ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Μάρτη 2023 - Κυριακή 5 Μάρτη 2023
Σελ. /40
ΓΥΝΑΙΚΑ
ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γίνε πρωταγωνίστρια με δυνατό ΚΚΕ παντού για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας

«Το ΚΚΕ απευθύνεται σε σένα που δεν συμβιβάζεσαι με μια ζωή γεμάτη υποχρεώσεις και πετσοκομμένα δικαιώματα, που αναρωτιέσαι αν υπάρχει δυνατότητα να μην τσακίζεται η προσωπική, οικογενειακή σου ζωή από την ακρίβεια, την ανασφάλεια, τα ακανόνιστα ωράρια εργασίας»: Τα παραπάνω τονίζει σε φυλλάδιό του το ΚΚΕ που απευθύνεται στην εργαζόμενη, στην άνεργη, στη νέα γυναίκα, με το οποίο οργανώνεται πλατιά εξόρμηση ενόψει και της 8ης Μάρτη. Ακολουθεί το νέο φυλλάδιο του Κόμματος.

«Κάψε» όλα τα αντιλαϊκά σενάρια που ενισχύουν τη γυναικεία ανισοτιμία

Εχεις πείρα για να μην εγκλωβιστείς σε άσκοπες επιλογές του δήθεν «μικρότερου κακού», στην πλάνη δήθεν λύσεων για τα προβλήματά σου από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Η αντιλαϊκή κατεύθυνσή της είναι δεδομένη, όποια σύνθεση κι αν έχει, όποιο κόμμα κι αν είναι «επικεφαλής», η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, με ή χωρίς το ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα «μπαλαντέρ».

Γιατί όλοι τους δεσμεύονται στον ματωμένο δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας με κριτήριο το επιχειρηματικό - καπιταλιστικό κέρδος και όχι τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Τα προγράμματά τους είναι «κομμένα και ραμμένα» στις απαιτήσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, που στοχεύουν στο κέρδος του κεφαλαίου, είτε τα ντύνουν με το σύνθημα «συνεχίζουμε» είτε τα ντύνουν με το σύνθημα «δημοκρατία».

Μιλούν για «ισότητα των φύλων» και «ίσες ευκαιρίες» αλλά αξιοποιούν τις διακρίσεις σε βάρος της γυναίκας για την ένταση της εκμετάλλευσης. Μιλούν για γυναικεία συμμετοχή στα «κέντρα λήψης αποφάσεων», όμως η συμμετοχή γυναικών στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου δεν εμπόδισαν:

  • Τον περιορισμό της κυριακάτικης αργίας
  • Τη δουλειά χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • Την επέκταση της φθηνής και μερικής απασχόλησης των γυναικών
  • Τις απολύσεις εγκύων
  • Τις εργοδοτικές πιέσεις σε εργαζόμενες να βάλουν «στο ψυγείο» της «κρυοσυντήρησης» των ωαρίων τα σχέδια για απόκτηση παιδιού.
* * *

Το 52,7% των γυναικών εργάζονται στην ηλικιακή κατηγορία 20 - 64 ετών.

Το 58,4% των γυναικών εργάζονται στην ηλικιακή κατηγορία 25 - 54 ετών με παιδιά μέχρι 6 ετών.

(Στοιχεία της Eurostat 2021, από την έκθεση του ΙΟΒΕ για το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα)

Στο σύνολο των μερικά απασχολούμενων: Το 54,85% γυναίκες.

Στο σύνολο των μισθωτών γυναικών του ιδιωτικού τομέα: Το 33,64% εργάζονται με μειωμένο ημερήσιο ωράριο.

Στο σύνολο των μισθωτών ανδρών του ιδιωτικού τομέα: 24,62% εργάζονται με μειωμένο ημερήσιο ωράριο.

(Στοιχεία του ΕΦΚΑ, Δεκέμβρης του 2021)

Μην ψάχνεις διαφορές που δεν υπάρχουν - Κάνε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ

Γιατί το ΚΚΕ έχει Πρόγραμμα εργατικής - λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης.

Ο ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ βάζει στο επίκεντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο, γυναίκα κι άνδρα, το παιδί, τον συνταξιούχο και την ικανοποίηση των συνεχώς διευρυνόμενων αναγκών τους. Εχει ως βάση την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της κοινωνικής παραγωγής, των κοινωνικών υπηρεσιών.

Μόνο με την κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης μπορεί να απελευθερωθεί κάθε γυναίκα από οικονομικούς και κοινωνικούς καταναγκασμούς, να ανθίσουν η ισοτιμία της γυναίκας και ο αλληλοσεβασμός μεταξύ ανδρών - γυναικών, σχέσεις απαλλαγμένες από κάθε οικονομική, κοινωνική εξάρτηση.

Δώσε δύναμη στο ΚΚΕ

Γιατί διεκδικεί μαχητικά, μέσα και έξω από τη Βουλή, το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους. Μάχεται για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με σταθερό ωράριο, μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα προστασίας της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού, αξιοπρεπείς συντάξεις. Ωστε με τη δραστηριότητά μας να συμβάλουμε δημιουργικά στην κοινωνική πρόοδο.

Δώσε δύναμη στο ΚΚΕ. Γιατί έχει πρόταση ώστε η φροντίδα του σπιτιού, των παιδιών, των ηλικιωμένων να στηρίζεται σε κοινωνικές υποδομές με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων. Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών και δομών προσχολικής φροντίδας και αγωγής, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, συμβουλευτικής γονέων.

Δώσε δύναμη στο ΚΚΕ. Γιατί έχει θέσεις για υψηλής ποιότητας, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ανοιχτής ή κλειστής, μόνιμης ή προσωρινής φιλοξενίας και φροντίδας των ηλικιωμένων και βαριά αναπήρων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Δώσε δύναμη στο ΚΚΕ. Γιατί μάχεται για την ολόπλευρη προστασία του παιδιού, με αφετηρία τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες του. Η στήριξη, η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των απροστάτευτων παιδιών απαιτεί σύγχρονες δημόσιες κοινωνικές δομές μέσα στη γειτονιά, επιστημονική, κοινωνική ευθύνη για την καταλληλότητα της αναδοχής και της τεκνοθεσίας, χωρίς οικονομικά κριτήρια. Αυτός ο ευαίσθητος τομέας δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια των κάθε είδους ιδιωτών, ΜΚΟ και διαφόρων «φιλάνθρωπων».

* * *

-- Το 36,1% των νέων ζευγαριών δεν καλύπτουν τις οικονομικές υποχρεώσεις

-- Το 35,9% των νέων έως 29 ετών δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για στέγαση

-- Το 53,1% των νέων ζευγαριών δεν μπορούσαν να πάνε ούτε μία βδομάδα διακοπές

-- Το 17,1% αδυνατούν να βάλουν θέρμανση

-- Το 28,9% δεν μπορούν να βγουν με φίλους, να ψυχαγωγηθούν

(Στοιχεία από την έκθεση του ΙΟΒΕ για το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα)

Δώσε δύναμη στο ΚΚΕ

Γιατί αναμετριέται καθημερινά με την πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων, που φορτώνει όλα αυτά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ατομική - οικογενειακή ευθύνη. Λογαριάζονται ως «κόστος» για το αστικό κράτος, ώστε να διοχετευθούν «επενδυτικά πακέτα» και άλλα προνόμια στις μετοχικές - καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ για τη στήριξη της οικογένειας είναι τα υποβαθμισμένα και αποσπασματικά προγράμματα «ευέλικτης φροντίδας» τύπου «Νταντάδες της γειτονιάς», οι χώροι φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις, αντί να δώσει κρατική χρηματοδότηση για δημιουργία δημόσιων, δωρεάν παιδικών σταθμών.

Η «δικαιοσύνη» που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ίδιο και απαράλλακτο το υποβαθμισμένο κι εμπορευματοποιημένο δίκτυο παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ενώ οι ανάγκες των βρεφών και νηπίων μπαίνουν στη «λοταρία» των vouchers.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης, όπου η Υγεία, το Φάρμακο αποτελούν εμπορεύματα και όχι κοινωνικό αγαθό.

Με την πολιτική τους:

- Υποβοηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών στην Υγεία, ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και αναπαραγωγική υγεία, επιβαρύνοντας το εργατικό - λαϊκό εισόδημα.

- Καταδικάζουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στην «κανονικότητα» της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Με το ΚΚΕ

Για να δυναμώσει ο αγώνας για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, στηριγμένη σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με όλες τις ειδικότητες και αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία.

Μόνο το ΚΚΕ παλεύει για τη δωρεάν κάλυψη από το κράτος όλων των εξόδων των διαγνωστικών εξετάσεων, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, του προγεννητικού ελέγχου, του τοκετού, για την ολόπλευρη στήριξη της νέας μητέρας και του νεογνού, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Οι θέσεις του ΚΚΕ υποστηρίζουν το δικαίωμα κάθε γυναίκας στην αντισύλληψη, στην άμβλωση, με την αναγκαία δωρεάν επιστημονική, κοινωνική στήριξη και προστασία της αναπαραγωγικής υγείας. Για να είναι ουσιαστική η όποια ατομική επιλογή!

* * *

Από 55 μονάδες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τράπεζες κρυοσυντήρησης, μόνο 7 είναι δημόσιες.

Από τους 323 μαστογράφους, μόνο 52 είναι σε δημόσιες δομές.

24 Κέντρα Ψυχικής Υγείας και 22 Κοινοτικά Κέντρα Ψυχικής Υγείας Παιδιών κι Εφήβων πανελλαδικά

Αντλησε θάρρος, ελπίδα, δύναμη, κάνοντας ισχυρό το ΚΚΕ!

Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της εκμετάλλευσης και βίας.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μάχεται αταλάντευτα ενάντια στους παράγοντες που γεννούν τους δράστες - «τέρατα» και αφήνουν τις γυναίκες απροστάτευτες στα αποτρόπαια και φρικιαστικά εγκλήματα, στη σεξουαλική βία και κακοποίηση, που φτάνει μέχρι και τη δολοφονία μιας γυναίκας. Είτε το έγκλημα ονομαστεί γυναικοκτονία είτε όχι, διεκδικεί σε κάθε χώρο μέτρα ουσιαστικής πρόληψης και προστασίας των κακοποιημένων γυναικών, των παιδιών, των οικογενειών των θυμάτων.

Γι' αυτό αντιπαλεύει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που έχουν κρατήσει υποστελεχωμένα τα ελάχιστα (44) συμβουλευτικά κέντρα και τους (19) ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, χωρίς μόνιμο προσωπικό, ενώ η σχετική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι με ημερομηνία λήξης!

Κακοποιημένες γυναίκες που απευθύνθηκαν στα συμβουλευτικά κέντρα:

42,6% εργαζόμενες, 41,4% άνεργες

Κακοποιημένες γυναίκες που απευθύνθηκαν στους ξενώνες φιλοξενίας:

10,3% εργαζόμενες, 83% άνεργες

(3η ετήσια Εκθεση για τη βία κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας ΔΟΠΙΦ, την περίοδο 1 Νοέμβρη 2021 μέχρι 30 Σεπτέμβρη 2022)

Το ΚΚΕ σε καλεί να κάνεις νέα επιλογή: Να πιστέψεις ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ

Γιατί μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αναχρονιστικών πατριαρχικών αντιλήψεων για τη θέση της γυναίκας, τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, που θεριεύουν στην αρένα και τη σήψη της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μάχεται ενάντια στην εμπορευματοποίηση της σεξουαλικότητας, του σώματος, κάθε πλευράς της κοινωνικής ζωής. Διεκδικεί την αναγκαία οικονομική, κοινωνική, ψυχολογική στήριξη για να ξεφύγουν γυναίκες, άντρες και παιδιά από τα δίχτυα των επίσημων και «ανεπίσημων» κυκλωμάτων της πορνείας.

Αντιπαλεύει στην πράξη κάθε ρατσιστική, ομοφοβική συμπεριφορά και διάκριση. Πρωτοστατεί ώστε καμία και κανένας να μην αποκλείεται από σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα λόγω φύλου, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή άλλων προσωπικών γνωρισμάτων. Αυτή είναι η βάση για να ανθίσουν και τα ατομικά δικαιώματα.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί με όλες του τις δυνάμεις οργανώνει τον κοινό αγώνα αντρών και γυναικών, με βάση τα κοινά εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την εξουσία της αστικής τάξης.

Εκεί χτίζονται το θάρρος και η αντοχή, πραγματική ασπίδα προστασίας για κάθε γυναίκα ώστε να αλλάξει μαχητικά τη ζωή της.

Εκεί γίνονται «μάθημα ζωής» οι αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, ο αλληλοσεβασμός, κόντρα στον ανταγωνισμό, στον εγωιστικό τρόπο ζωής, στην κοινωνική απομόνωση, στην αλλοτρίωση, που διαπερνούν ακόμα και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί οι γυναίκες πρέπει να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, στα επιθετικά πολεμικά σχέδια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, που μακελεύουν λαούς στο πλαίσιο του ανελέητου καπιταλιστικού ανταγωνισμού. Γιατί δεν θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν τροφή για τα κανόνια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας», που είναι σημαία τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων τους.

Τόλμησε με δυνατό ΚΚΕ, βαδίζοντας στον δρόμο για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας

Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει η ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική δράση. Από τη θέληση και δράση της γυναίκας, από τη συμμετοχή της σήμερα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, από την ψήφο της στις εκλογές εξαρτάται πόσο δυνατή θα βγει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση για να είναι αδύναμη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Οι στιγμές που μας «χάρισαν» χαμόγελο, δύναμη, αισιοδοξία, ανάταση γεννήθηκαν στις μάχες και τους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες για τα «μεγάλα», για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζουν, με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες στην πρώτη γραμμή.

Με το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, με τον λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, όπου μπαίνουν τα θεμέλια για την απελευθέρωση των γυναικών από κάθε κοινωνική ανισοτιμία.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.
ΟΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Αγωνιστικά τιμούν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

«Ανυποχώρητα παλεύουμε για τη γυναικεία ισοτιμία, ενάντια στη βία της εκμετάλλευσης, της εμπορευματοποίησης της ζωής μας, του πολέμου που σπέρνουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις»: Με το σύνθημα αυτό η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας σχεδιάζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στην Αττική η ΟΓΕ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής και Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 9 π.μ., μαζί με σωματεία και φορείς. Παράλληλα καλεί στις πρωτοβουλίες που θα πάρουν εργατικά σωματεία για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. «Δυναμώνουμε τα σωματεία, τους αγώνες για δουλειά και ζωή με δικαιώματα», τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Στην Πάτρα

Σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών οργανώνουν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Την Τετάρτη 8 Μάρτη καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας. Θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις την Παρασκευή 10 Μάρτη, για τις εργαζόμενες στις τηλεπικοινωνίες και στις νέες τεχνολογίες, και το Σάββατο 11 Μάρτη, από κοινού με το Παράρτημα Πάτρας του ΕΣΥΝ, με θέμα «Γυναίκα και ναρκωτικά».

Εκδήλωση - αφιέρωμα στη Μέρα της Γυναίκας οργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου (μέλος της ΟΓΕ) την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο. Θα μιλήσει η Βάσω Μουλά, ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας Δίου - Ολύμπου.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στις 8 Μάρτη στον Περισσό

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας την Τετάρτη 8 Μάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145).

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ωρα έναρξης: 6.30 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 6 μ.μ.).

Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαγκαράκης. Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Λιγάτου. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Θεοφάνους. Μουσική εκτέλεση: Γιώργος Θεοφάνους, Μάκης Κρέτσης.

Φωνητική διδασκαλία: Αμέρισσα Φτούλη.

Σχεδιασμός σκηνογραφίας: Βικτώρια Νταρίλα.

Ενδυματολογία - εκτέλεση σκηνογραφίας: Σοφία Καρακάση.

Επιμέλεια κίνησης: Βαγγελιώ Κυριαζίδου.

Ερμηνεύουν: Δανάη Αλυσανδράτου, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Αντώνης Γουγής, Σπύρος Κοντορίζος, Αρης Μπαταγιάννης, Δέσποινα Σταυρίδη Κοτσικόνα.

Εκδηλώσεις σε πανεπιστήμια της Αθήνας

Παράλληλα, εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια της Αθήνας. Συγκεκριμένα:

-- Εκδήλωση με θέμα «Τόλμησε με δυνατό ΚΚΕ για την ισοτιμία και χειραφέτηση της νέας γυναίκας επιστήμονα», την Τετάρτη 8 Μάρτη, στις 3 μ.μ. στο αμφιθέατρο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ομιλήτρια είναι η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση με θέμα «Γίνε πρωταγωνίστρια στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες, με δυνατό ΚΚΕ» την Τρίτη 7 Μάρτη, στις 12 μ. στο φουαγιέ του παλιού κτιρίου της Νομικής (είσοδος από οδό Σόλωνος). Ομιλήτριες:

Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος, συγγραφέας και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Παρέμβαση στην εκδήλωση θα κάνει μητέρα δολοφονημένης γυναίκας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ