ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ιρίνα Μπόικο

Για τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του Πρωτοχρονιάτικου Φεστιβάλ, η Ιρίνα Μπόικο δήλωσε στο «Ριζοσπάστη», μετά το τέλος της παράστασης: «Είμαστε εδώ για πέμπτη συνεχή χρονιά. Είναι μεγάλη μας τιμή. Χαιρόμαστε πάρα πολύ να συμμετέχουμε γιατί πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να δίνουμε χαρά και να υπάρχει αυτή η ενέργεια. Οι γιορτές ενώνουν τους ανθρώπους.

Για μια στιγμή, σαφώς δε λύνονται τα προβλήματα, παρόλα αυτά πιστεύω ότι η χαρά, η καλή διάθεση και η ενέργεια μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι η καλή διάθεση που εισπράττει ο γονιός από το παιδί, το παιδί από εμάς, το παιδί από τους γονείς, εμείς από τα παιδιά και τους γονείς, δίνει σε όλους μας κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να κάνουμε τον κόσμο πιο όμορφο».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο χώρο του Φεστιβάλ

Στο χώρο του Πρωτοχρονιάτικου Φεστιβάλ βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με γονείς. Στη συνέχεια, δήλωσε:

«Τα πρωτοχρονιάτικα φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα παιδιά που έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, αποτελούν μια πραγματική όαση χαράς, δημιουργίας. Το ΚΚΕ δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φροντίδα για τα παιδιά, τις μικρές ηλικίες, τους γονείς τους, τα νέα ζευγάρια, τις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν σήμερα, που αγωνιούν για το μέλλον τους. Θα κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τα παιδιά μας, για όλους μας».

Ευθύνη να συνεχίσουμε και να γίνουμε καλύτεροι

Εθελοντική δουλειά και μεράκι από τα μέλη της ΚΝΕ, που φάνηκε στο αποτέλεσμα που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι, ήταν από τα συστατικά και του φετινού Φεστιβάλ. Μιλώντας στον «Ρ», με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, η Στέλλα Αμανατίδου, στέλεχος της ΚΝΕ, είπε:

«Για άλλη μια χρονιά πήγε πολύ καλά το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ. Είδαμε πολύ καινούργιο και παλιό κόσμο, γονείς και παιδιά που ήδη γνωρίζαμε από τα προηγούμενα χρόνια. Εισπράξαμε την ανάγκη των παιδιών να γίνονται τέτοιες πρωτοβουλίες, να συμμετέχουν σε κατασκευές που βοηθούν τη φαντασία τους να ξεδιπλωθεί. Πήραμε μια μεγάλη ευθύνη από τους γονείς και από τα παιδιά να συνεχίσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, να είμαστε καλύτεροι. Πήραμε πολύ θετική ανταπόκριση από ανθρώπους στον περίγυρο του Κόμματος που θέλησαν να βοηθήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οπαδοί μας έφεραν παιχνίδια να μοιράσουμε στα παιδιά. Νομίζω ότι κάθε χρονιά κι εμείς θα γινόμαστε καλύτεροι».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ