ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Μάη 2022
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη Δευτέρα η μεγάλη συναυλία για τον Δημήτρη Μητροπάνο

Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε στο στούντιο που έγιναν οι πρόβες για τη συναυλία που διοργανώνουν η ΚΕ του ΚΚΕ και η οικογένεια Μητροπάνου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, η ΚΕ του ΚΚΕ και η οικογένειά του διοργανώνουν μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον αξέχαστο ερμηνευτή τη Δευτέρα 30 Μάη στις 20.30, στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη (τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr. Προσκλήσεις διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ).

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Σαμπάνης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, πλαισιωμένοι από την ορχήστρα που συνόδευε τον Δημήτρη Μητροπάνο, θα μας θυμίσουν τα τραγούδια του και θα αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν μοναδικό άνθρωπο και καλλιτέχνη. Την παρουσίαση, τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια της συναυλίας έχει αναλάβει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης και την ηχοληψία ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Μητροπάνου, Δημήτρης Ευαγγελάτος.

Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε στο στούντιο που έγιναν οι πρόβες, σε μια ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη με αγαπημένα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου. Στο στούντιο «Soundtrap» πετύχαμε τις πρόβες του Μίλτου Πασχαλίδη και του Γιώργου Σαμπάνη. «Ερωτας Αρχάγγελος», «Κιφ», «Μια στάση εδώ», «Απόψε θα 'θελα να 'ρθεις»... ήταν μερικά από τα τραγούδια που ακούσαμε.

Κάτω από τις οδηγίες του Γιάννη Παπαζαχαριάκη συντονίζονταν τα όργανα και οι ερμηνευτές, έβρισκαν τον ρυθμό, τα μέτρα τους, τις παύσεις τους... Κι όλα αυτά σε ένα θερμό κλίμα, με τα καλαμπούρια τους, τα πειράγματά τους, τις προτιμήσεις τους, αλλά και με αναμνήσεις, από άλλες συναυλίες, από εμφανίσεις σε μαγαζιά και από το ρεπερτόριό τους. Αναμνήσεις με κυρίαρχη τη μορφή του Δημήτρη Μητροπάνου, αφού σε αυτές τις πρόβες και στη συναυλία συναντιέται ξανά η δική του ορχήστρα, οι εξαίρετοι μουσικοί που τον συνόδευαν: Ο Γιώργος Κατσίκας στα ντραμς, ο Γιάννης Κυφωνίδης στα πλήκτρα, ο Μίμης Ντούτσουλης στο μπάσο, ο «μαέστρος» Γιάννης Παπαζαχαριάκης στην κιθάρα, ο Γιώργος Παπαχριστούδης στο πιάνο, ο Μάκης Πελέκας και ο Γιάννης Σινάνης στα μπουζούκια, ο Χρήστος Περτσινίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Ανδρέας Τράπαλης στο βιολί και ο Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν.

Ολα υπόσχονται ότι στις 30 Μάη θα απολαύσουμε μια υπέροχη συναυλία, μια υπέροχη βραδιά...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ
Φόρος τιμής στην αλύγιστη στάση των πολιτικών εξόριστων

Στις 4 Ιούνη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα | Με ενθουσιασμό συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής και η προετοιμασία των Κομματικών Οργανώσεων

Εκδήλωση - εκδρομή για την αποκάλυψη μνημείου στην Ανάφη οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ. Πάνω σε αυτό το νησί - βράχο του Αιγαίου έχουν γραφτεί λαμπρές σελίδες ηρωισμού και αυτοθυσίας από εκατοντάδες πρωτοπόρους αγωνιστές του λαού μας, στην πλειοψηφία τους μέλη, στελέχη και οπαδοί του ΚΚΕ. Η Κεντρική Επιτροπή τιμά τη μνήμη τους ορθώνοντας μνημείο αντάξιο της θυσίας τους.

Η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιούνη, στις 10 π.μ. στην πλατεία της Χώρας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικό αφιέρωμα και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου.

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της Χώρας θα πραγματοποιηθεί νησιώτικο γλέντι με τους Αλέξανδρο Κεντρή (μπουζούκι), Ιάσονα Κτενά (βιολί), Αθηνά Κουκή (κανονάκι), Θοδωρή Μέρμηγκα (τραγούδι, κιθάρα), Κατερίνα Νιάνιου (τραγούδι) και Αλέξανδρο Σωτήρχο (λαούτο).

Οι αναχωρήσεις για την Ανάφη έχουν ως εξής: Παρασκευή 3 Ιούνη από το λιμάνι του Πειραιά στις 9 μ.μ. (ώρα επιβίβασης έως 8 μ.μ. - πύλη Ε3). Σάββατο 4 Ιούνη από το λιμάνι Αθηνιού της Σαντορίνης στις 7.30 π.μ. Η αποχώρηση από την Ανάφη θα γίνει για Σαντορίνη το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιούνη στις 2 μ.μ. και για Πειραιά το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιούνη στις 11.30 μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω των Κομματικών Οργανώσεων και στο τηλέφωνο 210.5282.607 (καθημερινά 10.30 π.μ. - 12.30 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 10.30 π.μ. - 12.30 μ.μ.).

Ο Δ. Κουτσούμπας σε Λιβαδειά και Κρήτη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί τη Λιβαδειά την Πέμπτη 26 Μάη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

-- Στις 12 μ. θα επισκεφτεί το δημαρχείο και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λεβαδέων Ιωάννη Ταγκαλέγκα.

-- Στη 1 μ.μ. θα συναντηθεί με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς στα γραφεία του ΕΚ.

-- Στις 6.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τα ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου και του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λιβαδειάς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

-- Στις 7.15 μ.μ. θα συναντηθεί με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

-- Στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

***

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μάη ο Δ. Κουτσούμπας θα επισκεφτεί την Κρήτη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Σάββατο 28 Μάη στο Ηράκλειο

-- Στις 11.30 π.μ. θα περιοδεύσει και θα μιλήσει σε σύσκεψη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στον Τουρισμό, στο ξενοδοχείο «Candia Maris» στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

-- Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του Κόμματος, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Κυριακή 29 Μάη στα Χανιά

-- Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του Κόμματος, στο κέντρο «Ευτυχία Παλλάς» στο Κολυμπάρι.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις δίκες των εργαζομένων στην Καβάλα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί, σήμερα Τρίτη 24 Μάη, στα Δικαστήρια Καβάλας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια και στα Λιπάσματα Καβάλας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ