ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φασιστοειδή κατέστρεψαν μνημείο του καπετάν - Ανάποδου

Το να τη χαρακτηρίσεις πράξη ντροπής είναι λίγο. Βανδαλισμός, βεβήλωση, βαρβαρότητα είναι η πράξη κάποιων φασιστοειδών, που τόλμησαν τη νύχτα της Κυριακής να απλώσουν χέρι και να καταστρέψουν ολοσχερώς το μνημείο του κομμουνιστή - αγωνιστή καπετάνιου της ένδοξης Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Θύμιου Καψή, του θρυλικού Καπετάν - Ανάποδου. Το μνημείο είχε στηθεί με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ και του Δήμου Κηρέως, κοντά στο ξωκλήσι του Αϊ Γιώργη στο Προκόπι, κοντά στα λημέρια του «Πηξαριά» της Κεντρικής Εύβοιας που άφησε την τελευταία του πνοή αγωνιζόμενος για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, λεύτερη, χωρίς Αγγλοαμερικανούς ιμπεριαλιστές, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, σοσιαλιστική.

Τα «γνωστά - άγνωστα» φασιστοειδή δεν αρκέστηκαν στην ικανοποίηση των καταστροφικών τους ενστίκτων, αλλά προχώρησαν και στη σύληση του μνημείου, αρπάζοντας (κλέβοντας) την ολόσωμη, ορειχάλκινη προτομή που υπήρχε πάνω στο μνημείο έργο του γλύπτη Γ. Μέγκουλα.

Το Παράρτημα Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ καταγγέλλει στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στους μαχητές του ΔΣΕ, στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στον ευβοϊκό λαό, τη βάρβαρη πράξη των «αγνώστων» φασιστοειδών που έδρασαν στο σκοτάδι της νύχτας, καταστρέφοντας το μνημείο. Τέτοιες πράξεις βανδαλισμού, τονίζεται, δεν πρόκειται να πτοήσουν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τη νεολαία, το λαό, που συσπειρωμένοι και ενωμένοι θα απαντήσουν αγωνιστικά στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων που γεννά τέτοια φαινόμενα και στους ντόπιους εκφραστές της. Ο ελληνικός λαός και μνήμη και γνώση διαθέτει. Δεν ξεχνά, δε συμβιβάζεται, δεν υποκύπτει, δεν παύει να είναι φίλος της ειρήνης, του δίκιου, της φιλίας των λαών. Γνωρίζουμε, επισημαίνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ότι με τέτοιες πράξεις των φασιστοειδών, επιδιώκεται η ενίσχυση του κλίματος τρομοκράτησης του λαού. Γι' αυτό καλούμε το δημοκρατικό λαό, κάθε προοδευτικό πολίτη, τους εργαζόμενους σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να μην περάσουν τέτοιες προσπάθειες.

«Καταδικαστέα ενέργεια, ακατανόητη, που υπερβαίνει τα όρια της ακρότητας», χαρακτηρίζει την επονείδιστη πράξη ο δήμαρχος Κηρέως Πρ. Ενωτιάδης και δηλώνει στο «Ρ» ότι «το μνημείο θα γίνει προσπάθεια να ξαναφτιαχτεί».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜ/ΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΑΡΤΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 2798

ΕΡΓΟ: Οριστική μελέτη έργου Ρετσιανά - Στρογγυλόκαμπος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη της οριστικής μελέτης έργου Ρετσιανά - Στρογγυλόκαμπος.

1. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρτας, προκειμένου να προβεί σε επιλογή μελετητών ή γραφείων μελετών για την εκπόνηση της μελέτης «Οριστική μελέτη έργου Ρετσιανά - Στρογγυλόκαμπος» με απευθείας επιλογή και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 11 του Ν. 716/77, καλεί τους ενδιαφερόμενους μελετητές, ή γραφεία μελετών, ή συμπράξεις αυτών να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους εντός 20 ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης στο Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ με αίτηση η οποία θα κατατεθεί στο Πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρτας, οδός Μαξίμου Γραικού 20, 471 00 Αρτα.

Η συνολική αμοιβή της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 20.000.000 δραχμών, συμπεριλαμβανομένου του κατ' αποκοπή ποσού αμοιβής της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του νόμιμου ΦΠΑ. Το έργο είναι ενταγμένο στο Νομαρχιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2001 (ΚΑΠ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρτας.

2. Η μελέτη θα εκπονηθεί σε ένα στάδιο (οριστική μελέτη) βάσει της υπάρχουσας εγκεκριμένης προμελέτης και για την εκπόνηση αυτής ισχύουν οι διατάξεις του Ν. 716/77, των ΠΔ 194/79 και 696/74, όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ 515/89 κλπ.

3. Γίνονται δεκτές αιτήσεις μελετητών και γραφείων μελετών, ή συμπράξεων αυτών, τα οποία διαθέτουν μελετητικά πτυχία Α` ή Β` τάξης για την κατηγορία 10 (συγκοινωνιακές μελέτες), Α` ή Β` τάξης για την κατηγορία 16 (τοπογραφικές μελέτες), Α` ή Β` τάξης για την κατηγορία 8 (στατικές μελέτες) και Α` τάξης για την κατηγορία 27 (περιβαλλοντικές μελέτες). Η κατανομή της παραπάνω προεκτιμώμενης αμοιβής για τις τρεις πρώτες κατηγορίες μελέτης, αναλύεται ως εξής:

  • κατηγορία 10 (συγκοινωνιακές μελέτες) 9.000.000 δρχ. με ΦΠΑ
  • κατηγορία 16 (τοπογραφικές μελέτες) 6.000.000 δρχ. με ΦΠΑ
  • κατηγορία 8 (στατικές μελέτες) 2.500.000 δρχ. με ΦΠΑ

Για την κατηγορία 27 (περιβαλλοντικές μελέτες) το ποσό της αμοιβής ορίζεται κατ' αποκοπή στα 2.500.000 δρχ. με ΦΠΑ.

4. Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα υπογράφεται από τους εκπροσώπους των συμπραττόντων μελετητών και γραφείων και θα συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία:

4.1. Φωτοαντίγραφα των μελετητικών πτυχίων και αντίστοιχες δηλώσεις του Ν. 1599/86 για την ισχύ τους.

4.2. Δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα αναφέρονται οι πάσης φύσεως μελέτες που εκπονούνται σήμερα ή βρίσκονται σε ενέργεια, για λογαριασμό οποιουδήποτε κρατικού φορέα, ανεξάρτητα από την πηγή χρηματοδότησης, με αναγραφή των αναγκαίων στοιχείων από τα οποία θα προκύπτει η σημερινή απασχόληση του μελετητή ή γραφείου μελετών κατά τον προβλεπόμενο χρόνο εκπόνησης της μελέτης. Η δήλωση θα περιλαμβάνει το σύνολο των εκπονουμένων μελετών, ανεξάρτητα από τη φύση και την κατηγορία και ανεξάρτητα από τον φορέα - εργοδότη και την πηγή χρηματοδότησης. Στις μελέτες αυτές πρέπει να συμπεριληφθούν και οι μελέτες των εταίρων των γραφείων, που αναλήφθηκαν στα πλαίσια οποιουδήποτε μελετητικού σχήματος. Πρέπει επίσης να παρατεθούν στοιχεία αμοιβής και διάρκειας για τυχόν παροχή υπηρεσιών συμβούλου προς οποιονδήποτε δημόσιο φορέα ή ότι δεν παρέχονται τέτοιες υπηρεσίες.

Τα στοιχεία αυτά θα παρέχονται υπό μορφή πίνακα και με στήλες στις οποίες θα αναγράφονται για κάθε μελέτη τα εξής:

  • Ο τίτλος της μελέτης, ο φορέας και η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
  • Το ποσοστό συμμετοχής, η προεκτιμηθείσα συνολική αμοιβή της μελέτης και η εισπραχθείσα από τον δηλούντα αμοιβή μέχρι σήμερα.
  • Ο προϋπολογισμός του έργου, όπως έχει προεκτιμηθεί ή εγκριθεί με την τελευταία εγκριτική απόφαση του φορέα.
  • Η υπολειπόμενη προς είσπραξη αμοιβή του δηλούντος.
  • Η συμβατική διάρκεια ολοκλήρωσης της μελέτης. Σε περίπτωση αναστολής, πρέπει να συνυποβληθεί βεβαίωση του επιβλέποντος στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι και θα εκτιμάται η διάρκεια της αναστολής.

4.3 Δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα αναγράφονται οι εκπονηθείσες μελέτες παρόμοιου χαρακτήρα με την υπό ανάθεση, οι οποίες ολοκληρώθηκαν εντός της τελευταίας πενταετίας, δηλαδή μελέτες συγκοινωνιακών έργων, μελέτες τοπογραφικών διαγραμμάτων για συγκοινωνιακά έργα, γεωτεχνικές μελέτες καθώς και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχετικών έργων, με εργοδότες φορείς του Δημοσίου και στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μελετητές ήταν ανάδοχοι. Τα στοιχεία αυτά θα παρέχονται υπό μορφή πίνακα που στις στήλες του θα αναγράφονται για κάθε μελέτη τα εξής:

  • Ο τίτλος της μελέτης, ο φορέας και η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
  • Το στάδιο ή τα στάδια που εκπονήθηκαν για κάθε μελέτη και ο τελικός προϋπολογισμός των μελετηθέντων έργων.
  • Το ποσοστό συμμετοχής, η συνολική αμοιβή όλων των σταδίων και συναδόχων της μελέτης και η εισπραχθείσα από τον δηλούντα ολική αμοιβή.
  • Συνοπτικά στοιχεία για τη σημαντικότητα ή την ιδιαιτερότητα των μελετηθέντων τεχνικών έργων.

4.4 δήλωση του Ν. 1599/86 και συνημμένο πίνακα με τον διατιθέμενο εξοπλισμό και το σχετικό λογισμικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εκπόνηση της υπό ανάθεση μελέτης.

4.5 δήλωση του Ν. 1599/86 και συνημμένο πίνακα των επιστημονικών και λοιπών στελεχών των γραφείων, στο οποίο θα δηλώνονται οι εργασιακές σχέσεις (εταίροι και υπάλληλοι). Με την αίτηση θα συνυποβληθούν και βιογραφικά σημειώματα και συναφή στοιχεία εμπειρίας των στελεχών των γραφείων.

4.6 Σε περίπτωση συμπράξεως μελετητών θα υποβληθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 4, παρ. 3 του ΠΔ 923/78 δήλωση συμπράξεως, στην οποία θα αναφέρονται:

  • Η αποδοχή της σύμπραξης κάθε μέλους ή γραφείου με τα υπόλοιπα.
  • Ο τρόπος κατανομής της αμοιβής μεταξύ τους.
  • Ο νόμιμος εκπρόσωπός τους απέναντι στον εργοδότη.

4.7. Δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι αποδέχονται να προσέλθουν για υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάθεσης της μελέτης εντός 10 ημερών το αργότερο από την έγγραφη ειδοποίησή των επί ποινή ανάθεσης σε άλλο μελετητή.

4.8. Βιογραφικά σημειώματα των μελετητών όπου να φαίνεται η επιστημονική τους δραστηριότητα, ο εξοπλισμός και η οργάνωση του γραφείου περιλαμβανόμενης και της απαιτούμενης οργάνωσης για την υπό εκπόνηση μελέτη υποδομής σε υπολογιστές (HARDWARE, SOFTWARE), και γενικά κάθε άλλο στοιχείο που οι ενδιαφερόμενοι θεωρούν ότι θα συμβάλει στη διαμόρφωση πλήρους εικόνας και εμπειρίας του μελετητικού έργου και τη δυνατότητά τους για την άρτια εκπόνηση της μελέτης.

5. Ο χρόνος εκπόνησης της μελέτης ορίζεται σε έξι (6) μήνες, μη συμπεριλαμβανομένου του χρόνου προέγκρισης χωροθέτησης του έργου, ο φάκελος της οποίας θα συνταχθεί βάσει των στοιχείων της εγκεκριμένης προμελέτης.

6. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει από επιτροπή αξιολόγησης που θα συσταθεί με απόφαση του εργοδότη. Τα κριτήρια αξιολόγησης για την επιλογή του μελετητή θα είναι τα ουσιαστικά προσόντα και η αποδεδειγμένη εμπειρία και τεχνογνωσία σε παρόμοιες με την υπό ανάθεση μελέτες και η δυνατότητα εκπόνησής της μέσα στον οριζόμενο συμβατικό χρόνο. Η εμπειρία θα αξιολογηθεί με το μελετητικό έργο που έχουν πραγματοποιήσει τα γραφεία μελετών των αντίστοιχων ειδικοτήτων σε μελέτες παρόμοιας φύσεως και εκτάσεως έργων καθώς και με την παροχή υπηρεσιών συμβούλου εκπόνησης μελέτης ή επίβλεψης κατασκευής παρόμοιων έργων. Για την εκτίμηση της δυνατότητας εκπόνησης της μελέτης στον συμβατικό χρόνο, θα ληφθούν υπόψη οι ανειλημμένες υποχρεώσεις άλλων μελετών, το επιστημονικό δυναμικό του γραφείου, ο εξοπλισμός και η τεχνογνωσία που διατίθεται κλπ.

7. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την παραλαβή της Συγγραφής Υποχρεώσεων εκπόνησης της μελέτης, που είναι απαραίτητη για την ορθή και νομότυπη σύνταξη της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρτας (τμήμα Συγκοινωνιακών Εργων), τηλέφωνο 0681-27332/27750.

8. Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης στον Τύπο θα βαρύνουν τον ανάδοχο της Μελέτης.

Αρτα, 24.07.2001

Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

Χρήστος Οικονομίδης

Πολιτικός Μηχανικός με Αβ

ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ

Ο Διευθυντής ΤΥ

Παναγιώτης Παπανικολάου

Τοπογράφος Μηχανικός με Αβ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. Α902

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται οι εισαχθέντες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 κατόπιν εξετάσεων στα Τμήματα των Σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να προσέλθουν για την εγγραφή τους στις αρμόδιες Γραμματείες των Τμημάτων, κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 10 Οκτωβρίου 2001 σύμφωνα με τις αριθμ. Φ253.4/Β6/2613/14.9.2001, Φ.253.4/Β6/2615/14.9.2001 και Φ.253/Β6/2750/24.9.2001 Υπουργικές Αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ.

Για την εγγραφή του ο εισαγόμενος ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, καταθέτει στη γραμματεία του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση για εγγραφή (έντυπο χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος).

2. Τίτλος απόλυσης, απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του Σχολείου από το οποίο αποφοίτησε ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

3. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας (χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος).

4. Εξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Κατά την προσέλευσή του για εγγραφή ο εισαγόμενος επιδεικνύει στη Γραμματεία του Τμήματος το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύονται τα ατομικά του στοιχεία.

Για τις ιατρικές εξετάσεις χορηγείται από τη Γραμματεία Ιατρικό δελτίο με το οποίο ο εισαγόμενος απευθύνεται στην Υγειονομική Υπηρεσία της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης (απέναντι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) τηλ. 99-2642, 201-104.

Μέσα στις ίδιες προθεσμίες πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή και οι παρακάτω ειδικές κατηγορίες, υποψηφίων:

Α) Οι πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση αριθμ. Φ.152/Β6/198 ΦΕΚ 472τΒ΄ 6.4.2000 (κεφάλαιο Β. άρθρ. 10 παρ. 10, αρθρ. 11 παρ. Ζ, αρθρ. 12 παρ. 10 και αρθρ. 13 παρ. 7). Στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι τυφλοί, οι κωφάλαλοι, οι πάσχοντες από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, οι πάσχοντες από συγγενή υδροκεφαλία με μόνιμη τεχνητή παροχέτευση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (shunt), συνοδευόμενη και από άλλες διαμαρτίες, όπως αραχνοειδής κύστη με φαινόμενα επιληπτικής κρίσης, καθώς επίσης οι πάσχοντες από μυική δυστροφία Duchenne, από βαριά αγγειακή δυσπλασία του εγκεφαλικού στελέχους, από κακοήθεις νεοπλασίες (λευχαιμίες, λεμφώματα, συμπαγείς όγκους), από το σύνδρομο του Bund Chiari από τη νόσο του Fabry, από βαριά ινοκυστική νόσο (παγγρέατος, πνευμόνων) από σκλήρυνση κατά πλάκας, από βαριά μυασθένεια, θεραπευτικώς αντιμετωπιζόμενη με φαρμακευτική αγωγή, οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, οι πάσχοντες από συγγενική αιμορραγική διάθεση - αιμορροφυλίες και υποβαλλόμενοι σε θεραπεία με παράγοντες πήξεως, οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή μεταμόσχευση κερατοειδούς χιτώνος, καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων, νεφρού, παγκρέατος, οι πάσχοντες από ινσουλινοεξαρτώμενο νεανικό διαβήτη τύπου 1, οι πάσχοντες από σύνδρομο Evans, οι πολυμεταγγιζόμενοι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, οι έχοντες κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%.

Η πάθηση των ανωτέρω πρέπει να πιστοποιείται από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή του νομού, μετά από δωρεάν βεβαίωση ιατρού μέλους του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) οποιουδήποτε ΑΕΙ αντίστοιχης ειδικότητας.

Β) Οι απόφοιτοι λυκείου που κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο λύκειο, διακρίθηκαν στη Βαλκανική Μαθηματική ή Πληροφορική Ολυμπιάδα ή στη Διεθνή Μαθηματική ή Πληροφορική Ολυμπιάδα και τους έχει απονεμηθεί, πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο. Οι υποψήφιοι αυτοί εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών πρέπει να προσκομίσουν και βεβαίωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ή της Εταιρείας Πληροφορικής και υπολογιστών, αντίστοιχα, θεωρημένη από τη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Γ) Οι απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου λυκείου που απώλεσαν γονείς ή αδελφούς κατά τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, ή υπέστησαν οι ίδιοι συνεπεία του σεισμού αυτού βαρύ τραυματισμό, που διαπιστώθηκε από δημόσιο κρατικό νοσοκομείο και νοσηλεύτηκαν εξ αιτίας αυτού σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι υποψήφιοι αυτοί εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών πρέπει να προσκομίσουν:

γ1) Αίτηση εγγραφής στην οποία αναφέρουν και την περίπτωση στην οποία υπάγονται δηλαδή της απώλειας γονέα ή αδελφού ή βαρύ τραυματισμό.

γ2) Ληξιαρχική πράξη θανάτου για το γονέα ή τον αδελφό για όσους απώλεσαν γονέα ή αδελφό στον σεισμό της 7.9.1999 και πιστοποιητικό Δήμου από το οποίο να πιστοποιείται η συγγενική αυτή σχέση.

γ3) Βεβαίωση δημόσιου κρατικού νοσοκομείου από την οποία να προκύπτει η διαπίστωση του βαρύ τραυματισμού του υποψηφίου εξ αιτίας του σεισμού καθώς και πιστοποιητικό νοσηλείας σε νοσηλευτικό ίδρυμα για όσους επικαλούνται στην αίτηση εγγραφής τους βαρύ τραυματισμό εξ αιτίας του σεισμού της 7.9.1999.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους σύμφωνα με το ειδικότερο πρόγραμμα κάθε Τμήματος μέσα στις παραπάνω προθεσμίες, γιατί αυτοί που δεν θα εγγραφούν χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους και δεν μπορούν να εγγραφούν κατά το επόμενο ή άλλο ακαδημαϊκό έτος.

Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2001

Με εντολή του Πρύτανη

Ο Γενικός Διευθυντής

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΝΤΕΡΕΛΙΔΗΣ

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα Τρίπολης της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει, την Κυριακή 30-9-01 στις 11.30 πμ, εκδήλωση για να τιμήσει την επέτειο της εκτέλεσης των 350 πατριωτών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, την περίοδο 1941-1944. Η εκδήλωση θα γίνει στην Τρίπολη, στη θέση Αγιος Νικόλας στο μνημείο των πεσόντων.

- Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 π.μ. Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 8234.296 και 8831.368.

Για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ
  • Το ΔΣ της ΠΕΣΑΘΕΑ καλεί τα μέλη του, και κάθε αντιστασιακό, να πάρουν δυναμικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΠΟΑΟ τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη 2001 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, για να τιμηθεί η επέτειος των 60 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ.
  • Το Παράρτημα του Λουτρακίου - Περαχώρας της ΠΕΑΕΑ καλεί τα μέλη του για το γιορτασμό των 60 χρόνων της ίδρυσης του ΕΑΜ την Κυριακή 30-9-2001 στις 5.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου (Κολοκοτρώνη 17).
  • Το Παράρτημα Αιδηψού της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει την Κυριακή 30-9-2001 στις 10.30 πμ, εκδήλωση για να τιμήσει τα 60 χρόνια της ίδρυσης του ΕΑΜ και τα 55 χρόνια από τη συγκρότηση του ΔΣΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στην παραλία (χώρος «Βουλής»).
Εκδρομή
  • Το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ, τιμώντας τα 55 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, διοργανώνει τριήμερη εκδρομή - 5,6,7 Οκτώβρη 2001 - στη Δυτική Ηπειρο (Μουργκάνα, Φιλιάτες, Ηγουμενίτσα, Πάργα). Αναχώρηση την Παρασκευή 5-10-2001 από Πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 πμ. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 5230.534, 52.30.526 (πρωί) και 6005.769(απόγευμα).


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ