ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Μάρτη 2006
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΛΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
Στην αστυνομία γιατί διαδήλωναν

Κλήσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Ανω Λιοσίων για εξέταση μαρτύρων και απολογία έχουν λάβει ήδη τέσσερα μέλη της Γραμματείας της Διαδημοτικής Επιτροπής για την Απομάκρυνση της Χωματερής, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της περιοχής, που όλο και πιο μαζικά συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για οριστική απομάκρυνση της χωματερής από τα Ανω Λιόσια.

Την Τετάρτη, με πρωτοβουλία της Διαδημοτικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι μαζική κατάληψη του κτιρίου της ΔΟΥ Ανω Λιοσίων, με τα αιτήματα που έχουν εκφράσει οι κάτοικοι της περιοχής σε μια σειρά κινητοποιήσεις τους, τον τελευταίο χρόνο: Οριστικό χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της χωματερής από τα Λιόσια. Αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού με εξαίρεση από αυτό το σχεδιασμό του Θριασίου και της Δυτικής Αττικής συνολικά.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας το ΑΤ Ανω Λιοσίων ξεκίνησε να καλεί κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης μέλη της Γραμματείας της Διαδημοτικής για απολογία και εξέταση.

«Συνεχίζουν την τακτική των προηγούμενων μηνών και χρόνων με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την αντίσταση του μαζικού κινήματος που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή», είπε στο «Ρ» ο Χ. Κωστόπουλος, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής. «Και στο παρελθόν επιδίωξαν να μας εκφοβίσουν, αλλά τους λέμε ότι θα συνεχίσουμε μέχρι να βρεθεί οριστική λύση». Κλήση για να παρουσιαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα έχουν λάβει μέχρι ώρας οι: Χ. Κωστόπουλος, Γ. Παπαναής, Δ. Παπαγιαννακόπουλος και Κ. Βάβουλας.

Εκδηλώσεις για τη Μέρα της Γυναίκας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 του Μάρτη, διοργανώνουν ο Σύλλογος Εμπροϋπαλλήλων Πειραιά, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας, το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά και η παράταξη της ΔΑΣ Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

«Αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για καλύτερη ζωή» είναι και η εκδήλωση που διοργανώνει στις 8 του Μάρτη και η παράταξη της ΔΑΣ Κερατσινίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες και θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνουν επίσης την Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Παλίρροια», η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Εύβοιας και η «Αγωνιστική Κίνηση» Δήμου Χαλκιδέων.

ΚΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Πυρκαγιά απείλησε τη ζωή εργαζομένων

Περιορισμένης έκτασης ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΥΔΑΠ, το περιστατικό προκλήθηκε επειδή βυτιοφόρο όχημα εκκένωσε στις εγκαταστάσεις απόβλητα στα οποία υπήρχαν - κατά πάσα πιθανότητα - απαγορευμένα εύφλεκτα υλικά (διαλύτες), με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και στη συνέχεια αυτανάφλεξη.

Για το σβήσιμο της πυρκαγιάς χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές στο χώρο υποδοχής των βυτιοφόρων και προεπεξεργασίας των λυμάτων.

ΑΤΙΤΛΟ

Ληστεία με έναν τραυματία σημειώθηκε στις 7:35 χτες το απόγευμα. Δύο άτομα εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη Λ. Κηφισού στο Περιστέρι και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία. Κατά τη διαφυγή τους με μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν έναν πελάτη στο πόδι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι, εκτός κινδύνου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ