ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Πλατύ κάλεσμα σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Ανακοίνωση της Γραμματείας Μεταναστών. Καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε όλη τη χώρα

Μετανάστες εργάτες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη στην Αθήνα
Μετανάστες εργάτες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη στην Αθήνα
«Ο αντίπαλος είναι κοινός. Το ΠΑΜΕ δεν ξεχωρίζει τους εργάτες από το χρώμα, τη θρησκεία και την καταγωγή. Οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις θέλουν τους εργάτες και τις εργάτριες χωρίς δικαιώματα, μισοπαράνομους, τρομοκρατημένους, ανασφάλιστους, φτηνή εργατική δύναμη, για να μεγαλώνουν τα κέρδη του κεφαλαίου».

Να πάρουν τη δική τους θέση, μαζί με τους Ελληνες εργάτες, στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη και τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, στέλνοντας στο κεφάλαιο και τους υποστηρικτές του μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα, καλεί τους μετανάστες και τις μετανάστριες η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της.

«Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου, συνεχίζουν να δίνουν χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στο εισόδημα, με τα μεροκάματα πείνας, στην Παιδεία, γιατί θέλουν τα παιδιά των εργαζομένων αμόρφωτα, στην Υγεία, που την έκαναν εμπόρευμα πανάκριβο για εμάς.

Τώρα ξέρεις, έχεις τις δικές σου εμπειρίες, μπορείς να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα για το τι πρέπει να κάνεις. Για το ποιοι είναι φίλοι σου και ποιοι οι εχθροί σου. Εχεις πείρα, ό,τι κέρδισες αυτά τα χρόνια το κέρδισες με τον αγώνα σου, μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα», τονίζει η ανακοίνωση, κάνοντας εκτενή αναφορά στις συνέπειες που θα έχουν για τους εργαζόμενους και τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Καθημερινή και πολύμορφη δράση

Εν τω μεταξύ, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς και πολύμορφες δραστηριότητες τις προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας της 12ης Δεκέμβρη. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στον Πειραιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία Λουδοβίκου (ΗΣΑΠ).

Αύριο Σάββατο, τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας προχωρούν σε πλατιά εξόρμηση - πικετοφορία στο κέντρο της πόλης, με σημείο αφετηρίας την πλατεία Ομόνοιας («Hondos») στις 10 το πρωί. Σχεδιάζοντας τη δράση για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου, μεθαύριο Κυριακή, οι Λιθογράφοι προχωρούν σε Γενική Συνέλευση, στις 10 π.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, οι διοικήσεις των επιχειρησιακών σωματείων «Λαμπρόπουλου» και το παράρτημα εργαζομένων «Καρφούρ-Μαρινόπουλος-DIA» αποφάσισαν και καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία στις 12 του Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Απόφαση συμμετοχής στην απεργία πήρε και το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές και τους συναφείς χώρους Ν. Αττικής.

Εξορμήσεις και συσκέψεις

Μέχρι και τη Δευτέρα, οι ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα έχουν προγραμματίσει τις εξής περιοδείες και εξορμήσεις:

  • Σήμερα Παρασκευή: Εργοτάξια Βωβού, Αλφα Μπανκ και J&P στη λ. Καβάλας, SPEEDEX, ΝΟΥΝΟΥ, ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ (Ρέντης), συνεργεία BMW - Toyota (Ηλιούπολη), ΜΕΒΑΚΟ, Ολυμπιακό Στάδιο, Γυμναστήρια Χαλανδρίου, «Πράκτικερ» Ελληνικού, «Κωνσταντακάτος».
  • Σάββατο, 1/12: «Μάκρο».
  • Δευτέρα, 3/12: Προαστιακός στους Αγ. Αναργύρους, WACKENHUT, Οργανισμός Δημοσιογραφικού Χάρτου, ΕΒΓΑ, ΙΚΕΑ, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) θα περιοδεύσουν στην TELEPERFORMANCE.

Συσκέψεις διοργανώνουν:

  • Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής, σήμερα Παρασκευή 30/11, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου (ΕΚΑ, 5ος όροφος), με εργαζόμενους μετανάστες.
  • Η Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Τη Δευτέρα, 3/12, το Εργατικό Κέντρο Αρτας, με τη συμμετοχή σωματείων και συνδικαλιστών.
  • Την ίδια μέρα, η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
  • Η Γραμματεία Εορδαίας Κοζάνης του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Σπάρτακου».
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ
Κορυφώνεται η μάχη των εκλογών

Μετανάστρια ψηφίζει στον τόπο της δουλιάς της
Μετανάστρια ψηφίζει στον τόπο της δουλιάς της
Με τις κάλπες να «μπαίνουν» σε τόπους δουλιάς, για τη διευκόλυνση της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων του κλάδου, συνεχίζονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 4 Δεκέμβρη. Ειδική σημασία έχουν οι εκλογές για τους μετανάστες εργαζόμενους, καθώς η ισχυροποίηση του συνδικάτου θα δώσει νέα εφόδια στην πάλη ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα μεροκάματα που φτάνουν ακόμα και τα 2 ευρώ, η ανασφάλιστη δουλιά, σε χώρους όπου όχι απλά δεν τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αλλά δεν υπάρχει καν επαρκής αερισμός και φωτισμός, οι συνολικά απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες υποχρεώνονται να δουλεύουν εκατοντάδες εργάτες, για όσες ώρες ζητήσει το αφεντικό, μπορούν και πρέπει να λάβουν απάντηση, μέσα από την ενίσχυση των αγώνων του κλάδου. Πρώτο, απαραίτητο βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση είναι η συμμετοχή όλων στις εκλογές.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Κοινή δράση για την υπεράσπισή της

Ενα πλούσιο πρόγραμμα δράσης, που κορυφώνεται με τη συμμετοχή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ στην 24ωρη απεργία στις 12 Δεκέμβρη, αποφάσισαν προχτές σε κοινή τους σύσκεψη τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Και η προχτεσινή σύσκεψη εντάσσεται στις κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - κεφαλαίου για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Αμεσα προγραμματίζονται κοινές μαζικές εξορμήσεις στις γειτονιές, εκεί όπου υπάρχουν συγκεντρωμένα μαγαζιά και εργαζόμενοι, όπως η Καλλιθέα, η Ν. Ιωνία, το Περιστέρι, το Μπραχάμι κ.α. Την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, στις 5.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μαζική εξόρμηση στον πεζόδρομο της Ερμού. Στην προχτεσινή σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι πρέπει πιο αποφασιστικά και μαχητικά «να βγούμε στον κόσμο και με τη δράση μας να συμβάλουμε αποφασιστικά στη δημιουργία κλίματος μεγάλης και έντονης αμφισβήτησης της κυριαρχίας του κεφαλαίου».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση της Γραμματείας Νέων

Στο πλαίσιο της απόφασής της για πανελλαδική δράση με θέμα «Διεκδικούμε - Αγωνιζόμαστε για την Κοινωνική Ασφάλιση των σύγχρονων αναγκών μας», η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
Για το Ασφαλιστικό των γυναικών

Εκδήλωση - συζήτηση για το Ασφαλιστικό διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς την Κυριακή 2/12, στις 7 μ.μ., στο αναψυκτήριο του Λόφου, με ομιλήτρια την Σοφία Καλαντίδου, βουλευτή του ΚΚΕ.

Στους δρόμους και οι μουσικοί

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος την Τρίτη, 4 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ. Οι μουσικοί και τραγουδιστές, που θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του συλλόγου (Σαπφούς 10) και θα διαδηλώσουν μέχρι το υπουργείο Απασχόλησης, εναντιώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και τη φημολογούμενη, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, κατάργηση των ΒΑΕ για τον κλάδο τους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ