ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα στη Λαμία η εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη

Στις 11 π.μ. στην πλατεία Λαού, για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου του ΕΛΑΣ

Σήμερα, Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011) για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ακόμα ανάγνωση κειμένων από τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90χρονα του Κόμματος, την απόφαση της 6ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Ιούλη του 1941, για την οργάνωση της εθνικοαπελευθερωτικής πάλης, την απόφαση της 8ης Ολομέλειας, το Γενάρη του 1942, για την οργάνωση του ανταρτοπόλεμου και αποσπάσματα από το λόγο του Αρη Βελουχιώτη στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία, στις 29 Οκτώβρη 1944, στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του «ΟΧΙ». Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αντάρτικα τραγούδια.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ συμμετέχουν στην εκδήλωση και δρομολογούν πούλμαν, που αναχωρούν σήμερα από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 το πρωί. Πούλμαν δρομολογεί και η περιφερειακή επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Θα αναχωρήσουν σήμερα από το Αγαλμα του Βενιζέλου, στις 6.30 το πρωί.

Με εργαζόμενους στην απεξάρτηση

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με τα σωματεία εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ και τα Κέντρα Πρόληψης, αύριο Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στη 1 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Εκδήλωση της ΚΝΕ στη Γερμανία

Επίσκεψη στο Νταχάου και εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Ζαχαριάδη

Ολοκληρώνεται σήμερα στο Μόναχο της Γερμανίας το διήμερο εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Οργάνωσης Γερμανίας της ΚΝΕ στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Σήμερα, Κυριακή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Επίσκεψη στο κολαστήριο - στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, όπου και θα γίνει εκδήλωση για την τοποθέτηση πλακέτας προς τιμήν του κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Ζαχαριάδη, Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ την περίοδο 1931-1956. Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και θα διαβαστεί η Απόφαση αποκατάστασης του Ν. Ζαχαριάδη, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο 5ο Τεύχος της ΚΟΜΕΠ και μετά τη διεξαγωγή της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ για το Β' Τόμο της Ιστορίας του, που αφορά στην περίοδο 1949-1968.

ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ
Τιμούν τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

Την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, συνδιοργανώνει με την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης. Στην εκδήλωση θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια της Αντίστασης, από το μουσικό συγκρότημα του Στέφανου Ψαραδάκου, ενώ κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Βασίλης Κολοβός και Λίλα Καφαντάρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ