ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Μάη 2024 - Κυριακή 5 Μάη 2024
Σελ. /40
ΙΣΤΟΡΙΑ
Πλυντήριο του φασισμού - ναζισμού η εξίσωσή του με τον σοσιαλισμό

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στέκεται απέναντι στις λαθροχειρίες και αθλιότητες της ΕΕ, σημείωσε ο Κώστας Παπαδάκης

Στην ομιλία του ο Κ. Παπαδάκης μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο αντικομμουνισμός δεν είναι απλά μια τοποθέτηση της ΕΕ, είναι στοιχείο της ίδιας της αντιδραστικής ταυτότητάς της και του χαρακτήρα της, της ίδιας της αποστολής της (...)

Εκατομμύρια ευρώ δίνονται κάθε χρόνο, με σκοπό να ξαναγραφτεί η Ιστορία, σε επιστημονικές μελέτες και προγράμματα, όπως αυτό με την επωνυμία "Πολίτες, ισότητα, δικαιώματα και αξίες", που προωθεί αντικομμουνιστικές δράσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο χρηματοδοτούν δράσεις με σκοπό την προώθηση του λεγόμενου "ευρωπαϊκού τρόπου ζωής".

Στους στόχους του προγράμματος αναφέρεται ως πρώτος: "Η υποστήριξη έργων που αποσκοπούν στην υπόμνηση καθοριστικών για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία γεγονότων, όπως η άνοδος στην εξουσία απολυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων", δηλαδή ο στόχος είναι να εμποτιστούν οι λαοί και ιδιαίτερα η νεολαία με αντικομμουνισμό, με την προκλητική κι ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού.

Μάλιστα, επικαλούνται τον ολοκληρωτισμό γι' αυτό το άθλιο τσουβάλιασμα, όμως ο φασισμός αποτελεί γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού, μορφή διαχείρισής του, εξ ου και η κοινή οικονομική τους βάση, η εξουσία των μονοπωλίων, την οποία μόνο ο σοσιαλισμός ανατρέπει, ο πιο συνεπής πολέμιος του φασισμού και του καπιταλισμού που τον γεννά. Το εν λόγω λοιπόν πρόγραμμα χρηματοδοτείται ως το 2027 με 1,7 δισ., ενώ το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε πρόσφατα αυτό να ανέβει στα 2,6 δισ.».


«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», συνέχισε, «παίζει σημαντικό ρόλο, μέσα από τις εκθέσεις, ψηφίσματα και μέσο όρο περίπου 30 εκδηλώσεις, εκθέσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο με άμεσο ή έμμεσο περιεχόμενο τον αντικομμουνισμό, κυρίως από αντικομμουνιστές κι άλλα φασιστοειδή, ευρωβουλευτές που βρίσκουν φιλόξενες αγκαλιές στα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου. Ανεξαρτήτως πολιτικής προσέγγισης η πραγματικότητα δείχνει ότι φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, ακροδεξιοί ταυτίζονται στον αντικομμουνισμό και συναντιούνται με αυτόν τον εκλεπτυσμένο των οπορτουνιστών, των ευρωκομμουνιστών».

Επισήμανε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός πως «προσπαθούν επίσης να παραχαράξουν την Ιστορία παραλλάσσοντας το νόημα σημαντικών επετείων. Η 9η Μάη, για παράδειγμα, συμβολίζει τη συντριβή του φασισμού και η ΕΕ εδώ και χρόνια εκείνη τη μέρα γιορτάζει τη "Μέρα της Ευρώπης", αποσιωπώντας ότι τότε τσακίστηκε και υποτάχθηκε το ναζιστικό τέρας. Προσπαθώντας η ΕΕ να φτιάξει έναν ιδεολογικό χυλό - δηλητήριο σχετικά με τις "ευρωπαϊκές" σάπιες "αξίες" δεν θα καταφέρει ποτέ να διαγράψει την ιστορική φωτογραφία με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο να ανεμίζει στο Ράιχσταγκ».

Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι αντίβαρο και στην ακροδεξιά, στον φασισμό


Αναφερόμενος στο σήμερα που έχει φουντώσει η συζήτηση για τη λεγόμενη «ακροδεξιά στροφή» στις χώρες της Ευρώπης, προβάλλοντας την ΕΕ ως δήθεν πολέμια της ακροδεξιάς, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια αντιστροφή της πραγματικότητας» και εξήγησε:

«Γιατί η Λεπέν και ο Μακρόν μαζί ψήφισαν τον νόμο στη Γαλλία σε βάρος των μεταναστών, η Κομισιόν μαζί με την ακροδεξιά κυβέρνηση Μελόνι στην Ιταλία και την επερχόμενη ουγγρική προεδρία στην ΕΕ από κοινού καταστρώνουν σχέδιο εξορίας των προσφύγων στην Τυνησία, στη Ρουάντα, στην Αλβανία, σε σύγχρονα κολαστήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης με βάση και το νέο Σύμφωνο - έκτρωμα της ΕΕ για το Ασυλο και τη Μετανάστευση.

Από πού κι ως πού αντισυστημικοί οι ακροδεξιοί που υμνολογούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Μάλιστα, πλέον έχουν όλοι τους "μαζέψει" και κάτι μισόλογα που έλεγαν παλιότερα για αποχώρηση από την ΕΕ, ενώ όπου κυβερνούν, σαν να μην τρέχει τίποτα, στηρίζουν την κερδοφορία των ομίλων. Αποτελούν τους καλύτερους υπηρέτες του εκμεταλλευτικού συστήματος, της αστικής τάξης κάθε χώρας, εφαρμόζοντας πολιτική υπέρ της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και τσακίσματος των εργατικών δικαιωμάτων.

Οι λαοί έχουν πείρα και χρειάζεται να την αξιοποιήσουν. Καμία συμπαράταξη των λεγόμενων "δημοκρατικών δυνάμεων" της αναπαλαιωμένης σοσιαλδημοκρατίας, καμία "προοδευτική διακυβέρνηση" δεν μπορεί να συγκρουστεί με τον φασισμό. Αυτός δεν αντιμετωπίζεται με υπομνήματα ούτε εξολοθρεύεται με δικαστικές αποφάσεις. Και αυτό γιατί όλα τα παραπάνω στην ουσία αφήνουν άθικτη τη ρίζα του προβλήματος, τις ίδιες τις σχέσεις εκμετάλλευσης αυτού του βάρβαρου συστήματος που γεννούν και τον φασισμό.

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι αντίβαρο και στην ακροδεξιά, στον φασισμό, μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ με περισσότερες δυνάμεις πρώτα και κύρια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα θα τους αντιμετωπίζει στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Για να ορθώνεται τείχος αντίστασης σε κάθε ρατσιστική, ομοφοβική αντίληψη από το ίδιο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα».

Ο Κ. Παπαδάκης έφερε ακόμη ένα παράδειγμα, όπου ομάδα ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συνέταξε το κατάπτυστο ψήφισμα με τίτλο «Για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης». Ανάμεσα σε άλλα, αυτό το κείμενο καταδίκαζε την ΕΣΣΔ και τον Κόκκινο Στρατό ως συνεργάτες των ναζί! Εφτασαν δηλαδή σε σημείο να εξισώσουν τον σοβιετικό λαό, που έδωσε 20.000.000 νεκρούς στην πάλη ενάντια στον ναζισμό... με τους χιτλερικούς!

«Αυτό το ψήφισμα του Σεπτέμβρη του 2019 αποτέλεσε συνέχεια της Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Μάη του 2019 που έχει και την υπογραφή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μιλούσε για "σιδηρούν παραπέτασμα" που είχε υψωθεί στην Ευρώπη. Να, λοιπόν, ο πάντα βρώμικος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού», πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως θύμισε, «παρ' όλη την προσπάθειά τους πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το ψήφισμα δεν είχε τη φιλόδοξη κατάληξη των εμπνευστών του. Είναι αλήθεια ότι χάρη σε μια μεγάλη κινητοποίηση, που στην πρώτη γραμμή της βρέθηκαν το ΚΚΕ και η Ευρωκοινοβουλευτική του Ομάδα, ξεσκεπάστηκαν οι ανιστόρητες λαθροχειρίες αυτής της αθλιότητας».

Ακλόνητη πεποίθηση ότι η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών

Οσον αφορά την έκθεση για τη λεγόμενη «ευρωπαϊκή ιστορική συνείδηση» ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι «παρέχουν ένα ισχυρό αίσθημα σκοπού για το "ευρωπαϊκό ειρηνευτικό εγχείρημα". Αυτό το "ειρηνευτικό εγχείρημα" το βιώνουν από πρώτο χέρι οι λαοί της ΕΕ με τα δισ. ευρώ που δίνει η ΕΕ για πολεμικούς εξοπλισμούς στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως και στην αμέριστη στήριξη του κράτους - κατακτητή Ισραήλ για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα κι ενώ ετοιμάζεται το ισραηλινό κράτος - δολοφόνος να ισοπεδώσει και τη Ράφα και οξύνει τον επικίνδυνο ανταγωνισμό του με το Ιράν».

Ανάμεσα στα «έργα και τις ημέρες» της ΕΕ αναφέρθηκε επίσης και στο λεγόμενο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας» στις Βρυξέλλες, ένα «"μνημείο" αντικομμουνισμού κι ιστορικής παραχάραξης σε ένα κτίριο δίπλα στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι τυχαίο ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μαθητές, φοιτητές, νέους που αγωνιούν για το μέλλον τους και θέλουν να τους μπολιάσουν με αντικομμουνισμό, συνδυάζοντας και τις χρηματοδοτούμενες επισκέψεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι μέλος του ΔΣ είναι και ο ευρωβουλευτής πλέον της Νέας Αριστεράς Παπαδημούλης».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία ο Κ. Παπαδάκης τόνισε ότι σήμερα είμαστε περισσότεροι από χτες. Υπογράμμισε ότι έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι από τότε που το ΚΚΕ, στα δύσκολα πρώτα χρόνια της αντεπανάστασης, έδωσε το σάλπισμα να σηκώσουμε ψηλά την κόκκινη σημαία, με οδηγό την ισχυρή ακλόνητη πεποίθηση των κομμουνιστών ότι παρά τις ανατροπές, το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός και ότι η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών. «Σε πείσμα όσων κήρυτταν το τέλος της Ιστορίας και του ΚΚΕ, η Ιστορία τούς διέψευσε. Με οδηγό τη γνώση για τις νομοτέλειες στην εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών και των νόμων που κινούν την Ιστορία, προχωρούμε».

«Σήμερα συμπορεύονται με το ΚΚΕ πολλοί που εκτίμησαν τη διαχρονικά ακέραιη στάση του, τη συνέπεια και τη μαχητικότητά του. Απευθύνουμε κάλεσμα σήμερα σε αυτούς που θέλουν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση και να της κόψουν τη φόρα, σε όσους θέλουν να αποδοκιμάσουν την ΕΕ, σε όλους αυτούς που δεν της έχουν εμπιστοσύνη, που ανησυχούν για τη διαρκή επιδείνωση της ζωής τους και τις μεγάλες ευθύνες της ΕΕ γι' αυτό».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ