ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Μάρτη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο Μιχάλης Σπυριδάκης υποψήφιος νομάρχης

Με σύνθημα "Να εκλέξουμε λαϊκούς αγωνιστές και όχι κυβερνητικούς διαχειριστές", μέλη και φίλοι της ΝΑΣ ρίχνονται στην εκλογική μάχη

Μέσα από μια πραγματικά μεγάλη εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, χτες το απόγευμα, ο αγωνιστής της ειρήνης Μιχάλης Σπυριδάκης τέθηκε και πάλι επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης" και ανακηρύχτηκε υποψήφιος νομάρχης. Εκατοντάδες απλοί πολίτες, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που συμμετείχαν, υιοθέτησαν ομόφωνα την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Με το σύνθημα "Εμπρός να εκλέξουμε λαϊκούς αγωνιστές και όχι κυβερνητικούς διαχειριστές" και με γνώμονα τη συσπείρωση για αντίσταση και αγώνα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, από χτες τα μέλη της ΝΑΣΘ, οι φίλοι και οι οπαδοί της Κίνησης ρίχτηκαν και επίσημα στη μάχη για να γίνει το όραμα πράξη, για μια νομαρχία στο πλευρό του λαού και όχι υπηρέτη των συμφερόντων της ολιγαρχίας.

Μέσα από τη συνεχή δράση και παρουσία της στα 3,5 χρόνια που πέρασαν στα νομαρχιακά πράγματα, η ΝΑΣΘ σφυρηλάτησε ισχυρούς δεσμούς τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τους πολίτες. Εδειξε στην πράξη το λαϊκό αγωνιστικό της πρόσωπο και έγινε αποδέκτης της αποδοχής στη συνείδηση του λαού, ως η μοναδική φωνή της αλήθειας μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Με άνεμο αισιοδοξίας και μέσα από καλύτερες θέσεις, η ΝΑΣΘ προχωρά στην επερχόμενη εκλογική μάχη προσδοκώντας το ήδη διαφαινόμενο καλύτερο αποτέλεσμα.

Τον απολογισμό δράσης της Κίνησης αλλά και τους στόχους για το επόμενο διάστημα παρουσίασε ο υποψήφιος νομάρχης Μιχάλης Σπυριδάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συμμετείχαν επίσης: Ο Μήτσος Σαχίνης,βετεράνος του Κόμματος και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ. Ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Χρήστος Κόφφας,ο Γιάννης Κατσαρός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο γραμματέας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ Σωκράτης Παπαδόπουλος.Επίσης οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΔΑΚ που στηρίζουν τη ΝΑΣ, Αγάπιος Σαχίνης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σοφία Τεμεκενίδου,Καλαμαριάς, Δημήτρης Ζαχαριάδης,Τριανδρίας, Βασίλης Τζήκας,Ευόσμου, Νίκος Βασιλειάδης,Συκεών, και η Αννα Βαρδοπούλου εκ μέρους της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" Σταυρούπολης. Παρέστησαν ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος Κουφαλίων Μαγγίρης Παναγιώτης,ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανατολικού, Χρυσόστομος Τσιφλιτσής,ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Βασιλείου, Βασίλης Σιώπης,ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίας, Γιώργος Βογιατζόγλου,ο κοινοτικός σύμβουλος Καλοχωρίου Ανέστης Πετρίδης.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και άλλων φορέων όπως ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Ζησίδης,και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δημήτρης Πάτσας,ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σουγανίδης,ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας, Φώτης Γεωργιάδης,ο Νίκος Κακαράσκος,εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μακεδονίας, ο Θόδωρος Κυριακίδης,γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Χριστοφόρου,γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων Λαγκαδά, ο Φίλιππος Γεωργουδάκης,μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Σάββας Τσακμακίδης,μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Πιλκούδης,γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Γιώργος Ραφαηλίδης,η πρόεδρος του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων, Μαρίνα Δέλιου,ο πρόεδρος του Σωματείου Ακτημόνων Βασιλικών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Γραβαλάς,και ο Σωκράτης Γραβαλάς,μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης "Ομοσπονδία". Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και αντιπροσωπεία της παράταξης του Νομαρχιακού Συμβουλίου "Νέοι Ορίζοντες" με επικεφαλής τον νομαρχιακό σύμβουλο Στάθη Αβραμίδη.

Συζήτηση με τους συνταξιούχους

Συζήτηση με τις επιτροπές συνταξιουχικών σωματείων Πειραιά διοργανώνει σήμερα η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κερατσινίου".Στη συγκέντρωση θα συζητηθούν τα προβλήματα των συνταξιούχων και οι θέσεις της ΔΑΣ. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης "Μελίνα Μερκούρη", στις 6.30 το απόγευμα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ