ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Νέες «συνακροάσεις» - υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Βαριές οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το κουκούλωμα που συνεχίζεται για τις συνεχείς καταγγελίες του Κόμματος
  • Υπόθεση του ελληνικού λαού να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, που καθημερινά καταπατούνται

Σε ανοιχτή επιστολή - καταγγελία του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Κάνουμε γνωστό ότι στις 18 και 20 Ιούνη έγιναν και πάλι οι γνωστές "συνακροάσεις" - υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Εχει γίνει πλέον ενδημικό αυτό το φαινόμενο των υποκλοπών.

Πλησιάζουν 4 χρόνια από την πρώτη δημόσια ανακοίνωση - καταγγελία του Κόμματός μας για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και ενώ μεσολάβησαν δύο ακόμα κρούσματα το 2017 και το 2019, οι συναρμόδιες αρχές (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Κρατική Ασφάλεια, Εισαγγελία) καλύπτουν τους υπεύθυνους των υποκλοπών. Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμα στα Δικαστήρια, τη στιγμή που τα στοιχεία βοούν ότι υπάρχει σοβαρή παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακριβώς για αυτά τα ζητήματα λειτουργεί στη χώρα μας ανεξάρτητη αρχή σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που διαθέτει απεριόριστες αρμοδιότητες για την άσκηση του έργου της, μέχρι και ελέγχου της ΕΥΠ, και με τη σύγχρονη υψηλή τεχνολογία στα χέρια της. Ομως, αποδεικνύεται ότι αυτή δεν είναι "Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών", αλλά "Αρχή Διατήρησης της Ανασφάλειας των Επικοινωνιών"!

Ολα αυτά τα χρόνια η ΑΔΑΕ κρατάει μια τόσο σοβαρή υπόθεση στο σκοτάδι. Ετσι, ενώ δέχεται ότι έχουν γίνει τηλεφωνικές παρεμβάσεις από 14 χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, μάλιστα 2 από το Ηνωμένο Βασίλειο που ευκολότερα μπορεί να βρεθούν οι καλούντες, δεν προχωράει στην αποκάλυψη αυτών που τις οργανώνουν.

Από τη μία μεριά το κράτος προπαγανδίζει τη διαφάνεια και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, από την άλλη κουκουλώνει τις υποκλοπές που γίνονται. Είναι καθαρό ότι το απόρρητο των επικοινωνιών στη χώρα μας δεν διασφαλίζεται.

Το ΚΚΕ έχει γνώση για τη λειτουργία και δράση διαφόρων μηχανισμών και υπηρεσιών που οργανώνουν και κουκουλώνουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Εχουν βαριές ευθύνες στη συγκάλυψη οι κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, που επί διακυβέρνησής του έγιναν όλες οι καταγγελίες για υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, όσο και της ΝΔ, που συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση. Εχει φτάσει σε τέτοιο ξεδιάντροπο σημείο το κουκούλωμα, που το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις γιατί δεν έχει τον αριθμό της δικογραφίας! Πρόκειται για μεγάλο ψέμα. Τους αριθμούς τούς έχει. Αλλωστε, για μια ακόμη φορά τους κάνουμε και εμείς γνωστούς σήμερα: Είναι οι Α/2016/2650 και Α/2019/141.

Είναι υπόθεση του ελληνικού λαού να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του, που καθημερινά καταπατούνται».

«Βγάζει μάτι» η προσπάθεια κουκουλώματος

Να σημειωθεί ότι το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό σημειώθηκε στις 28/11/2016, ενώ προστέθηκαν νέα κρούσματα στις 5/4/2017 και 18/1/2019.

Τις σχετικές καταγγελίες του Κόμματος ακολούθησαν ένα «σίριαλ» ερευνών και ένα «γαϊτανάκι» ευθυνών ανάμεσα στις συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. Η προσπάθεια να κουκουλωθεί η αλήθεια «έβγαζε μάτι» εξαρχής. Επιχειρήθηκε προκλητικά μέχρι και η υποτίμηση των καταγγελιών του Κόμματος, σε σημείο που στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την έκθεση πεπραγμένων της ΑΔΑΕ για τα έτη 2017 - 2018, ο πρόεδρός της Χρ. Ράμμος (τοποθετημένος σε αυτήν τη θέση με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ) χαρακτήρισε τις συνακροάσεις - υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ «κακόβουλη φάρσα» για την οποία «η ΑΔΑΕ δεν έχει περαιτέρω αρμοδιότητα».

Είχε προηγηθεί η απόπειρα να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, το Νοέμβρη του 2017! Χρειάστηκαν απανωτές διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις του Κόμματος και στη Βουλή, υπόμνημά του στην Εισαγγελία στις 8/3/2018, ώστε η υπόθεση τελικά όχι μόνο να μην αρχειοθετηθεί, αλλά να διαταχθεί εκ νέου έρευνα και να εκδοθούν ευρωπαϊκές εντολές έρευνας και αιτήσεις δικαστικής συνδρομής προς δεκάδες χώρες σε Ευρώπη και Αμερική...

Παράλληλα, ενώ έχει σημειωθεί το δεύτερο κρούσμα συνακροάσεων (Απρίλης 2017) και βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, υπάρχουν πάροχοι υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας που φέρεται να ...έχασαν στοιχεία που αφορούν την υπόθεση και απαντούν στις αρχές ότι δεν μπορούν πια να τα δώσουν!

Επιπλέον, μεταξύ των ύποπτων κλήσεων, που όφειλε η ΓΑΔΑ να ερευνήσει, υπάρχουν αρκετές χωρίς απόκρυψη αριθμού, η ΓΑΔΑ όμως φέρεται να χαρακτηρίζει όλες τις κλήσεις σαν να έγιναν με απόκρυψη. Ετσι, κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά η ΓΑΔΑ εξέτασε όλες ανεξαιρέτως τις κλήσεις, με ποιον τρόπο και σε τι ευρήματα κατέληξε.

Σήμερα η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής, με θέμα «Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών», σήμερα Πέμπτη και ώρα 19.30.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ευαγγελισμού (έναντι στάσης Μετρό).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ομιλία στην εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης «Φύλλο Πορείας»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τη Δευτέρα 29 Ιούνη και ώρα 20.00 θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ - Οι Ενοπλες Δυνάμεις, η στρατιωτική θητεία και οι νέοι», που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και το βιβλιοπωλείο «Ιανός». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πρώην κτίριο του ΕΑΤ - ΕΣΑ (Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό «Μέγαρο Μουσικής»). Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org