 21.00 - Εκδήλωση / συζήτηση με θέμα «Η πάλη της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις». Θα μιλήσουν: Θανάσης Μελάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, Νίκος Κουφαλάκος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γεωργία Ροδοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών. 22.00 - Συναυλία με «Εισβολέα full band». 24.00 - Λαϊκό γλέντι με τους «Φιλεντέμ».

  • Κυριακή 17 Σεπτέμβρη:

Κεντρική σκηνή: 20.30 - Μουσικό αφιέρωμα «Το Rock της αμφισβήτησης» από το συγκρότημα της ΚΝΕ. 21.30 - Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή. 22.30 - Συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα.

Αλλα μεγάλα Φεστιβάλ την ερχόμενη βδομάδα

Γιάννενα, 15-16/9. Το Σάββατο 16/9 θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την πρώτη μέρα ξεχωρίζουν η βιβλιοπαρουσίαση του «Αλήθειες και ψέματα για το αστικό κράτος», οι συναυλίες με τους Healusion, MOSSES REMAX, Yinname the Band, αλλά και με «Εισβολέα full band», καθώς και το παραδοσιακό γλέντι με τους Βασίλη Παπαγεωργίου και Νίκο Δάσκαλο. Τη δεύτερη μέρα: Μαθητική θεατρική παράσταση «Ο Κεραμυδοτρέχαλος», αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, συναυλία με την Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Δάικο.

Καβάλα, 15-16/9, στο Πάρκο Φαλήρου από τις 19.30. Την Παρασκευή 15/9 θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την πρώτη μέρα ξεχωρίζουν το αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο και η συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά. Τη δεύτερη μέρα: Συζήτηση με θέμα «Η συμβολή της ΚΝΕ στους φοιτητικούς αγώνες. Η αναζωογόνηση των Φοιτητικών Συλλόγων», ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι με τους Πέτρο Ζώτο και Γαβρήλο Κοκκώνα και συναυλία με τους Pasta Tomato.

Λάρισα, 15-16/9, στην Κοίτη του Πηνειού. Την Παρασκευή 15/9 θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την πρώτη μέρα ξεχωρίζουν ακόμα η hip hop συναυλία με την ManiFexx, συναυλία με τίτλο «Ο αντίλαλος των τραγουδιών», με τους Γιώργο Γάλλο (φωνή, κιθάρα), Στέλιο Παπαδόντα (ηλεκτρικό μπάσο), Λευτέρη Γάλλο (βιολί), Παναγιώτη Μπαλανίκα (πιάνο) και Κώστα Γκουντή (τύμπανα), συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και πάρτι με τον Baghdad. Τη δεύτερη μέρα: Παραγωγή αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τίτλο «Μια σκηνή όλος ο κόσμος», παράσταση stand-up comedy του Αριστοτέλη Ρήγα με τίτλο «Και το όνομα αυτού», συναυλίες από τους «Αλγόρυθμοι», ARGON, Sing Along, λαϊκό γλέντι με την Μαριώ και τον Λάμπρο Καρελά.

Λέσβος, 15-16/9, στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης. Το Σάββατο 16/9 θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την πρώτη μέρα θα γίνει συζήτηση με θέμα «Τα προβλήματα της νεολαίας του νησιού... Πόσο τοπικά είναι;», αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου από την Πολιτιστική Ομάδα του Εργατικού Κέντρου, ροκ συναυλία από τους Magma, παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με το συγκρότημα του Κώστα Καλδέλλη (κρουστά) και τους Νίκο Χριστιανό (βιολί), Στρατή Καζαντζή (σαντούρι), Αντώνη Κονσολάκη (μπουζούκι) και Αλέκο Καφούνη (κιθάρα). Τη δεύτερη μέρα, πέρα από την πολιτική συγκέντρωση, θα γίνουν συναυλίες με Swamp Blues Kara Onemanband και με Δημήτρη Μυστακίδη & band.

«Σταθμοί» σε πολλές ακόμα πόλεις και νησιά

Καστοριά, 15/9. Θα μιλήσει ο Γιάννης Κανάτσιος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Κομοτηνή, 15/9. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Λιβαδειά, 15/9. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Νάυπλιο, 15/9. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ρόδος, 15/9. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σάμος (Καρλόβασι), 15/9. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σπάρτη, 15/9. Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Φλώρινα, 15/9. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας του Κόμματος.

Κέρκυρα, 15-16/9. Στις 16/9 θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θήβα, 16/9. Θα μιλήσει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΟΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

Ξάνθη, 16/9. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ρέθυμνο, 16/9. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Χίος, 16/9. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σαντορίνη, 17/9. Θα μιλήσει ο Ανδρέας Κοράκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου 9 Σεπτέμβρη

Πλήθος μεγάλα Φεστιβάλ γίνονται ή συνεχίζονται το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη σε πολλές πόλεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν αυτά σε:

Αρτα, στο εκθεσιακό κέντρο, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, όπου θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει η συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα.

Ηράκλειο, στο δυτικό πάρκινγκ του Παγκρήτιου Σταδίου, από τις 19.00. Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, όπου θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζουν το αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη σε επιμέλεια Μανόλη Ανδρουλιδάκη, με τους Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, Βασίλη Λέκκα και Πάνο Μπούσαλη και η συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα.

Κοζάνη, στο πάρκινγκ του ΟΣΕ, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, όπου θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει το αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα.

Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, όπου θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει η συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Αγρίνιο, στο «Παπαστράτειο» Γυμνάσιο, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει η συναυλία με την Γιώτα Νέγκα.

Σε άλλες μεγάλες πόλεις

Αίγιο, στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο, από τις 20.00. Θα μιλήσει ο Κώστας Μουγκογιάννης, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Αλεξανδρούπολη, στο πάρκο Ακαδημίας, από τις 20.00. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει η συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους.

Δράμα, στα γρασίδια Αγ. Βαρβάρας από τις 20.00. Θα μιλήσει ο Νικόλας Καλομοίρης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Καλαμάτα, στο Πάρκο Λιμενικού, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, όπου ξεχωρίζει η συναυλία με τον «Εισβολέα» με full band.

Κεφαλονιά, στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Πρέβεζα, στο κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», από τις 20.30. Θα μιλήσει η Κλειώ Χριστοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σε Θεσσαλία, Στερεά και Εύβοια

Το Φεστιβάλ στην Καρδίτσα θα είναι μια μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία αλληλεγγύης το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις 20.00 στον προαύλιο χώρο του νέου δημαρχείου (πρώην 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας). Θα συμμετάσχουν ο Διονύσης Τσακνής και τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Τα Φεστιβάλ σε Βόλο και Τρίκαλα θα μετατραπούν σε μεγάλες, μαχητικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τους πληγέντες της περιοχής. Οι νέες ημερομηνίες τους θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αντίστοιχα, το Φεστιβάλ της Χαλκίδας που αναβλήθηκε θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Λαού, ενώ στη Λαμία την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη. Στα Φεστιβάλ και στις δυο πόλεις θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Εύβοια και στην υπόλοιπη χώρα. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ