ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Ιούλη 2022
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ξεκινά προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ η Εθνική Ανδρών

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών στο μπάσκετ για τις σημαντικές υποχρεώσεις, των δύο προκριματικών του FIBA World Cup 2023 και φυσικά του Ευρωμπάσκετ 2022 (1 - 18/9, με πρώτο προορισμό το Μιλάνο).

Στο πρόγραμμα της προετοιμασίας περιλαμβάνονται επίσης στις 9/8 στο ΟΑΚΑ ο επίσημος φιλικός αγώνας Ελλάδας - Ισπανίας και στις 11/8 ο αγώνας πάλι με την Ισπανία στη Μαδρίτη, καθώς και το καθιερωμένο τουρνουά «Ακρόπολις», στις 17, 18, 19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή των ομάδων Γεωργίας, Πολωνίας και Τουρκίας. Θα ακολουθήσουν, για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, στις 25/8, στο Βελιγράδι, ο αγώνας της Εθνικής με τη Σερβία και στις 28/8 στο ΟΑΚΑ ο αγώνας Ελλάδας - Βελγίου.

Ο Γιάννης και τα άλλα τρία αδέρφια Αντετοκούνμπο από το NΒΑ συγκαταλέγονται μέσα στους 23 παίκτες που κάλεσε και θα έχει στη διάθεσή του ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης μπροστά σε αυτές τις διοργανώσεις, καθώς επίσης από το NΒΑ θα έχει και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ από τους Ντάλας Μάβερικς.

Αναλυτικά οι 23 παίκτες που συναπαρτίζουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι:

Δημήτρης Αγραβάνης, Μιχάλης Λούντζης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Λεωνίδας Κασελάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Νίκος Χουγκάζ, Κωστής Γόντικας, Γιάννης Κουζέλογλου, Αλεξ Αντετοκούνμπο, Λευτέρης Μαντζούκας, Ομηρος Νετζήπογλου, Γιώργος Τανούλης.

Στη Σμύρνη η Εθνική Εφήβων

Στο μεταξύ, στην Τουρκία βρίσκεται ήδη η Εθνική Εφήβων, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 από αύριο Σάββατο έως τις 7 Αυγούστου. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στη Σμύρνη. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση την Τσεχία, τη Σλοβενία και τη Σερβία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 30/7 στις 16.00 Τσεχία - Ελλάδα. 31/7 στις 20.30 Ελλάδα - Σερβία. 1/8 στις 16.00 Ελλάδα - Σλοβενία.

Ολοι οι αγώνες θα μεταδίδονται από το κανάλι YouTube της FIBA: youtube.com/fiba

Ο προπονητής Ηλίας Καντζούρης έχει στη διάθεσή του για το πρωτάθλημα τους Κωνσταντίνο Μπιλάλη, Εμμανουήλ Δήμου, Νίκο Πλώτα, Θεόδωρο Κωνσταντινίδη, Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, Συμεών Ευσταθίου, Κωνσταντίνο Κορκόντζελο, Κωνσταντίνο Λαγό, Ευστράτιο Καλλιοντζή, Γιώργο Καλατζή, Μιχάλη Σπρίντζιο, Βαγγέλη Ζούγρη.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE
Αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα

Eurokinissi Sports

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη συντριβή στην έδρα του με 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα, το βράδυ της Τρίτης, στη ρεβάνς της μεταξύ τους αναμέτρησης για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 με την ισραηλινή ομάδα στο πρώτο παιχνίδι, χρειάζονταν τη νίκη. Ωστόσο πολύ νωρίς, μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, καθώς με μια φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερί, η Μακάμπι έκανε το 1-0.

Η ομάδα από το Ισραήλ ήταν καλύτερη και στο δεύτερο μέρος σφράγισε την πρόκρισή της. Ο Πιερό, με δύο κεφαλιές στο 61' και το 65' έκανε το 3-0 και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με μακρινό σουτ του Φανί στο 86'.

Πλέον, η ομάδα του Μαρτίνς θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου και θα αντιμετωπίσει την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

EUROPA CONFERENCE LEAGUE
Πρόκριση για τον Αρη...

Eurokinissi Sports

Στον γ' προκριματικό γύρο του Europa Conference League, ο Αρης προκρίθηκε εύκολα νικώντας και στους δύο αγώνες την Γκόμελ.

Μετά τη συντριπτική νίκη (5-1) στον πρώτο αγώνα, οι «κίτρινοι» επικράτησαν και στον δεύτερο με 2-1, στο παιχνίδι - ρεβάνς που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κεκλεισμένων των θυρών, με τυπικά γηπεδούχους τους Λευκορώσους.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με τον Γκρέι στο 45', η Γκόμελ ισοφάρισε στο 82' με πέναλτι του Γκογκολασβίλι, αλλά ο Γκρέι στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.

Στην επόμενη φάση ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον νικητή της σειράς Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζίρα.

Εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟΚ

Εκτός Ευρώπης έμεινε ο ΠΑΟΚ από τον πρώτο προκριματικό γύρο, αφού δεν μπόρεσε χτες να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα με τη Λέφσκι Σόφιας. Το τελικό 1-1 σφράγισε τις κακές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ και στα δύο παιχνίδια. Ενα τραγικό λάθος του Λύρατζη έδωσε το προβάδισμα στους Βούλγαρους, έριξε ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ και το γκολ της ισοφάρισης του Ντάντας στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι. Από τον ΠΑΟΚ αποβλήθηκαν οι Αουγκούστο και Βιεϊρίνια, έχοντας πάρει τις κάρτες τους για διαμαρτυρία στον διαιτητή!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ