ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Μάη 2020 - Κυριακή 10 Μάη 2020
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας φίλου και συντρόφου, αλύγιστου αγωνιστή που εξορίστηκε μετά το Πολυτεχνείο το 1973 στη Γυάρο, ΑΝΤΩΝΗ ΑΣΜΑΝΗ, προσφέρουμε 300 ευρώ στο Κόμμα του.

Χρήστος και Γωγώ

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη του φίλου μου, συμμαθητή μου και συντρόφου ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, που εκτελέστηκε σε ηλικία 22 ετών τον Αύγουστο του 1949, της συντρόφισσας ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΙΚΟΥ και των συντρόφων ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ και ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ προσφέρω 150 ευρώ για την ανέγερση του Μνημείου στη Μακρόνησο.

Χ. Τ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των ακριβών αγωνιστών ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΑΚΟΥ (φωτ.) που «έφυγαν» από τη ζωή, ο σ. Ιορδάνης Ναζεντιάδης προσφέρει ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Νίκαιας, 70 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οι σύντροφοι μέχρι το τέλος της ζωής τους έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις στο Κόμμα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κομματική οικοδόμηση και στην ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο του ΟΛΠ. Εμειναν αταλάντευτοι και έδωσαν μάχες κατά του οπορτουνισμού στη διάρκεια της εσωκομματικής κρίσης το '90 - '91. Θα τους θυμόμαστε με σεβασμό και αγάπη.

***

ΦΩΤΟ 2

Αν και τα χρόνια πέρασαν από το θάνατό τους, ποτέ τους δεν ξεχάστηκαν, όπως και ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές. Στη μνήμη των αταλάντευτων έως το τέλος αγωνιστών ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ η εγγονή τους Αγγελική Μπαλαδήμα προσφέρει στο Κόμμα 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ «Ευαγγελισμού» της ΚΟ Αττικής.

ΜΠΑΛΑΔΗΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΠΑΛΑΔΗΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΑΠ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 28 Μάρτη 2020, ο θείος του Απόστολος Ζάχος προσφέρει 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ. Αιωνία του η μνήμη.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 6 χρόνια από τις 9/5/2014 οπότε «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ. Η απουσία του όσο περνούν τα χρόνια πονάει περισσότερο. Είναι όμως ολοζώντανος στη σκέψη και την καρδιά μας. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα που υπηρέτησε πιστά έως το τέλος της ζωής του, 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια (9 Μάη 2014) «φεύγει» πρόωρα από τη ζωή, στην Ιεράπετρα, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, που με ανιδιοτελή σεμνότητα και αγωνιστική προσήλωση «αφιέρωσε τη ζωή του» στους πολύμορφους και πολύχρονους αγώνες του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του κομμουνιστή καθηγητή και ιστορικού ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΖΑΡΗ. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1930, βρέθηκε στη Λευκάδα με την οικογένειά του στη διάρκεια του πολέμου. Ακολούθησε τα αδέλφια του στην Αντίσταση, ενώ, 17χρονος μαθητής, γνώρισε τη φρίκη των φυλακών του εμφυλιακού κράτους σε Μεσολόγγι και Πάτρα. Σπούδασε με πολλές δυσκολίες στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και άρχισε να εργάζεται ως φιλόλογος. Η χούντα τον απέλυσε και έμεινε έξω από το δημόσιο σχολείο ολόκληρη την επταετία.

ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Τον συνόδευαν πάντα ο θαυμασμός και η αγάπη των μαθητών του, στους οποίους, με όργανο τον ιστορικό υλισμό, αποκάλυψε τους μηχανισμούς της Ιστορίας και μετέδωσε τα ανθρωπιστικά ιδεώδη. Κατέκτησε επίσης την εκτίμηση όλων των έντιμων ανθρώπων ως κομμουνιστής δάσκαλος, χαλκέντερος ερευνητής και συγγραφέας, με πλήθος σημαντικών έργων, ιδίως για το κομμουνιστικό κίνημα και για τη νεότερη και σύγχρονη Ιστορία της Πάτρας. Συνεργάστηκε σε εκδόσεις και πολιτιστικές δράσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Πατρέων, καθώς και στο Δοκίμιο της Ιστορίας του ΚΚΕ. Μοιράστηκε τις αγωνίες και τις ελπίδες του Κόμματος μέχρι την τελευταία του πνοή. Οι γνώσεις, η τρυφερότητα, το χιούμορ και η ζωντάνια του λείπουν από όλους μας. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο Κόμμα που πάντοτε υπηρέτησε.

Η γυναίκα του Αικατερίνη Λάζαρη, τα παιδιά του Κωνσταντίνος Λάζαρης και Κική Αργυροπούλου, Τζέλα Λάζαρη και Θάνος Χριστακόπουλος, η εγγονή του Φωτεινή - Ηλέκτρα Χριστακοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΥ η αδερφή του Φωτεινή Παναγούτσου προσφέρει 100 ευρώ μέσω ΚΟ Νέου Κόσμου - Κουκακίου.

***

ΦΩΤΟ

Για τις 9 Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΤΑΚΗ) BOΡΓΙΑΤΖΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, που στις 12/11/2017 «έφυγε» από τη ζωή, η σύζυγός του Χριστίνα και ο γιος του Κυριάκος προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Πειραιά.

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
***

Στη μνήμη των γονιών τους ΠΑΥΛΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΑΝΤΗ ο Φίλιππος και η Μαίρη προσφέρουν στο Κόμμα 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 18 Μάρτη 2020 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ, σε ηλικία 86 ετών. Στα χρόνια της Κατοχής, δεκάχρονο παιδί, ενώ οι γονείς του ήταν κρατούμενοι των Γερμανών, οργανώθηκε στο ΕΑΜ παίρνοντας ενεργό μέρος στην αντίσταση του λαού, ενάντια στους κατακτητές. Αφού τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη, μη μπορώντας να συνεχίσει στο Πανεπιστήμιο λόγω «πολιτικών φρονημάτων», μετακόμισε στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών. Εκεί χτυπήθηκε άγρια από παρακρατικούς παραμονές των εκλογών 1961, αλλά δεν πτοήθηκε. Εφερε κρυφά ψηφοδέλτια της ΕΔΑ, αφού κολύμπησε νύχτα στον ποταμό Λουδία και παρουσιάστηκε ως αντιπρόσωπος της ΕΔΑ, με επιδέσμους στο κεφάλι. Η στάση του έδωσε θάρρος στον κόσμο, που ενίσχυσε την ΕΔΑ με μεγάλο ποσοστό ψήφων.

Εγκαταστάθηκε στον Εύοσμο με την οικογένειά του, ανέλαβε την οργάνωση εργαζομένων σε εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, σε απεργίες και άλλες μορφές διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Στη χούντα, ως παράνομος, κατάφερε να οργανώσει στη Βόρεια και Δυτική Θεσσαλονίκη την αντιδικτατορική πάλη, μέχρι τη σύλληψή του με προδοσία το 1968. Μετά από 20 περίπου μέρες κακοποίησης στα μπουντρούμια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξορίστηκε στο Παρθένι Λέρου. Εκεί απαιτούσε δίκαιη δίκη για όλους τους κρατούμενους. Εβρισκε τρόπους και έστελνε γράμματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ευρώπης, στα οποία αποκάλυπτε τα εγκλήματα της χούντας. Απελευθερώθηκε τον Απρίλη του 1971, χωρίς να κάνει δήλωση μετανοίας.

ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του, θεωρούσε χρέος του να παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, να καλεί τους εργαζόμενους να συστρατευτούν στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Πατέρα και παππού μας, αγωνίστηκες για να φύγει το άδικο, να ξημερώσει για όλους ένα καλύτερο αύριο, άσχετα αν εσύ δεν θα το έβλεπες, βασανίστηκες, δεν δείλιασες ποτέ. Ησουν και θα είσαι φωτεινό παράδειγμα. Μακάρι, εμείς τα παιδιά σου και όλοι οι σύντροφοί σου να ξανασυναντηθούμε στις Μακαρίους νήσους, στις νήσους των ηρώων γιατί εσύ θα είσαι σίγουρα εκεί.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Για τον σύντροφο ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ. Από τους πρωτοπόρους στους μεγάλους απεργιακούς αγώνες των ΟΤΑ - Χωματερή Ανω Λιοσίων την περίοδο 1985 - 1990, κράτησε ψηλά τη σημαία του Κόμματος στη γραμμή του μαρξισμού - λενινισμού την περίοδο '89 - '90, κόντρα στις Κασσάνδρες της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού. Προσφέρω στη μνήμη του 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Μενιδίου.

Τενές Μπάμπης

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ ΒΛΑΝΤΗ, που «έφυγε» στις 23 Απρίλη 2020, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ, το κόμμα μας που πίστευε μέχρι το τέλος της ζωής της, μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου.

Εύη, Νίκος, Κλαίρη, Κατερίνα

***

Στη μνήμη του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΑΠΤΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων 150 ευρώ.

Η σύζυγος Ειρήνη

Τα παιδιά Βασίλης - Γιάννης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή και συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ (φωτ.) που «έφυγε» από τη ζωή στις 20/2/2020, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου, η Μαίη Μιχαηλίδη 50 ευρώ και η Ντέπη Μιχαηλίδη 30 ευρώ.

ΛΙΖΑ ΨΩΜΙΑΔΟΥ
ΛΙΖΑ ΨΩΜΙΑΔΟΥ
Επίσης, στη μνήμη της συντρόφισσας ΛΕΛΕΚΑΣ ΚΑΛΛΙΓΑ (φωτ.) η Μαίη Μιχαηλίδη προσφέρει 20 ευρώ και στη μνήμη της ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ 20 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Την Πρωτομαγιά του '96 «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ, ένας υπέροχος άνθρωπος, μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, πιστός οπαδός του ΚΚΕ. Ο ξάδερφός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ, άξιο τέκνο του ΚΚΕ, για 12 χρόνια Γραμματέας της Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου. Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Μπραχαμίου.

Τάσος Γιαννέζος

***

ΦΩΤΟ 2

Δύο ξαδέλφια πολύ αγαπημένα έζησαν με το ΚΚΕ στην καρδιά τους και τον «Ριζοσπάστη» στο προσκεφάλι τους. Σήμερα ζουν μέσα στην καρδιά μας και ακολουθούμε τα βήματά τους όλοι. Φίλοι και οικογένειες μαζί στον αγώνα για ειρήνη και δικαιοσύνη. Στη μνήμη του ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ και της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ - ΦΟΥΣΕΚΗ προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στην ΤΕ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Λαχανοκήπων - Αγ. Γεωργίου.

***

Στη μνήμη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ, συνεπούς αναγνώστριας του «Ριζοσπάστη», προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παλικής Κεφαλονιάς.

Δημήτρης Μανζουράτος, Δημήτρης Αραγιάννης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, από τον Αχινό Φθιώτιδας, ο Φίλιππος και ο Χρήστος Μόσχος προσφέρουν στο Κόμμα 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Στυλίδας.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από 4 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μου συντρόφισσα ΣΤΕΛΛΑ ΘΩΜΑΪΔΗ. Στη μνήμη της ο σύντροφός της Κώστας προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας.

***

Ξημερώματα της 26ης Μάρτη 2020 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΡΕΜΠΗΣ. Στη μνήμη μας πάντα θα υπάρχει. Η σύζυγός του Φωφώ Ρεμπή προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου.

ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΣ
ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 28 Απρίλη 2018 ένα μαντίλι, φυλαγμένο 74 ολάκερα χρόνια, φτάνει στα χέρια του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σταλμένο από την 95χρονη Μαρία Σοφιανού, αδελφή του ΣΠΗΛΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ και εκτελεσμένου μαζί με τους 199 κομμουνιστές συντρόφους του την 1η Μάη του '44 στην Καισαριανή. Σήμερα το μαντίλι αυτό βρίσκεται στο ιστορικό Αρχείο του Κόμματός μας. Ακολουθώντας το δρόμο του Σπήλιου ο ανιψιός του Νίκος Σοφιανός, η σύντροφός του Λίνα και ο γιος τους Ανδρέας προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 50 ευρώ στο Κόμμα.

Επίσης, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων ο άλλος γιος τους, Μιχάλης Σοφιανός, η σύντροφός του Κλαίρη και η κόρη τους Ολίβια προσφέρουν 30 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΛΙΖΑ) ΨΩΜΙΑΔΟΥ, από ανίατη αρρώστια. Στο τέλος Μάρτη συμπληρώθηκε ένας χρόνος χωρίς τον ΣΤΑΥΡΟ (ΤΑΚΗ) ΨΩΜΙΑΔΗ. Ηταν ένα ανδρόγυνο πρότυπο για τους φίλους, τους συγγενείς και τους συντρόφους τους, παράδειγμα ανθρώπων της εργατικής τάξης, που πάλευαν καθημερινά για το μεροκάματο. Μεγάλωσαν τα παιδιά τους με αγάπη και στοργή, μεταφέροντάς τους όλες τις αξίες και τις αρχές των αγωνιστών, που μάχονται για έναν κόσμο αλληλεγγύης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ
Η Λίζα γεννήθηκε στο Τουαπσέ της Σοβιετικής Ενωσης και σε ηλικία τριών ετών ήρθε στην Ελλάδα με τη μητέρα της. Εζησε σε μικρή ηλικία όλα τα βάσανα και τις κακουχίες της Κατοχής, ενώ συχνά διηγούνταν τις παιδικές αναμνήσεις από τον ηρωικό αγώνα των ΕΑΜιτών και των ΕΠΟΝιτών, στη συνοικία των Παλαιών Σφαγείων, που έγινε παρανάλωμα από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες συνεργούς τους τον Αύγουστο του 1944.

Ο Τάκης εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ από τα 16 του χρόνια, συνελήφθη από τους Γερμανούς το Μάρτη του 1943, καταδικάστηκε και μεταφέρθηκε στο κάτεργο του Τατοΐου, απ' όπου απέδρασε τον Ιούλη του 1944. Στο μπλόκο της Καλλιθέας, ο κουκουλοφόρος δεν τον σήκωσε, αν και στάθηκε μπροστά του και τον κοίταζε επίμονα. Στα Δεκεμβριανά, μαζί με την ομάδα των Σφαγειωτών συμμετείχε σε όλες τις μάχες εναντίον των νέων κατακτητών, των Εγγλέζων.

Στα μετέπειτα χρόνια, ακολούθησε τη μοίρα χιλιάδων λαϊκών και τίμιων αγωνιστών, με φυλακές και εξορίες, πρώτα στη Λήμνο και στη συνέχεια στη Μακρόνησο.

Παρέμεινε πιστός στο ΚΚΕ, αταλάντευτος στην υποστήριξη του Κόμματος, που είχε καθοδηγήσει το λαό στις ένδοξες μάχες της Αντίστασης και του ΔΣΕ. Στις αρχές του '90, όταν έγινε προσπάθεια να αλλοιωθούν ο ρόλος και η ιδεολογία του ΚΚΕ, έλεγε: «Τώρα με έχει ανάγκη το Κόμμα περισσότερο από ποτέ». Κι έσπευσε να το στηρίξει, αντιμετωπίζοντας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος όσους ήθελαν να το διαλύσουν και να «σβήσουν» την ηρωική Ιστορία του.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΣ
«Εφυγε» πλήρης ημερών, με την τελευταία του φράση, λίγο πριν ξεψυχήσει, να την αφήνει παρακαταθήκη στους απογόνους του: «Το Κόμμα και τα μάτια σας».

Στη μνήμη τους ο γιος τους, Κώστας Ψωμιάδης, προσφέρει μέσω της ΚΟ Πετραλώνων 100 ευρώ στο ΚΚΕ και άλλα 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», το οποίο ο Τάκης επισκεπτόταν τακτικά, για να συναντήσει τους συναγωνιστές του, να θυμηθούν τις μέρες που πέρασαν μαζί και να τραγουδήσουν τα τραγούδια του αγώνα.


ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ

ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ

ΕΛΕΝΗ (ΛΕΛΕΚΑ) ΚΑΛΛΙΓΑ
ΕΛΕΝΗ (ΛΕΛΕΚΑ) ΚΑΛΛΙΓΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΑΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΑΚΟΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΙΚΟΥ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΙΚΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ