ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Απροκάλυπτη προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ

Στο φύλλο του Σαββάτου, ισχυρίζεται ψευδώς ότι το ΚΚΕ έκανε χρήση διάταξης της Βουλής, που προβλέπει τη μονιμοποίηση μετακλητών υπαλλήλων με διαδικασίες εξπρές

Σε απροκάλυπτη προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ προχώρησε η εφημερίδα «Καθημερινή» στο σαββατιάτικο φύλλο της. Χρησιμοποιώντας καταφανέστατα ψεύδη, προσπαθεί να εμπλέξει το Κόμμα σε μονιμοποιήσεις μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή, στη βάση σχετικής φωτογραφικής διάταξης η οποία, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», «πέρασε» στη Βουλή τον Ιούνη του 2008.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, τον Ιούνη του 2008 εγκρίθηκε από τη Βουλή ρύθμιση που προέβλεπε τα εξής: «Οι μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στη Βουλή κατά το χρόνο λήξης των εργασιών της προηγούμενης Βουλής (την περίοδο 2004 - 2007), και όσοι υπηρέτησαν μέχρι το πέρας των εργασιών της Βουλής που διαλύθηκε προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου (2007 - 4 Σεπτεμβρίου 2009), ανεξάρτητα από την υπηρεσία από την οποία προέρχονται και το χρόνο της υπηρεσίας τους στη Βουλή (σ.σ. ακόμη και... μία ημέρα, όπως είδαμε) θα μπορούν να μονιμοποιηθούν και να καταλάβουν τις 260 κενές οργανικές θέσεις στο Κοινοβούλιο, με μια απλή αίτηση τρεις μήνες μετά τις εκλογές της επόμενης Κυριακής».

Η εφημερίδα συνειδητά χαρακτηρίζει το όλο θέμα «διακομματικό ρουσφέτι», με στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να τσουβαλιάσει αυθαίρετα το ΚΚΕ με όλα τα άλλα κόμματα που συμμετείχαν στο παζάρι των προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και ο τίτλος του δημοσιεύματος, «Η ρύθμιση που άνοιξε την πόρτα στους ευνοούμενους των 300». Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για τους στόχους τους οποίους εξυπηρετεί το συγκεκριμένο «ρεπορτάζ», η εφημερίδα σπεύδει να προσθέσει και το ΚΚΕ δίπλα στις προσλήψεις που έγιναν στα γραφεία και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντας ψευδώς ότι και το ΚΚΕ χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη διάταξη για να κάνει προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο «της γραμματέως του ΚΚΕ κ. Αλέκας Παπαρήγα».

Πέρα, όμως, από τη λάσπη που η εφημερίδα σκορπίζει δεξιά και αριστερά, δε δημοσιεύει ούτε ένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα όσα ισχυρίζεται για το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα, για τα οποία αποκαλύπτει ονόματα βουλευτών που προσέλαβαν μετακλητούς υπαλλήλους.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Ούτε μια ψήφος χαμένη!

Σύσκεψη Σκυριανών σήμερα, όπου θα χαιρετίσει και ο Κ. Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ

Με τη σύσκεψη των ετεροδημοτών από τη Σκύρο, που θα γίνει σήμερα Τρίτη 29 του Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), ολοκληρώνεται το σχετικό πρόγραμμα της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Στη σύσκεψη θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος και θα χαιρετίσει ο Κώστας Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ. Στην τελική ευθεία προς την κάλπη, το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες:

  • Να βρουν πού ψηφίζουν και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μη χαθεί ούτε μια ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ.
  • Εγκαιρα να εξασφαλιστούν τα εισιτήρια για όσους ψηφίζουν μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
  • Να οργανώσουν συγκεντρώσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς και στις εργατογειτονιές.
  • Να καταγράψουν τις ανάγκες και τα προβλήματα που αφορούν στις μετακινήσεις των ετεροδημοτών στους τόπους που ψηφίζουν.

Για κάθε πληροφορία και βοήθεια, οι ετεροδημότες μπορούν να επικοινωνούν με το Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου), στα τηλέφωνα 210.3301.464 και 210.3301.106. Υπεύθυνοι της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για τους ετεροδημότες είναι οι Πέτρος Αλέπης και Βίκτορας Θωμόπουλος.

Για Λευκάδα

Λεωφορεία για τους ετεροδημότες της Λευκάδας θα αναχωρήσουν από Αθήνα την Παρασκευή 2 Οκτώβρη στις 5 μ.μ. από τη στάση του μετρό στο ΦΙΞ. Η επιστροφή θα γίνει την Κυριακή 4 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. από τη Λευκάδα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Μαρία Βρετού στα τηλέφωνα 6909.240.876 - 6973.515.200 και στον Παναγιώτη Πάλμο στο τηλέφωνο 6937.355.177.

ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ
Χωρίς καράβι οι ετεροδημότες

Να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα απαιτούν οι δήμαρχοι Ικαρίας, Ραχών, Αγ. Κηρύκου και Ευδήλου

Η εφοπλιστική ασυδοσία και η διαχρονική πολιτική, που προστατεύει τα συμφέροντά τους, έχουν οδηγήσει στην απομόνωση νησιά, όπως η Ικαρία και οι Φούρνοι
Η εφοπλιστική ασυδοσία και η διαχρονική πολιτική, που προστατεύει τα συμφέροντά τους, έχουν οδηγήσει στην απομόνωση νησιά, όπως η Ικαρία και οι Φούρνοι
Χωρίς δρομολόγιο πλοίου από Πειραιά προς Ικαρία και Φούρνους το Σάββατο 3 Οκτώβρη και από Ικαρία - Φούρνους προς Πειραιά, τη μέρα των εκλογών έχουν μείνει τα νησιά, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη μετακίνηση των ετεροδημοτών. Αυτό καταγγέλλουν, με κοινή τους επιστολή στα υπουργεία Εσωτερικών, Ναυτιλίας, στα κόμματα και στη Νομαρχία, οι δήμαρχοι Ικαρίας, Ραχών, Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, απαιτώντας την άμεση δρομολόγηση πλοίων το Σάββατο από Πειραιά και την Κυριακή από Ικαρία, ώστε οι ψηφοφόροι να μετακινηθούν χωρίς εμπόδια για να ψηφίσουν.

Οι δήμαρχοι απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων ώστε να αποκατασταθεί η σύνδεση του Αγίου Κηρύκου και των Φούρνων με τον Πειραιά, καθώς και να εξασφαλιστεί η τακτική σύνδεση του λιμανιού της Νοτίου Ικαρίας και των Φούρνων σε πάγια βάση ανεξαρτήτως των σχεδιασμών των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Τέλος καλούν τους κατοίκους, τους επαγγελματικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία, σε αγωνιστική ετοιμότητα, κάνοντας σαφές «ότι δεν είναι δυνατόν ως κοινωνία να αφεθούμε μοιρολατρικά στις διαθέσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών θυσιάζοντας στο βωμό των κερδών τους το μέλλον και την ύπαρξη του τόπου μας».

Μάθε πού ψηφίζεις

Οι εκλογείς για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό των στοιχείων ταυτότητάς τους (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, ατομικό βιβλιάριο υγείας). Ολοι οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν:

  • Με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου νομάρχη το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις 22 Σεπτέμβρη, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους και τις κοινότητες του νομού.
  • Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ενότητα «Εκλογές» - «Μάθε πού ψηφίζεις».
  • Να τηλεφωνούν στο 1500.
Πόσους σταυρούς βάζουμε στα ψηφοδέλτια

Στις βουλευτικές εκλογές ισχύει ο σταυρός προτίμησης, που σημαίνει ότι ο ψηφοφόρος μπορεί να βάζει σταυρό στον υποψήφιο βουλευτή προτίμησής του. Τα ψηφοδέλτια που δε φέρουν σταυρό προτίμησης είναι έγκυρα και η ψήφος πηγαίνει υπέρ του κόμματος. Οι ψηφοφόροι μπορούν να σταυροδοτήσουν στο ψηφοδέλτιο προτίμησής τους έναν ή και περισσότερους υποψήφιους, ανάλογα με τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγει η εκλογική τους περιφέρεια.

Συγκεκριμένα:

  • Μέχρι ΔΥΟ (2) σταυρούς μπορούν να βάλουν οι ψηφοφόροι των εκλογικών περιφερειών: Εβρου, Καβάλας, Β΄ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ηλείας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Α΄ Πειραιά, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου, Χανίων.
  • Μέχρι ΤΡΕΙΣ (3) σταυρούς μπορούν να βάλουν οι ψηφοφόροι των εκλογικών περιφερειών: Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Β΄ Πειραιά, Αττικής, Ηρακλείου.
  • Μέχρι ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) σταυρούς μπορούν να βάλουν οι ψηφοφόροι των εκλογικών περιφερειών: Α΄ Θεσσαλονίκης, Α΄ Αθηνών, Β΄ Αθηνών.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ψευδές το δημοσίευμα της «Καθημερινής»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωση για το δημοσίευμα της «Καθημερινής» με τον τίτλο «τα ρουσφέτια της Βουλής», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το δημοσίευμα της σημερινής (σ.σ. Σαββατιάτικης) «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» σχετικά με τα ρουσφέτια, σύμφωνα με το οποίο προσλήφθηκε γραμματέας της Αλέκας Παπαρήγα, είναι ψευδές. Επίσης, το ΚΚΕ κατηγορηματικά δηλώνει ότι, ποτέ δε συμφώνησε στη μονιμοποίηση μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής ή βουλευτών, καταψήφισε τις σχετικές διατάξεις και ποτέ δεν έκανε χρήση αυτών. Μάλιστα το ΚΚΕ έχει διαγράψει μέλη του, που έκαναν χρήση στο παρελθόν αυτών των διατάξεων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ