ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Ιούλη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδείες σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Σήμερα Παρασκευή 5 και αύριο Σάββατο 6 του Ιούλη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ, θα επισκεφτεί τους Νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το εξής:

Σήμερα στη Φθιώτιδα

- Στις 9 π.μ. θα επισκεφτεί και θα μιλήσει στο εργοστάσιο «Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης».

- Στις 11.30 π.μ. θα επισκεφτεί και θα μιλήσει στο Νοσοκομείο Λαμίας.

- Στις 13.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» στη Λαμία.

- Στις 19.00 θα παραβρεθεί και θα μιλήσει σε σύσκεψη γυναικών στο ξενοδοχείο «Σαμαράς» στη Λαμία.

- Στις 21.00 θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Αύριο στην Ευρυτανία

- Στις 10.30 το πρωί θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς (νομάρχη, δήμαρχο κ.ά.) στο Καρπενήσι.

- Στις 11.30 π.μ. θα επισκεφτεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες.

- Στις 12.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

- Στις 19.00 θα παραβρεθεί στην ανακήρυξη του υποψήφιου νομάρχη Ευρυτανίας της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου.

11ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Νεανικό, βροντερό «όχι» στον ιμπεριαλισμό

Αναχωρούν σήμερα για το Στόμιο της Λάρισας οι νέοι αγωνιστές. Μεθαύριο η μεγάλη διαδήλωση στο στρατηγείο του Τυρνάβου

Αναχωρούν σήμερα για το Στόμιο της Λάρισας οι νέοι αγωνιστές από όλες της μεριές της χώρας για να στήσουν το δικό τους «αντι - στρατηγείο», το κόκκινο στρατόπεδο της ειρήνης και της φιλίας των λαών, στο πλαίσιο του 11ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Το διήμερο θα κορυφωθεί με τη μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου, την Κυριακή 7/7, ενώ από σήμερα το βράδυ και ολόκληρη την αυριανή μέρα, αντιιμπεριαλιστικές, αλλά και πολιτιστικές - ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στην κατασκήνωση του Στομίου. Τα πούλμαν από το Λεκανοπέδιο της Αττικής θα ξεκινήσουν στις 11 το βράδυ έξω από το Μουσείο (Πατησίων).

Οι χιλιάδες νέοι και νέες, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από κάθε μεριά της χώρας, που θα συναντηθούν και φέτος στο Στόμιο και τον Τύρναβο, θα διαδηλώσουν την απαίτησή τους, απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, να φύγει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο κι όλες οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας και γενικότερα απ' τα Βαλκάνια. Πρόκειται για ένα αίτημα που δε χάνει την επικαιρότητά του, καθώς ο ιμπεριαλισμός, όχι μόνο συνεχίζει αλλά οξύνει την επίθεσή του εναντίον των λαών. Και σ' αυτά τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού είναι συνένοχη και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που με τη συμφωνία της ΝΔ έσπευσε να δημιουργήσει στρατό μισθοφορικό και να αλλάξει το αμυντικό δόγμα της χώρας, για να λειτουργούν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας ως «διεθνής χωροφύλακας» απέναντι στους λαούς.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να ενώσει τη φωνή της με την εργατική τάξη, να κηρύξει ανεπιθύμητους τους δολοφόνους των λαών, να απαιτήσει «καμιά συμμετοχή της χώρας μας» στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων. Σ' αυτό το κάλεσμα, έντεκα χρόνια τώρα που πραγματοποιείται το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, έχουν ανταποκριθεί χιλιάδες νέοι και νέες, ενώ φέτος η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Οι νέοι της Θεσσαλίας θα βρεθούν στο Στόμιο από σήμερα το βράδυ, που θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από τα συγκροτήματα «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ» και «ΝΟΣΤΟΣ». Αύριο, που θα φτάσουν οι κατασκηνωτές από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα χαρούν όλη τη μέρα τον ήλιο και τη θάλασσα, θα παίξουν βόλεϊ στην παραλία, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το τουρνουά ποδοσφαίρου ανάμεσα στις Οργανώσεις Περιοχής της ΚΝΕ. Το βράδυ θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Μ. Πασχαλίδη και των συγκροτημάτων «BLYS BYRGER», «LONG LIVE», «ΝΕΟΣΣΟΙ», ενώ η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ». Μεθαύριο Κυριακή, θα γίνει η μεγάλη αντινατοϊκή πορεία στο στρατηγείο του Τυρνάβου κι από κει οι κατασκηνωτές θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής στις περιοχές τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Απαγορεύουν τη διακίνηση των ιδεών

Συνέλαβαν και πρόκειται να δικάσουν εφτά μέλη και στελέχη της ΚΝΕ, επειδή προπαγάνδιζαν ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Καλαμάτα

Εφτά μέλη και στελέχη της ΚΝΕ στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν από άνδρες της Αστυνομίας αργά προχτές το βράδυ και τους είχαν στο κρατητήριο όλη τη νύχτα, προκειμένου να περάσουν Αυτόφωρο, επειδή προπαγάνδιζαν ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη, Τ. Μίλερ, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Καλαμάτα.

Τελικά, ζητήθηκε κι ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 11 Νοέμβρη, ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση του εισαγγελέα κ. Πούλιου, ο οποίος τους παραπέμπει με τη βαριά κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς, επειδή αφισοκολλούσαν κι έγραφαν σε τοίχους συνθήματα ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την επίσκεψη του Τ. Μίλερ έχουν προηγηθεί επισκέψεις αξιωματούχων της αμερικανικής πρεσβείας στην περιοχή, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί οτιδήποτε για τους λόγους και το περιεχόμενο αυτών των επισκέψεων.

Με αφορμή την επίσκεψη του Τ. Μίλερ, η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας καλεί σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 8 Ιούλη στις 8 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, τονίζει πως ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης βαθαίνει, καθώς η αντιλαϊκή πολιτική την οποία εφαρμόζει -προκειμένου να περάσει- την αναγκάζει να καταφεύγει στην τρομοκράτηση όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Βαθαίνει ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης. Για να περάσουν την αντεργατική αντιλαϊκή τους πολιτική καταφεύγουν όλο και πιο συχνά στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Για να αντιμετωπίσουν την ενιαία δράση εργατών - νεολαίας και πλατιών λαϊκών στρωμάτων φτάνουν μέχρι τη γνωστή δολοφονική επίθεση στο λιμάνι του Πειραιά.

Για να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς εργάτες φτάνουν μέχρι την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών που διαρκεί ακόμα.

Σε αυτά τα πλαίσια κινούνται και οι συλλήψεις χτες (σ.σ. προχτές) το βράδυ μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η κράτησή τους όλη τη νύχτα στα κρατητήρια, και η προσαγωγή τους στο Αυτόφωρο, για να δικαστούν με βαριές κατηγορίες. Και το έγκλημά τους ήταν ότι προπαγάνδιζαν ενάντια στην επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ Τ. Μίλερ στην Καλαμάτα τη Δευτέρα 8 Ιούνη 2002.

Μετά τις τελευταίες επισκέψεις αξιωματούχων της αμερικανικής πρεσβείας στην περιοχή, κορυφώνεται η παρέμβασή τους με την επίσκεψη του Μίλερ.

Σε μια περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η παρέμβαση των ιμπεριαλιστών στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία, όλους τους μαζικούς φορείς:

  • Να καταδικάσουν αυτό τον αυταρχικό κατήφορο.
  • Να ορθώσουν τείχος προστασίας στους κομμουνιστές και σε όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την πολιτική.
  • Να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ενάντια στην επίσκεψη του εκπροσώπου των ιμπεριαλιστών στην Καλαμάτα».

Αργά χτες βράδυ, στελέχη, μέλη και φίλοι του Κόμματος, απάντησαν στην επιχείρηση τρομοκρατίας με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και έκαναν καθαρό για μια ακόμη φορά, με συνθήματα και αφίσες, πως η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη και ό,τι αυτός εκπροσωπεί προσβάλλουν τα αισθήματα του Μεσσηνιακού λαού που αρνείται να ακολουθήσει το δρόμο της υποτέλειας που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε σήμερα στην τηλεόραση του «902»:

  • Στις 20.00 το τηλεπεριοδικό «Το Στίγμα». Ο Χρήστος Μαργανέλης, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, φιλοξενεί τους Στέλιο Μπενέτο, υποψήφιο δήμαρχο Νίκαιας και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας» και Απόστολο Συρίγο, υποψήφιο δήμαρχο Κορυδαλλού, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας Κορυδαλλού», σε μια συζήτηση για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
  • Στις 22.00 «Πολιτική Επικαιρότητα». Θα μεταδοθεί η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Πάτρας.
  • Στις 23.00 στην εκπομπή «Ο ήχος της σιωπής και της γραφής», η Σοφία Αδαμίδου συναντά τη Ζωή Βαλάση συγγραφέα, κριτικό και δημοτικό σύμβουλο της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ