ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 112% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Τη Δευτέρα 14 Γενάρη ολοκληρώνεται η μεγάλη μάχη

Με το πανελλαδικό πλάνο να έχει υπερκαλυφθεί, φτάνοντας στο 112%, και με όλες τις Κομματικές Οργανώσεις Περιοχής να έχουν καλύψει τους στόχους τους, συνεχίζεται για μερικές ακόμα μέρες η Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ από τον περασμένο Νοέμβρη.

Η εξόρμηση ολοκληρώνεται με το τελευταίο, πανηγυρικό «κλείσιμο» τη Δευτέρα 14 Γενάρη, με όλες τις Οργανώσεις να βάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της υπερκάλυψης, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια ώστε να είναι ακόμα περισσότεροι οι εργαζόμενοι που έχουν ενισχύσει το Κόμμα μας σε αυτή τη μάχη. Για να μην υπάρχει ούτε μια ΤΟ ή ΚΟΒ που δεν θα υπερκαλύψει το πλάνο της.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή της εξόρμησης θα δίνεται και η μάχη της άμιλλας ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει η Γραμματεία της ΚΕ. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, με τα παρακάτω βραβεία: Για την 1η Οργάνωση η σημαία του Κόμματος, τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός. Για τη 2η Οργάνωση τιμητική πλακέτα, τεχνικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής από το Αρχείο του Κόμματος. Για την 3η Οργάνωση τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός.

Με βάση το βαθμό υπερκάλυψης του οικονομικού πλάνου, μέχρι στιγμής στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΚΟ Εξωτερικού με 151,10%, στη δεύτερη η ΚΟ Αιγαίου με 134,10% και στην τρίτη η ΚΟ Κρήτης με 123%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Πελοποννήσου με 115,34%, Δυτ. Ελλάδας με 111,23%, Θεσσαλίας με 110,84%, Αττικής με 109,49%, Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 108,95%, Κεντρικής Μακεδονίας με 103,45%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 103,44%, Δυτικής Μακεδονίας με 101,86% και Ηπείρου με 100,61%. Η ΚΝΕ επίσης υπερκάλυψε το πλάνο της, φτάνοντας στο 119,66%, όπως και η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», που είναι στο 125%.

ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τη Δευτέρα τα εγκαίνια της έκθεσης μακετών φιλοτέχνησης μνημείων για τη Μακρόνησο και τη Γυάρο

Τη Δευτέρα 14 Γενάρη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Παλαιάς Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντη), θα εγκαινιαστεί η έκθεση όλων των μακετών του καλλιτεχνικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για τη φιλοτέχνηση μνημείων για τη Μακρόνησο και τη Γυάρο, προς τιμήν των 100 χρόνων του Κόμματος. Θα εκτεθούν συνολικά 20 προτάσεις (μακέτες γλυπτών). Στη διάρκεια των εγκαινίων θα απονεμηθούν τα βραβεία στους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν. Οι βραβευθέντες είναι:

Για τη Μακρόνησο:

  • Πρώτο βραβείο: Μάρκος Γεωργιλάκης
  • Δεύτερο βραβείο: Κυριάκος Ρόκος και Βασίλης Δωρόπουλος
  • Τρίτο βραβείο: Ευθύμιος και Δημήτρης Σιάτρας και Κώστας Αργύρης

Για τη Γυάρο:

  • Πρώτο βραβείο: Αντώνης Μυρωδιάς
  • Δεύτερο βραβείο: Ευθύμιος και Δημήτρης Σιάτρας και Αγγελος Βλάσσης
  • Τρίτο βραβείο: Βασίλης Δωρόπουλος

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 30 Γενάρη 2019, από τις 12 μ. έως τις 8 μ.μ.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο Αγρίνιο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας, την Τετάρτη 16 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο (Αγρίνιο), με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά».

Στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, θα παρευρεθούν στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην έδρα της ΕΟΕ (λεωφ. Δημητρίου Βικέλα 52, Χαλάνδρι).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ