ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /32
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Φεστιβάλ Βιβλίου με πλούσιο πρόγραμμα

Εκθεση βιβλίου και πολύμορφη δραστηριότητα με εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνουν οι ΟΠ Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η έκθεση βιβλίου θα λειτουργήσει στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη - Ομόνοια) και στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36 - Βικτώρια) τις εξής μέρες και ώρες:

-- Από την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη μέχρι το Σάββατο 23 Δεκέμβρη, τις καθημερινές 5.30 μ.μ. - 9 μ.μ. και Σαββατοκύριακα 10 μ.μ. - 1 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 9 μ.μ.

-- Από την Τρίτη 27 Δεκέμβρη μέχρι την Πέμπτη 29 Δεκέμβρη και ώρες 10 μ.μ. - 1 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 9 μ.μ.

***

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στο Στέκι Πολιτισμού & Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ έχει ως εξής:

-- Παρασκευή 9/12, στις 7 μ.μ., Eγκαίνια του Φεστιβάλ Βιβλίου με καλλιτεχνικό αφιέρωμα στον Ν. Χικμέτ.

-- Σάββατο 10/12, στις 11 π.μ., εκδήλωση για παιδιά κάτω των 9 χρόνων «Γνωριμία με το παραμύθι» - «Παίζω και δημιουργώ με τα παραμύθια οδηγό».

-- Σάββατο 10/12, στις 7 μ.μ., διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση για μαθητές: «Πώς γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν οι θεοί και οι θεές» του Ε. Γιαροσλάβσκι.

-- Κυριακή 11/12, στις 7.30 μ.μ. «Ποίηση σε ντο δίεση ελάσσονα για ηθοποιό και πιάνο». Παρουσίαση του ποιητικού έργου του Γ. Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», με παράλληλη ερμηνεία στο πιάνο του ομώνυμου έργου του Λ. Β. Μπετόβεν.

-- Τρίτη 13/12, στις 7.00 μ.μ. Η σημασία της μελέτης της μαρξιστικής - πολιτικής οικονομίας. Συζήτηση με αφορμή την έκδοση «Βασικές αρχές της Πολιτικής Οικονομίας» του Λ. Σεγκάλ.

-- Παρασκευή 16/12, στις 7.30 μ.μ. Βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Το Γυναικείο Ζήτημα από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή» της Α. Μ. Κολοντάι.

-- Σάββατο 17/12, στις 11.00 π.μ. Διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Ανθρωπος αυτός ο γίγας», για παιδιά των ηλικιών 9 - 13.

-- Κυριακή 18/12, στις 7.00 μ.μ. Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Κόκκινος Τράγος» του Κ. Παρορίτη και προβολή της ταινίας «Full metal jacket» του St. Kubrik.

-- Τετάρτη 21/12, Λαϊκή βραδιά από λαϊκό - ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ.

-- Τρίτη 27/12, στις 7.00 μ.μ. Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «H εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αι. και η στρατηγική του ΚΚΕ» και προβολή του ντοκιμαντέρ «Ludlow - Οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λ. Βαρδαρού.

-- Τετάρτη 28/12, στις 7.00 μ.μ. Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Το σχολείο» του A. Π. Γκαϊντάν.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Κυριακή

-- Η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου διοργανώνει λαϊκό και ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο και το συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ, στις 12.30 μ.μ., στο Κλειστό Γήπεδο ΜΕΤΣ (Μάρκου Μουσούρη 70, Αθήνα).

-- Η ΤΟ Περιστερίου διοργανώνει λαϊκό γλέντι στις 12.30 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου & Αναπαύσεως).

-- Οι ΚΟΒ Εισπρακτικών Εταιρειών και First Data της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού Αττικής διοργανώνουν λαϊκό γλέντι στη 1.30 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων (Πατησίων 252, Πλατεία Κολιάτσου).

Αύριο, Δευτέρα

-- Λαϊκό γλέντι στις 8.30 μ.μ., στην Κάρυστο (ταβέρνα «Ζούρας»).

Το Σάββατο 10/12

-- Στις 8 μ.μ. οι ΚΟ Αποκόρωνα και Σφακίων Κρήτης διοργανώνουν πολιτική συγκέντρωση - συνεστίαση στο Δημοτικό Σχολείο Ραμνής. Θα προηγηθούν αποκαλυπτήρια μνημείου με τα ονόματα όλων των εκτελεσθέντων και δολοφονημένων ανταρτών του ΔΣΕ από τον Αποκόρωνα και τα Σφακιά.

Προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τον ΔΣΕ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ για την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ της ΚΕ του Κόμματος για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»:

Σήμερα, Κυριακή

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης (όπισθεν Δημαρχείου).

-- Στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πτολεμαΐδας.

Το Σάββατο 10/12

-- Στις 6.30 μ.μ., απ' την ΤΟ Μενιδίου - Φυλής, στο ΠΟΚΕΝ του Κόκκινου Μύλου (Φιλαδελφείας 217).

Το Σάββατο 17/12

-- Στις 7 μ.μ., απ' τις ΚΟ Α' Πειραιά του ΚΚΕ, στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά (Καραΐσκου 119 1ος όροφος).

Την Κυριακή 18/12

-- Στις 6 μ.μ., απ' τις ΚΟ Κορυδαλλού, Νίκαιας, Ρέντη του ΚΚΕ, στο δημοτικό κινηματογράφο «ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» (Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός).

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συζήτηση για τις διεθνείς εξελίξεις

Τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ» (Τροίας 34 και Πατησίων 113) η ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Οι διεθνείς εξελίξεις και η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι ανατροπές στο εργατικό Δίκαιο και η πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων

Η ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση - ημερίδα, αύριο Δευτέρα 5/12, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος), με θέμα «Οι ανατροπές στο εργατικό Δίκαιο και η πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων».

Τα θέματα συζήτησης και οι εισηγητές:

-- «Η πάλη για την προστασία της λειτουργίας και δράσης των σωματείων», από την Χαρά Μαρούλη, δικηγόρο, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- «Το δικαίωμα στην απεργία και η ανταπεργία», από την Χαρά Μαρκατσέλη, δικηγόρο, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- «Η πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», από τον Βασίλη Διονυσόπουλο, δικηγόρο, μεταπτυχιακό φοιτητή του Εργατικού Δικαίου ΕΚΠΑ.

-- «Οι αλλαγές στη συλλογική διαπραγμάτευση», από τον Βασίλη Αρχιμανδρίτη, δικηγόρο, υπ. διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ (Εργατικό Δίκαιο).

-- «Ελαστικές εργασιακές σχέσεις», από την Δώρα Σκουτέρη, δικηγόρο, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δημόσιου Δικαίου ΕΚΠΑ.

-- «Νομολογιακή πρακτική στο εργατικό δίκαιο», από τον Γιώργο Μελισσάρη, νομικό σύμβουλο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας.

-- «Το σημερινό εργατικό δίκαιο είναι δίκαιο "έκτακτης ανάγκης";», από τον Χρήστο Κρεμαστά, δικηγόρο, μεταπτυχιακό φοιτητή του Εργατικού Δικαίου ΕΚΠΑ.

-- «Ευρωπαϊκή Ενωση και εργατικό δίκαιο», από τον Βαγγέλη Κατσιάβα, δικηγόρο, μέλος της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Για τα θύματα του πογκρόμ κατά των αναπήρων το 1943

Σήμερα, Κυριακή, στις 11 π.μ., στο «Δώμα» του «Ευαγγελισμού», η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής για τα θύματα του πογκρόμ κατά των αναπήρων που έγινε στις 30/11/1943.

Το 14ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Το Σάββατο 10/12 (έναρξη ώρα 8.30 π.μ.) και την Κυριακή 11/12 (λήξη ώρα 2 μ.μ.), στο αμφιθέατρο Αντωνιάδη της ΑΣΟΕE (Πατησίων) πραγματοποιείται το 14ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Στο συνέδριο, που γίνεται κάθε 3 χρόνια, θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 300 αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από τα δεκάδες παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε όλη την Ελλάδα.

Συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο Βόλο

Την Κυριακή 11/12 στη 1 το μεσημέρι, στη Χωροταξία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η ΤΟ Βόλου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΕ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες

Εκδήλωση με τίτλο «1922, οι πρόσφυγες στο Βόλο. Η στάση του εργατικού κινήματος και η δράση του ΚΚΕ» οργανώνει η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ, αύριο, Δευτέρα, στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρικό δρώμενο με τη συμμετοχή χορευτικού σχήματος της Ενωσης Ποντίων Μαγνησίας.

Γλέντι του «Ριζοσπάστη» και του «902.gr»

Λαϊκό γλέντι, με καλό φαΐ, κρητικό κρασί και ζωντανή μουσική για μερακλήδες, διοργανώνουν οι Οργανώσεις του «Ριζοσπάστη» και του «902.gr», την Κυριακή 11 Δεκέμβρη, στη 1 μ.μ., στο 1ο ΚΑΠΗ Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας (Λεωφόρος Δεκελείας 154, μέσα στο Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας). Πληροφορίες και προσκλήσεις στον «Ριζοσπάστη» και στο «902.gr».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ