ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Γενάρη 2017
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΩΤΟ 7

Ο Α. Κ., παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρει στην ΚΟΒ Γαλατσίου το ποσό των 200 ευρώ στη μνήμη των αγωνιστών ΛΕΥΤΕΡΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ (φωτ.), ΝΤΑΟΥΛΑ ΓΙΩΡΓΗ (φωτ.), ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ, ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΝΙΚΟΥ (φωτ.), ΦΛΩΡΑΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ (φωτ.), ΜΑΚΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (φωτ.), ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΥ (φωτ.), ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΑΡΗ (φωτ.).

***

Στις 22/1 συμπληρώθηκαν 40 μέρες που «έφυγε» από κοντά μας η ΣΟΦΙΑ ΓΩΤΗ - ΓΚΟΥΝΖΟΥΡΗ. Γεννήθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας το 1927 από φτωχή οικογένεια και στην Αντίσταση εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και παρέμεινε ταγμένη στο λαϊκό κίνημα στο πλευρό του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή. Ηταν μια δυναμική γυναίκα, άνθρωπος της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Στη μνήμη της τα παιδιά της Ανδρέας, Ευγενία, Παναγιώτης και Μαρία προσφέρουν 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΟΓΚΑ, ΜΠΑΜΠΗ ΖΑΦΕΙΡΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ και του οπαδού του Κόμματος ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, σύντροφος προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 90 ευρώ μέσω ΚΟΒ Οικονομικών - Γεωργίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΚΩΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ Α. ΠΙΝΑΚΙΔΗ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ 1ης Δημοσίου.

Κ. Σιατούνης

***

Στη μνήμη του ΚΟΜΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ η Ελένη Επιτρόπου - Τασιοπούλου προσφέρει 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ η Χρυσούλα Φ. έδωσε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ν. Σμύρνης.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΥ ΚΑΜΑΡΑ, μαχητή του ΔΣΕ, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
Η κόρη του Ευαγγελία


ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΑΡΗΣ
ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΑΡΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

ΠΙΝΑΚΙΔΗΣ Α. ΚΩΣΤΑΣ
ΠΙΝΑΚΙΔΗΣ Α. ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΥΛΟΥ Μ. ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΥΛΟΥ Μ. ΚΩΣΤΑΣ

ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΝΤΑΟΥΛΑ ΓΙΩΡΓΗ
ΝΤΑΟΥΛΑ ΓΙΩΡΓΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(τεύχος 172, Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης)

Με μια μοναδική Μαρτυρία - ιστορική κατάθεση που αναφέρεται στο «πώς ξεκίνησε το αντάρτικο του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη», κυκλοφορεί το περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» (τεύχος 172, του τριμήνου Οκτώβρη - Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2016) της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ). Πρόκειται για μαρτυρία του Γιώργου Φράγκου, στελέχους του ΚΚΕ όσο ζούσε, που υπάρχει στα Αρχεία του Κόμματος και περιέχει λεπτομέρειες από την προετοιμασία των κομματικών δυνάμεων στην περιοχή νομού Φθιώτιδας και τους αντάρτες που συγκρότησαν τα πρώτα αντάρτικα τμήματα υπό τον Πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη (δημοσιεύεται το πρώτο μέρος).

Επίσης, στο περιοδικό υπάρχει πλούσια ύλη από εκδηλώσεις για τον ΔΣΕ που έγιναν στο πλαίσιο των 70 χρόνων από την ίδρυσή του. Ακόμα, αναλυτικό ρεπορτάζ από τις ενέργειες της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε συνεργασία με το ΚΚΕ - τόσο στην Ευρωβουλή όσο και στη FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών/Αντιφασιστών) για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Στη στήλη των Διεθνών υπάρχει ρεπορτάζ από τις εργασίες του 17ου Συνεδρίου της FIR και τις παρεμβάσεις των αντιπροσώπων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στα επετειακά, περιλαμβάνεται ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στην Καισαριανή για τα 75χρονα του ΕΑΜ, για την απελευθέρωση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κ.λπ.

Πλούσιο ρεπορτάζ υπάρχει, επίσης, για δεκάδες άλλες εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα από τα κατά τόπους Παραρτήματα και ΚΟ του ΚΚΕ προς τιμή των 70 χρόνων του ΔΣΕ.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» διατίθεται στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093) και στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Καλούνται τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να προμηθευθούν και να διακινήσουν το περιοδικό μας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ