ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεξόρμησης

Σε θέσεις μάχης είναι οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, προετοιμάζοντας την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στις 8-9 Οκτώβρη, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μαζί με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενα κάλεσμα που βάζει στο επίκεντρο τα μεγάλα «γιατί» και το «τι φταίει» για τα συνεχόμενα βάρη που φορτώνονται στον λαό, κυρίως για το «τι μπορεί να γίνει απέναντι σε αυτή την κατάσταση», ποια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Κάλεσμα για να γίνει ένα μεγάλο βήμα, με νέους μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής, του βιοτικού επιπέδου, του εισοδήματος, για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Για να χτιστεί «ασπίδα» για το σήμερα και να ανοίξει o ελπιδοφόρος δρόμος της ανατροπής του κόσμου της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των πολέμων. Για να γράψει ο λαός το δικό του «σενάριο», βάζοντας τέλος στη σημερινή βαρβαρότητα! Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να ανατείλει η ελπίδα, η προοπτική για τον λαό!

Κ. Μακεδονία: Ψηλά ο πήχης για να ενισχύσουμε τους δεσμούς με το Κόμμα

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα, βάζοντας υψηλούς στόχους, οι ΚΟ της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με όλες τους τις δυνάμεις, προετοιμάζουν την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», στον οποίο θα δημοσιευτεί το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για την προετοιμασία της πανεξόρμησης, ο Ακης Αδάμ, μέλος του Τομεακού Γραφείου Δήμου Θεσσαλονίκης, σημείωσε: «Το άνοιγμα των Οργανώσεων το προηγούμενο διάστημα και η μεγάλη επιτυχία του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στο Στρατόπεδο Καρατάσιου έδωσαν μεγαλύτερη αισιοδοξία σε όλα τα κομματικά μέλη στον δήμο Θεσσαλονίκης, για να ριχτούν στη μάχη για την επιτυχία της μεγάλης πανεξόρμησης του "Ριζοσπάστη", στον οποίο θα δημοσιευτεί το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, βάζοντας υψηλούς στόχους διακίνησης του φύλλου.

Το Κάλεσμα της ΚΕ χρειάζεται να φτάσει σε όλους εκείνους με τους οποίους συναντηθήκαμε και συζητήσαμε, σε εκείνους που προβληματίζονται για τις εξελίξεις, που δείχνουν ενδιαφέρον για τη δράση του Κόμματος, βάζοντας στόχο να ενισχύσουμε παραπέρα τους πολιτικούς δεσμούς με το Κόμμα. Σημαντικός δείκτης είναι οι εργαζόμενοι και οι νεολαίοι, που γνωρίσαμε το τελευταίο διάστημα, να πάρουν τον πρώτο τους "Ριζοσπάστη" με αυτό το φύλλο.

Αυτή η προσπάθεια απαιτεί βέβαια πολύ καλή οργάνωση και δουλειά, επομένως αυτές τις μέρες γίνονται συνεδριάσεις των Γραφείων ΚΟΒ, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ δουλεύουν με χαρτί και μολύβι, κλείνουν από τώρα ραντεβού, ενημερώνουν τον κόσμο, για να μην πάει ούτε ένα λεπτό χαμένο.

Ταυτόχρονα, οργανώνονται εξορμήσεις σε όλες τις γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης, για να φτάσει το Κάλεσμα σε κάθε λαϊκό σπίτι. Ιδιαίτερη σημασία ενόψει και της απεργιακής μάχης στις 9 Νοέμβρη έχουν οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στον Επισιτισμό, σε χώρους Υγείας, στους αυτοαπασχολούμενους.

Τέλος, ξεχωριστό στήριγμα στο πλάι των Οργανώσεων είναι οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να ριχτούν στη μάχη, συμβάλλοντας καθοριστικά στο να φτάσει ο "Ριζοσπάστης" όσο πιο πλατιά γίνεται».

Ο Παναγιώτης Κολογκούνης, μέλος της ΤΕ Βιομηχανίας, ανέφερε: «Από την ανακοίνωση της έκδοσης του Καλέσματος της ΚΕ, όλο το κομματικό δυναμικό των κλαδικών Οργανώσεων έχει μπει για τα καλά στη μάχη της διακίνησης της εφημερίδας. Με στόχο να ξεπεραστούν τα φιλόδοξα πλάνα που έχουν μπει, κάθε σύντροφος και κάθε ΚΟΒ έχουν "βάλει κάτω" όλους τους εργαζόμενους που έχουν συμπορευθεί το τελευταίο διάστημα.

Αλλωστε η πλούσια δράση των κομμουνιστών μπροστά στα συλλαλητήρια της ΔΕΘ, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις σε μια σειρά χώρους (ALUMIL, ΠΥΡΑΜΙΣ, EDILMAC), στην έκφραση της αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα της "Μαλαματίνα" αλλά και το πολύ πετυχημένο τριήμερο των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για ένα πολύ πετυχημένο άνοιγμα των Οργανώσεων με το Κάλεσμα της ΚΕ.

Η μεγάλη διακίνηση του "Ριζοσπάστη" όλη την ερχόμενη βδομάδα θα βάλει τις βάσεις για την πλατιά και ουσιαστική συζήτηση του Καλέσματος που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, προκειμένου ο προβληματισμός και η αγανάκτηση που υπάρχουν σε μεγάλη μερίδα των εργατών στους κλάδους μας να γίνουν δύναμη στον αγώνα ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και στα κόμματα που το υπηρετούν.

Δύναμη για να μπουν ακόμη περισσότεροι εργάτες στη μάχη της πανελλαδικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη για "να μην σφίξουμε άλλο το ζωνάρι" και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!».

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Α. Μαυρογιάννη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, αύριο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 10 π.μ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ