ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Μάη 2009
Σελ. /32
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που πιάνει τόπο

Δυο βδομάδες πριν την κάλπη, στην τελική ευθεία. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σκεφτούν και να κρίνουν, με την πείρα της ίδιας της ζωής τους, τόσο την ΕΕ όσο και τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα και τις τύχες τους.

Στην κάλπη στις 7 του Ιούνη κρίνεται το: Πόσο αποδυναμωμένα θα βγουν τα δύο κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πόσο ενισχυμένο θα είναι το ΚΚΕ. Με το να εναλλάσσονται οι ψήφοι από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, το σύστημα δε χάνει τίποτα. Θα συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική. Αν ενισχυθούν τα άλλα κόμματα, που είναι του «ευρωμονόδρομου», θα στεναχωρηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που θα μειωθούν τα ποσοστά τους, αλλά τα έχουν στο χέρι, αφού έχουν πολιτική ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ, δεν εναντιώνονται στον καπιταλισμό, άντε να τον θέλουν λίγο πιο ανθρώπινο. Εκεί που πραγματικά θα αισθανθούν φόβο η άρχουσα τάξη, το αστικό πολιτικό σύστημα, και θα «παγώσουν», είναι με τη δύναμη του ΚΚΕ. Γιατί;

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ στην αντιλαϊκή πολιτική. Αντιτάχθηκε στην ένταξη στην ΕΟΚ και στη μετεξέλιξή της σε ΕΕ με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, το θεμέλιο όλων των αντιλαϊκών πολιτικών, από το χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και το εισόδημα, στην ασφάλιση, μέχρι την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών με την ΚΑΠ, τους ευρωτρομονόμους, τον Ευρωστρατό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Το ΚΚΕ εναντιώθηκε, είπε «όχι», οργάνωσε την πάλη του λαού, αποκαλύπτοντας όλα τα δεινά που σήμερα ζει. Και επιβεβαιώθηκε.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΛΑΟ, σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, να στείλει ένα καταλυτικό ΟΧΙ στα ψέματα που έχει ακούσει, αντιπαλεύοντας κάθε πολιτική διαχείρισής της που είναι αντιλαϊκή, κόντρα στην κρατική και εργοδοτική αλλά και ιδεολογικοπολιτική τρομοκρατία. Να απαντήσει και μέσω της κάλπης, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, λέμε ΝΑΙ στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ η λαϊκή αντεπίθεση, η αποτελεσματικότητα της πάλης για να αποτρέψει ο λαός τα χειρότερα που έρχονται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές στο όνομα της κρίσης. Και είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να το κάνει γιατί δεν έχει δεσμεύσεις με το κεφάλαιο. Γι' αυτό και δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι όπως τα άλλα κόμματα.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, που σε κάθε περίοδο της ιστορίας του λαϊκού κινήματος που εκδηλώθηκε, στόχευε να τσακίσει το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, την ταξική πάλη για τις διεκδικήσεις ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ Η ΕΕ δεν είναι μονόδρομος για τον ελληνικό λαό, αλλά είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία. Οτι η ΕΕ είναι ένωση των μονοπωλίων, των καπιταλιστικών κρατών ενάντια στους λαούς, για καλύτερη μοιρασιά της παγκόσμιας αγοράς ανάμεσα στα διεθνικά μονοπώλια, στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ανέδειξε τη στρατηγική της και σε δύσκολες συνθήκες, διεθνείς και εσωτερικές, προειδοποίησε και προσπάθησε να οργανώσει την αντίσταση και την αντεπίθεση. Η ΕΕ δεν αλλάζει με τίποτε. Μόνο αποδυναμώνεται, χάνει δυνάμεις, ανατρέπεται. Αν οι λαοί δεν αρχίσουν να βρίσκουν τη δύναμή τους, η ΕΕ χειρότερη θα γίνεται, καλύτερη όχι. Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι η ανυπακοή, η απειθαρχία, η αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και πάλη, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, με ισχυρό ΚΚΕ.

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΚΚΕ από την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα γιατί αναδεικνύει σταθερά στο λαό τους δύο δρόμους ανάπτυξης της κοινωνίας: Ο ένας είναι αυτός που γνωρίζουμε καλά, ο δρόμος που καθορίζεται από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που νόμο έχει το κέρδος, και ο άλλος, αυτός που καθορίζεται από τη συνεχή ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, ο δρόμος της χειραφέτησης για τη λαϊκή εξουσία. Τότε θα γίνει η αρχή για μια νέα πορεία αποκλειστικά για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, τη νεολαία και τις γυναίκες.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ την ανεξάντλητη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού για την πραγματοποίηση των συμφερόντων τους επειδή ακριβώς πιστεύει και έμπρακτα αποδεικνύει και ότι την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί. Οταν ο λαός θέλει μπορεί. Το έδειξε και ο ιρλανδικός λαός με το ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη.

ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ για τις κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Προειδοποίησε ότι αυτές οι κυβερνήσεις συνεργασίας εκφράζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είναι ο πιο πιστός φίλος του κεφαλαίου στις δύσκολες ώρες. Τα παραδείγματα στην Ιταλία και στη Γαλλία, όπου τέτοιες κυβερνήσεις πέρασαν αντιλαϊκά μέτρα, πήραν μέρος σε πολέμους, αφόπλισαν το κίνημα, αυτό δείχνουν.

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ αποτελεί τον παράγοντα εκείνο που δε θα μειώσει απλά τη δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα δυσκολέψει σημαντικά τη δικομματική εναλλαγή. Θα κάνει πιο αδύναμη την κυβέρνηση όποια και αν είναι, επομένως θα δημιουργεί μεγαλύτερη δυσκολία στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Θα συμβάλει και στη μεγαλύτερη αδυναμία τους να χειραγωγούν λαϊκές συνειδήσεις. Επομένως, και το εργατικό λαϊκό κίνημα θα ασκεί μεγαλύτερη πίεση για να παρεμβάλλει εμπόδια στα κόμματα εξουσίας και μπορεί να έχει και κατακτήσεις.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ του στο κίνημα. Κίνημα που συμβάλλει όχι μόνο στην πολιτική και ιδεολογική χειραφέτηση από την αστική πολιτική, αλλά και που προωθεί τη συμμαχία του με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Γιατί απ' αυτό αρχίζει η εναλλακτική λύση, που φτάνει στη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Απ' αυτό ξεκινά η αλλαγή συσχετισμού, η χειραφέτηση από τα διάφορα αστικά ιδεολογήματα, η ένταξη νέων δυνάμεων στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, στην αντιμονοπωλιακή πάλη. Το κίνημα είναι όπλο για να κερδίζεται χρόνος, να αποτρέπονται τα χειρότερα, να ασκείται πίεση στις κυβερνήσεις.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, ακόμη και αν περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες να συνειδητοποιούν οι λαϊκές δυνάμεις την πολιτική διέξοδο, την ανάγκη της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, της συμμαχίας με τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, την ανάγκη της πολιτικής πάλης για τη λαϊκή εξουσία.

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΚΕ οι εργάτες και οι άλλοι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του, δηλώνουν αποφασισμένοι να παρέμβουν αποδίδοντας τις πολιτικές ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των άλλων κομμάτων για την κατάσταση στο εργατικό, γενικότερα στο λαϊκό κίνημα, με την ταξική συνεργασία των πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και τη συνδρομή των δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτή την κατάσταση υποταγής των εργαζομένων στην πολιτική του κεφαλαίου στο όνομα του εφικτού του καπιταλισμού. Το ίδιο και στο αγροτικό κίνημα, που το προσαρμόζουν στα όρια της ΚΑΠ.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, μιλά για ρήξη, αποδέσμευση γιατί είναι κατά της συνεργασίας των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών κρατών, γιατί η ΕΕ είναι ταξική, ανισότιμη. Το ΚΚΕ είναι υπέρ της ισότιμης συνεργασίας των λαών. Συμμαχεί με τις προοδευτικές λαϊκές δυνάμεις, με κινήματα της ΕΕ που αγωνίζονται ενάντια στη στρατηγική της ή που στοχεύουν στην αποδέσμευση. Η ΕΕ και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» ισοπεδώνουν τους λαούς.

ΤΟ ΚΚΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. Η νίκη του λαού, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που κοινωνικοποιεί τα μέσα παραγωγής, σχεδιάζει την οικονομία, προγραμματίζει, κάνει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της πραγματικούς ελεγκτές της οικονομίας και της εξουσίας και ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν. Το σήμερα με το αύριο συνδέεται με την αντεπίθεση, με την ανασύνταξη του κινήματος, πριν απ' όλα του εργατικού, με την ανοδική συνεχή και σταθερή πορεία του ΚΚΕ.


Σ. Κ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ