ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και ξένους εργάτες

Την Παρασκευή 13 Ιούλη στο Πάρκο Φιξ στην Αθήνα, στις 7.30 μ.μ.

Στις 13 Ιούλη θ' ανοίξουν φέτος οι πύλες του Πάρκου Φιξ για Ελληνες και ξένους εργάτες και τις οικογένειές τους (φωτ. από παλιότερες εκδηλώσεις)
Στις 13 Ιούλη θ' ανοίξουν φέτος οι πύλες του Πάρκου Φιξ για Ελληνες και ξένους εργάτες και τις οικογένειές τους (φωτ. από παλιότερες εκδηλώσεις)
Πολιτική πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, την Παρασκευή 13 Ιούλη στο Πάρκο Φιξ στην Αθήνα στις 7.30 μ.μ. και απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής.

Το κάλεσμα της ΚΟΑ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Εργάτη, άνεργε, μικροεπαγγελματία, νέα και νέε. Ελα να συζητήσουμε, να ακούσεις τις θέσεις του ΚΚΕ. Η ανεργία μεγαλώνει, η φτώχεια χτυπά και νέες πόρτες. Οι καπιταλιστές μας βάζουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Στοχοποιούν τους μετανάστες αλλά στο μυαλό τους έχουν όλους εμάς.

Παίζουν παιχνίδια με την εγκληματικότητα, στήνουν παγίδες στο λαό! Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των κομμάτων τους.

Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, είναι δηλητήριο για την εργατική τάξη. Ο φασισμός είναι παιδί του συστήματος, το μακρύ χέρι των βιομηχάνων, συμπλήρωμα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού.

Μόνο η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος μπορεί να είναι το αντίδοτο στο δηλητήριο που ρίχνουν στις λαϊκές συνειδήσεις και ποτίζουν τη γλάστρα των φασιστικών μορφωμάτων.

Ελληνες και μετανάστες,

Οι ίδιοι είναι που φταίνε για την ανεργία, για το χάλι της Υγείας, της Παιδείας, για τους παιδικούς σταθμούς που κλείνουν, για το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, για τους ληστρικούς φόρους, για όλα μας τα βάσανα αλλά και για την εγκληματικότητα.

Οι καπιταλιστές κλείνουν τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις και απαιτούν μισθούς Βουλγαρίας. Οι ίδιοι έχουν μόνο στην Ελβετία 600 δισ. ευρώ καταθέσεις! Είναι οι πρώτοι σε επενδύσεις ακινήτων στο Σίτι του Λονδίνου!

Αξιοποιούν το φόβο που γεννά η εγκληματικότητα για να περάσουν νέες αλυσίδες στο λαό!

Σκεφθείτε: Στις εργατικές κινητοποιήσεις, οι δυνάμεις της αστυνομίας χτυπούν με μανία, αλλά στις γειτονιές το οργανωμένο έγκλημα δρα ανενόχλητο! Η νέα συγκυβέρνηση, τους καπιταλιστές θα υπηρετήσει φορτώνοντας την κρίση στο λαό. Καμία ανοχή, καμία αναμονή!

Ετοιμαστείτε για σκληρό αγώνα! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν προς όφελος του λαού. Ομως η ζωή και η ταξική πάλη φτιάχνει τις δικές της μαχητικές πλειοψηφίες! Εδώ είναι η ελπίδα! Μην περιμένετε από την «υπεύθυνη» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμά του είναι πρόγραμμα αστικού κόμματος. Θα είναι υπεύθυνος για τους καπιταλιστές, όχι το λαό.

Οργάνωση κοινού αγώνα

Οργανώνουμε κοινό αγώνα.

  • Για την προστασία των ανέργων, των αρρώστων που έχουν ανάγκη την περίθαλψη και τα φάρμακα, των παιδιών, των γερόντων.
  • Δίνουμε μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά και το μισθό, την ασφάλιση.
  • Για να καταργηθούν οι ληστρικοί φόροι που αφαιρούν και το πενιχρό εισόδημα.
  • Για να απεγκλωβιστούν τώρα χιλιάδες άνθρωποι, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα απειθαρχώντας στο Δουβλίνο 2 και στη συνθήκη Σένγκεν.
  • Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας, με σίτιση, περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που για χρόνια δουλεύουν και ζουν έντιμα στη χώρα μας.
  • Να στηριχθούν τα κέντρα πρόληψης και οι θεραπευτικές κοινότητες που κινδυνεύουν με κλείσιμο ενώ το πρόβλημα των ναρκωτικών μεγαλώνει.
  • Μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών από τη θηλιά των τραπεζών, των τοκογλύφων και των φόρων και όχι παράδοση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στο μεγάλο κεφάλαιο».

Ελληνες εργαζόμενοι, οι μετανάστες είναι θύματα της πολιτικής που σκοτώνει και ληστεύει λαούς, όπως το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Ιράκ, τη Λιβύη. Σε όλα αυτά υπήρχε ελληνική συμμετοχή! Τώρα ετοιμάζονται να επιτεθούν σε Συρία, Ιράν!

Απαίτησε μαζί με τους κομμουνιστές, καμία ελληνική συμμετοχή! Καμία παραχώρηση ελληνικού εδάφους! Να κλείσει η βάση της Σούδας που ξερνά θάνατο.

Ελληνες και μετανάστες εργάτες, η χώρα μας είναι ένας πλούσιος τόπος. Μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε επίγειο παράδεισο, διώχνοντας τα μόνα παράσιτα που δεν χωράνε σε μια πατρίδα της δουλειάς και της προκοπής: τους καπιταλιστές και την εξουσία τους.

Ο δρόμος του σοσιαλισμού - κομμουνισμού είναι η μόνη λύση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οργανωθείτε στα σωματεία σας, πετάξτε έξω τους ανθρώπους της εργοδοσίας, οργανωθείτε στις γειτονιές, παλέψτε.

Ελάτε στον αγώνα με τους κομμουνιστές:

Οποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

Κι αφήνει άλλους να αγωνιστούν για την υπόθεσή του

Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί

Οποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί

Θα μοιραστεί την ήττα.

Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα

Αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί

Θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού

Οποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ»

Τραγικό τέλος για συνταξιούχο που απειλούνταν με έξωση

Ενας άνδρας αυτοκτόνησε χτες το πρωί, πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του, όταν πήγε επιμελητής για να του κάνει έξωση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, λίγο μετά τις 11 το πρωί ένας δικαστικός επιμελητής χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του αυτόχειρα - επί της οδού Μπουμπουλίνας 20 στο Γαλάτσι.

Κατά το διάλογο του συνταξιούχου άνδρα (ηλικίας 60 με 70 ετών) με τον υπάλληλο, ο αυτόχειρας βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε να πέσει. Οπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε: «Δεν μπορώ άλλο» και παρά τις προσπάθειες του επιμελητή να τον ηρεμήσει, εκείνος έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου όπου έμενε. Μάλιστα, όλα έγιναν σε λίγα λεπτά πριν προλάβει ακόμα να φτάσει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.

Οπως έλεγαν γείτονες του μεσήλικα, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και το τελευταίο διάστημα δεν πλήρωνε τα ενοίκια στην ιδιοκτήτρια.

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του συνταξιούχου, ανακοίνωση εξέδωσε χτες η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ομοσπονδία και το συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιούχων εκφράζει τα συλληπτήρια στην οικογένεια του 65χρονου που έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του χτυπημένος από τις ανελέητες αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα της ΕΕ και του κεφαλαίου. Καλεί τους συνταξιούχους, τους απόμαχους της δουλειάς, που μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες ως αποτέλεσμα αυτών των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών, να συσπειρωθούν στα σωματεία των συνταξιούχων και όλοι μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αποκρούσουμε, να αντισταθούμε απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή μας. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στις 12 του Ιούλη σε όλες τις συγκεντρώσεις και να δυναμώσουμε τον αγώνα παντού, στα σωματεία, στις γειτονιές και μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα να δώσουμε την απάντηση που τους χρειάζεται. Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλει εφαρμογή της «Μπολκεστάιν»

Τις τελευταίες μέρες «έπαιξε» στον Τύπο και την τηλεόραση η είδηση που βγήκε από την καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και Ξενοδοχεία, ότι επισιτιστική επιχείρηση της Λάρισας «βολιδοσκόπησε» τους εργαζόμενους αν δέχονται να «μεταναστεύσουν» η επιχείρηση και οι ίδιοι, «εικονικά» στη Βουλγαρία και να ασφαλιστούν στον εκεί ασφαλιστικό οργανισμό με τη μεσολάβηση δουλεμπορικού γραφείου.

Αναφερόμενη σ' αυτό το ζήτημα η διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Η είδηση δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία" για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας Μπολκεστάϊν, που ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, με υποχρεωτική εφαρμογή από τα κράτη μέλη και με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Εντάσσεται στο πλέγμα των νόμων για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που κατακτήθηκαν από την εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες.

Τι δεν έπαιξε ακόμα; Οτι η ασφάλιση εκεί ακολουθεί τους μισθούς Βουλγαρίας, Οτι η εργοδοσία θέλει την εργατική τάξη συνένοχη στην καταστροφή, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Θέλει την εργατική τάξη ανεχτική στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, με τον πήχη των απαιτήσεών της στο μηδέν. Ανεχτική στον εφιάλτη που ζούμε και μεγαλώνει».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους, τώρα, χωρίς χάσιμο πολύτιμου χρόνου, να αποβάλουν τις αυταπάτες, την αναμονή, την ανοχή που καλλιέργησαν προεκλογικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και συνεχίζουν με τη συγκρότηση και στήριξη της νέας συγκυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού θα σηκώσουν το μπόι τους και οργανωμένοι στους χώρους εργασίας και κατοικίας να συγκρουστούν με τους εκμεταλλευτές τους, τα μονοπώλια, να σταματήσουν την επίθεση και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.

Οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου στη Λάρισα, με το Συνδικάτο του Επισιτισμού - Τουρισμού θα δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης, της οργάνωσης, μπρος και στη νέα 48ωρη απεργία του κλάδου, 10 - 11 Ιούλη.

ΕΜΠΡΟΣ, να διώξουμε την ανοχή, την αναμονή, τις αυταπάτες και το φόβο της απόλυσης. Κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους.

Να υπογραφούν κλαδικές ΣΣΕ χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων».

Προσφορά στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Οι σύντροφοι Πουλόπουλος Θεόδωρος και Μαγγλάρας Νίκος, από τους Αγίους Θεοδώρους (Διαβολιτσίου) Μεσσηνίας, μετά από πρωτοβουλία του συντρόφου Παπανδρέου Παναγιώτη, επικεφαλής της« Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Οιχαλίας, προσφέρουν στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», από ένα δοχείο ελαιόλαδο 17 κιλών ο καθένας. Η διοίκηση του «Σπ.τ.Αγ.» τους ευχαριστεί θερμά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ