ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εκβιασμοί με διαχειριστικά ψευτοδιλήμματα

Βγάζει από το προεκλογικό κάδρο την αντιλαϊκή στρατηγική και προβάλλει το δίπολο το καλού και κακού εκφραστή της ίδιας πολιτικής

Εικονικές μονομαχίες γύρω από επιλεγμένα θέματα της οικονομίας στήνει διαρκώς η κυβέρνηση, προκειμένου να οξύνει τα ψευτοδιλήμματα και την πόλωση, κορυφώνοντας την επιχείρηση παραπλάνησης και εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Ο στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να αναδεικνύει σε κάθε βήμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο καλύτερος διαχειριστής της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, προβάλλοντας ταυτόχρονα την αναξιοπιστία και ανικανότητα του έτερου μονομάχου. Σε κάθε περίπτωση όμως η σφοδρή σύγκρουση δεν αφορά την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που είναι δεδομένη και κοινή, αλλά το ποιος από τους δύο μπορεί την υλοποιήσει με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο και συνάμα με τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές αντιδράσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου επέλεξε να σηκώσει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών, αναδεικνύοντας τα «6+1 ψέματα του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες». Απαντώντας σε ένα προς ένα τα μέτρα που αναφέρονται σε φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό, ο Γ. Κουμουτσάκος κατέληξε λέγοντας «ό,τι παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ ως δήθεν προτάσεις για τους δανειολήπτες γίνεται ήδη, έχει ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ», ομολογώντας δηλαδή ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ούτε και γι' αυτό το θέμα. Αντίθετα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρουν καμία προστασία στους δανειολήπτες πέρα από αυτή που ήδη προσφέρουν οι τράπεζες, τις επιθυμίες των οποίων σπεύδουν να κάνουν νόμο του κράτους.

Παράλληλα, η Ρηγίλλης διαδίδει ότι οι προσπάθειες για τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης αρχίζουν να αποδίδουν και το κλίμα έχει βελτιωθεί αισθητά ιδιαίτερα με τα ντιμπέιτ, επικαλούμενοι τις επαφές που έχουν με τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Την ίδια στιγμή όμως απειλούν με εισαγγελέα όσους καθ' οιονδήποτε τρόπο διακινούν «πληροφορίες» και «φήμες» για τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται αλλά δε δημοσιοποιούνται.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο σιγουριά και «αέρα νίκης» δεν εξέπεμπε «η συζήτηση με πολίτες» που διοργανώθηκε «κεκλεισμένων των θυρών» χτες το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος» στο Αιγάλεω με ομιλητή τον Κ. Καραμανλή. Στην εκδήλωση απαγορεύτηκε η προσέγγιση των δημοσιογράφων, εκτός από το συνεργείο της ΕΡΤ, ενώ το ακροατήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν επιλεγμένο μεταξύ στελεχών της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος προσπαθεί να κόψει τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα και τα σενάρια διαδοχής που έχουν αρχίσει να προβάλλονται από τα συγκροτήματα των ΜΜΕ. «Τα σενάρια περί διαδοχής στη ΝΔ και περί εσωκομματικών αντιπαραθέσεων αφορούν τους σεναριογράφους και όσους είναι θεατές αυτών των σεναρίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, αποφεύγοντας βέβαια να κατονομάσει τους «σεναριογράφους». Πάντως στελέχη της ΝΔ συμμετέχουν, έμμεσα έστω, στη συζήτηση αυτών των σεναρίων.

ΠΑΣΟΚ
Δίνει τα πάντα για την ενίσχυση του κεφαλαίου

Για τους εργαζόμενους αρκούν οι «αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού»...

Χαρακτηριστική περίπτωση «πράσινης μπίζνας» είναι οι επιχειρήσεις ανακύκλωσης, όπου οι εργοδότες βγάζουν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση Ελλήνων και μεταναστών. Τέτοιες επιχειρήσεις θέλει να πριμοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ
Χαρακτηριστική περίπτωση «πράσινης μπίζνας» είναι οι επιχειρήσεις ανακύκλωσης, όπου οι εργοδότες βγάζουν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση Ελλήνων και μεταναστών. Τέτοιες επιχειρήσεις θέλει να πριμοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ
Μια «ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» υποσχέθηκε από τη Νέα Υόρκη ο Γ. Παπανδρέου θέτοντας όμως ταυτόχρονα πρώτιστο στόχο των κυβερνήσεων τη «διάσωση του τραπεζικού συστήματος»! Ο Γ. Παπανδρέου που προέδρευσε χτες σε συνεδρίαση της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», όπου ζητήθηκαν οι προτάσεις της «επιτροπής Στρίγκλιτζ», την οποία έχει συστήσει η παγκόσμια σοσιαλδημοκρατία με στόχο την «αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», επιχείρησε να εμφανίσει τις θέσεις των «σοσιαλιστών» σαν το «διαφορετικό μοντέλο για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας, των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Πίσω από τις ανέξοδες κορόνες ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να κρύψει ότι δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από μια δέσμη κρατικομονοπωλιακών παρεμβάσεων ντυμένη με την «πράσινη ανάπτυξη», όπως αυτές που κατέθεσε και το ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ, που έρχονται να στηρίξουν την «ανταγωνιστικότητα» και την κερδοφορία του πολυεθνικού κεφαλαίου με νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, διανθισμένες από επιδόματα - πτωχοκομείου για τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων.

«Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και την άλλη να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου της «σοσιαλιστικής διεθνούς». Ουσιαστικά πρότεινε να δοθούν τα «οικονομικά πακέτα» στις τράπεζες, αλλά αυτά να κατευθυνθούν στην «πραγματική οικονομία» δηλαδή στο βιομηχανικό κεφάλαιο. Οσο για τους εργαζόμενους αντί για «πάγωμα μισθών» να δοθεί ένα ξεροκόμματο σαν αυτό που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ στα λαϊκά στρώματα με αυξήσεις μέχρι 30 λεπτά του ευρώ τη μέρα!

Την ίδια ώρα στην Αθήνα εντεινόταν ο δικομματικός προεκλογικός καυγάς γύρω από τις θέσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό σύστημα και την «προστασία των δανειοληπτών». Η κυβέρνηση εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ για «αοριστία» σχετικά με τους φορολογικούς συντελεστές, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «εξαπάτηση» σχετικά με τις προτάσεις του για τους δανειολήπτες, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις του αποτελούν ήδη νόμους που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση!

Δημαγωγία με τις πρώην ΔΕΚΟ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιδόθηκε χτες και σ' ένα ρεσιτάλ δημαγωγίας σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών αλλά και τις εξελίξεις στο Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησε τεράστιο τμήμα της δημόσιας περιουσίας εμφανίστηκε χτες μέσω του εκπρόσωπου του να υποστηρίζει ότι «η θέση μας ήταν αντίθετη με τη συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης» για την πώληση του ΟΛΠ στην κινέζικη εταιρεία «Cosco». Βέβαια, την ίδια στιγμή φρόντισε να σημειώσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «υπέρ του να υπάρχει ένας δημόσιος χαρακτήρας» και πρόσθεσε: «Αρα με αυτή τη λογική θέλουμε να ξαναδούμε αυτές τις συμφωνίες για να ωφεληθεί το δημόσιο συμφέρον». Αποφεύγοντας επιμελώς φυσικά να αναφερθεί σε επανακρατικοποίηση των λιμανιών.

Οσο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα οποία το ΠΑΣΟΚ πούλησε στους Γερμανούς το 2002 έναντι εξευτελιστικής τιμής (1 δισ. ευρώ), όταν είχε ήδη εξασφαλίσει στους αγοραστές δημόσιες παραγγελίες πολλαπλού αντιτίμου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αρκέστηκε να δηλώσει: «Παρακολουθούμε τις κινήσεις που γίνονται με μεγάλη ανησυχία, έχουμε μια συνολική λογική για την ανάγκη στήριξης όλου του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα και μέσα σε αυτή εντάσσεται και η περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά». Μια «λογική» βέβαια που ενισχύει και στηρίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ενάντια στα συμφέροντα των φτωχών αγροτών

Θέσεις προσαρμοσμένες στην αντιδραστική ΚΑΠ παρουσίασε χτες από την Καρδίτσα ο Αλ. Τσίπρας. Κορόνες χωρίς αντίκρισμα και στην παρουσίαση των θέσεων για την Κοινωνική Ασφάλιση

Οι θέσεις που προβάλλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθρικές προς τα συμφέροντα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τους αγώνες της
Οι θέσεις που προβάλλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθρικές προς τα συμφέροντα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τους αγώνες της
Με το αποπροσανατολιστικό παραμύθι της βελτίωσης της ΚΑΠ επιχειρεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να παραπλανήσει τη μικρομεσαία αγροτιά και να ψαρέψει σε θολά νερά. Αυτό αποδείχτηκε και από τις προτάσεις για την Αγροτική Πολιτική και την Ανασυγκρότηση της υπαίθρου που παρουσίασε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ χτες στην Καρδίτσα. Προτάθηκε βασικά «ένα νέο πλαίσιο ΚΑΠ που θα στηρίζει το αγροτικό και κτηνοτροφικό προϊόν και το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών»... Επίσης, έγινε λόγος για «αύξηση των δαπανών της ΕΕ για τη γεωργία και ριζική ανακατανομή των πόρων υπέρ των μεσογειακών προϊόντων και των μικρομεσαίων αγροτών».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στη φρασεολογία του τους μικρομεσαίους αγρότες, θέλει να εμφανίζεται ως καλύτερος διαπραγματευτής για τη βελτίωση δήθεν της ΚΑΠ. Δηλαδή, ό,τι λένε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όταν εναλλάξ βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα καλλιεργεί αυταπάτες στους αγρότες ότι μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα η ΚΑΠ αν κυριαρχήσουν οι κεντροαριστερές δυνάμεις στην ΕΕ και στη χώρα μας, παραβλέποντας συνειδητά το φιλομονοπωλιακό χαρακτήρα της ΕΕ και της ΚΑΠ. Τα δεινά της ΚΑΠ δεν αντιπαλεύονται με προτάσεις σαν αυτές που καταθέτει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δεν αμφισβητούν το στρατηγικό της χαρακτήρα και δε βάζουν στο επίκεντρο της πάλης το ξερίζωμά της.

Από το βήμα της ίδιας παρουσίασης, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του Αλ. Τσίπρας, εξέφρασε ξανά τη μετωπική εναντίωσή του στο έργο της εκτροπής του Αχελώου, που είναι ζωτικής σημασίας για τη Θεσσαλία, επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμα φορά, την εχθρική στάση του κόμματός του στα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Απαντώντας, δε, σε ερώτημα «τι θα γίνουν τα έργα που ήδη κατασκευάστηκαν» είπε ότι αυτά «μπορούν να αξιοποιηθούν για παραγωγή πράσινης ενέργειας». Από μια άποψη, αυτή η απάντηση αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται με λύσσα την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, επειδή δε θέλει την αγροτική ανάπτυξη στη Θεσσαλία.

Για το Ασφαλιστικό

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε χτες στην Αθήνα και τις θέσεις του για την Κοινωνική Ασφάλιση. Τα στελέχη του δήλωσαν ανέξοδα «μακριά από τη λογική του χρηματιστηριακού τζόγου», όταν ακόμα και την περίοδο του σκανδάλου των ομολόγων πρότειναν επενδύσεις σε σίγουρα χαρτιά (π.χ. τραπεζών) στο χρηματιστήριο. Εμφανίστηκαν ταυτόχρονα να ζητάνε την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, όπως του Ρέππα, όταν οι δυνάμεις του ΣΥΝ είχαν συμπράξει με την τακτική τους στη διενέργεια του «κοινωνικού διαλόγου» το 2002, με τον οποίο εξουδετερώθηκαν οι αντιστάσεις των εργαζομένων. Και όταν μέχρι πριν λίγο καιρό, ζητούσαν την κατάργηση μόνο ορισμένων αντιασφαλιστικών διατάξεων, ίσως γιατί ανακάλυπταν και θετικές πλευρές σε αυτό το έκτρωμα. Παρά όμως τις σημερινές τους διακηρύξεις, και τις μακρές αναφορές τους στο νεοφιλελευθερισμό και στην Θάτσερ, άφησαν στο απυρόβλητο την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία παραμένουν αγκιστρωμένες οι δυνάμεις του χώρου.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Συνειδητά αταξική προσέγγιση του περιβάλλοντος

Διακαναλική συνέντευξη χτες

Για τους Οικολόγους Πράσινους οι χιλιάδες φτωχοί αγρότες είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, κομπογιαννίτες που ταΐζουν τον κόσμο δηλητήριο
Για τους Οικολόγους Πράσινους οι χιλιάδες φτωχοί αγρότες είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, κομπογιαννίτες που ταΐζουν τον κόσμο δηλητήριο
Να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ευαισθησία ανθρώπων του μόχθου για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, μετατρέποντάς την στο «όχημα» που θα τους οδηγήσει στο Κοινοβούλιο, επιδιώκουν οι Οικολόγοι - Πράσινοι κι ενώ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις περιβαλλοντικές καταστροφές, αποφεύγουν «όπως ο διάολος το λιβάνι» να κατονομάσουν έστω τους πραγματικούς υπεύθυνους γι' αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό και απ' το βήμα της χτεσινής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν δήλωσαν διατεθειμένοι να συνεργαστούν μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ ή με τη ΝΔ αν χρειαστεί, παραγράφοντας τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και των δύο αυτών κομμάτων. Δεν απέκλεισαν βεβαίως το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμπίπτουν στο να δείχνουν το «δέντρο» και να αγνοούν το «δάσος».

Κοινή συνισταμένη όλων όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ήταν μια άποψη που θέλει η ποιότητα ζωής του λαού να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απ' την αταξική έννοια του περιβάλλοντος, αφαιρώντας συνειδητά από αυτό το περιβάλλον εργασίας και τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, το συνολικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται να επιβιώσει η εργατική λαϊκή οικογένεια.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κάλεσαν το λαό να ψηφίσει, με κριτήριο τα πεζοδρόμια και τη ρύπανση, το «ώριμο φρούτο εποχής», όπως αυτοχαρακτηρίστηκαν. Σε αντάλλαγμα υποσχέθηκαν «λαγούς με πετραχήλια», όπως ότι θα συμβάλουν ώστε να γίνουν οι «πολίτες συμμέτοχοι αλλαγών και συνδιαμορφωτές αποφάσεων», «υπεύθυνη οικονομία», «συμμετοχική δημοκρατία» και «οικονομική δραστηριότητα που θα σέβεται το περιβάλλον» και «θα δημιουργεί θέσεις εργασίας» σε τομείς όπως: Μονώσεις κτιρίων, εξοικονόμηση ενέργειας στους χώρους δουλειάς, έλεγχος κτιρίων για σπατάλη ενέργειας, φωτοβολταϊκά, σχεδιασμός κτιρίων που θα παράγουν την ενέργειά τους, βιολογικές καλλιέργειες, κατασκευή και συντήρηση αιολικών πάρκων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τομείς δηλαδή στους οποίους το κεφάλαιο βρίσκεται σε ετοιμότητα να δραστηριοποιηθεί, αφού πρώτα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, προνόμια και φτηνά εργατικά χέρια.

Το ΠΑΣΟΚ της «μηδενικής ανοχής»

Με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ΑΛΦΑ» ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «χρειάζεται μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση», σημειώνοντας: «Οσοι παράνομοι μετανάστες δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν, πρέπει να φύγουν από τη χώρα. Αυτό έχει εξαγγελθεί από το ΠΑΣΟΚ». Με άλλα λόγια, μαζικές συλλήψεις και απελάσεις. Ο,τι κάνει σήμερα και η ΝΔ...

Χυδαίοι απέναντι στους αγρότες

Οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» μοιράζουν εξίσου την ευθύνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος στον λαό και το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της λογικής που θέλει θύματα και θύτες στο ίδιο τσουβάλι έφτασαν χτες να επιτεθούν με ένα χυδαίο τρόπο στους αγρότες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου τους κατήγγειλαν ότι παράγουν και ταΐζουν τον κόσμο δηλητήριο, φροντίζοντας για τις οικογένειές τους να διατηρούν ένα χωριστό χωράφι όπου παράγουν ασφαλή προϊόντα!!! Ακόμα, ότι είναι τόσο επικίνδυνες οι καλλιέργειές τους που στέλνουν σ' αυτές μετανάστες εργάτες και οι ίδιοι δεν τις πλησιάζουν!!! Αυτή είναι η γνώμη τους για τους αγρότες. Και γ' αυτή τους τη θέση αξίζει να τιμωρηθούν στην κάλπη από τη φτωχή και μεσαία αγροτιά.

Με τις ευχές του Κλίντον...

Με τις ευχές και τις ευλογίες του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, του αρχιμακελάρη του γιουγκοσλαβικού λαού Μπιλ Κλίντον, για νίκη στις εκλογές, γυρίζει από τη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του Γ. Παπανδρέου από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών το 1999, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και το έδαφος της χώρας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να δολοφονήσουν τον γειτονικό λαό, ο τότε Πρόεδρος της Αμερικής ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εθνικές εκλογές...

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Μπιλ Κλίντον συναντήθηκαν σε δεξίωση που παρέθεσε ο δεύτερος με την ευκαιρία του ετήσιου συνεδρίου του «οργανισμού» του στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνάντησής τους, ο Μπιλ Κλίντον εξέφρασε την επιθυμία του να λάβει μέρος στο «Συμπόσιο της Σύμης» (πρόκειται για ετήσια εκδήλωση που διοργάνωνει το ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή ξένων ηγετών και «προσωπικοτήτων»)... Εξάλλου, για χάρη του, το ΠΑΣΟΚ το 1999 μετέτρεψε σε πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας, χτυπώντας με τα ΜΑΤ και πνίγοντας με δακρυγόνα χιλιάδες αντιιμπεριαλιστές διαδηλωτές που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο για να καταδικάσουν την επίσκεψη Κλίντον στη χώρα μας. Οι «σύμμαχοι», βλέπετε, δεν ξεχνιούνται, ειδικά ο Γ. Παπανδρέου που μετά την περίοδο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης είχε ταχθεί ακόμα και υπέρ της «βελούδινης» (!) αλλαγής των συνόρων στη Βαλκανική Χερσόνησο (Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου «Βήμα», 11/3/2001)...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ