ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2017
Σελ. /24
Σήμερα η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση

Στις 20.45 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και στις 20.30 θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Για δύο μέρες αντήχησαν δυνατά συνθήματα και τραγούδια κι ήρθε σήμερα η ώρα της κορύφωσης, το σάλπισμα: Ολοι σήμερα στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον!

Σήμερα, στις 20.30, θα γίνει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Φεστιβάλ, που θα ανοίξει με χαιρετισμό από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, και στις 20.45 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οπως έδειξε από την πρώτη του στιγμή, το φετινό Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό τόσο λόγω της μαζικότητάς του, όσο και λόγω του δυνατού του προγράμματος, που προσφέρει όχι μόνο ουσιαστική ψυχαγωγία, αλλά και μεγάλες συγκινήσεις με τα αφιερώματά του σε δημιουργούς που άφησαν το στίγμα τους υμνώντας τους αγώνες του λαού μας, αλλά και τη δυνατότητα επαναστατικής αλλαγής του κόσμου. Αυτό συνέβη από την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ με το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, συνεχίστηκε χτες με τα αφιερώματα στα επαναστατικά τραγούδια, στον Δημήτρη Μητροπάνο και στον Νίκο Γκάτσο και αναμένεται συνέχεια σήμερα με το μεγάλο αφιέρωμα στον μεγάλο, αγαπημένο και πρόωρα χαμένο Μάνο Λοΐζο.

Παράλληλα και χτες, σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ, έγιναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα και θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες τα ρεπορτάζ, ώστε να καλύψει όλο το φάσμα των εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

«902.gr» ζωντανά από το Φεστιβάλ

Το studio του webradio του 902.gr, μετακόμισε χτες στο χώρο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και για μια ώρα έπιασε τον παλμό του Φεστιβάλ, περιγράφοντας τη ζωντάνια και τον πλούτο του σε όλους τους χώρους, σε μια έκτακτη ζωντανή εκπομπή, από το χώρο της Κεντρικής Σκηνής.

Παράλληλα, στο περίπτερο του 902.gr παίζει από χτες ένα βίντεο που παρουσιάζει το portal του ΚΚΕ με σύνθημα: «Για να ξέρεις την αλήθεια κάθε στιγμή σε όλο το πλάνο».

Ο Θάνος Μικρούτσικος στο Φεστιβάλ

Τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος επιμελήθηκε και το αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι που παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή χτες το βράδυ, με τίτλο «Το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του».

Τον Θάνο Μικρούτσικο υποδέχτηκαν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πριν την έναρξη της συναυλίας είχε θερμή συνάντηση και συνομιλία με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το σημερινό πρόγραμμα
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.30: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

21.30: Συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Φαραντούρη και Ασπασία Στρατηγού. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30: Γλέντι με τις Smyrna.

22.30: Ποντιακό γλέντι. Ηλίας Υφαντίδης (λύρα), Παναγιώτης Κοπαλίδης και Νώντας Κυργιάκης (νταούλι). Συμμετέχουν οι χορευτικοί όμιλοι της Ενωσης Ποντίων Περιστερίου και του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Αττικής.

23.30: Λαϊκό γλέντι με την Γλυκερία.

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

18.45: Βράβευση νικητριών ομάδων του 4ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

21.30: Συναυλία με τον George Zervos.

23.00: Συναυλία με τους Imam Baildi.

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

19.00: «Θεσσαλικός Κύκλος» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους του Κώστα Βίρβου, από τις πολιτιστικές ομάδες του ΠΑΜΕ.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

18.00: Εργαστήρι κατασκευών και «Ταξιδεύοντας με το Σπούτνικ!». Διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων από ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ. Φτιάχνουμε τους πυραύλους μας, γινόμαστε οι ίδιοι αστροναύτες και ταξιδεύουμε ανάμεσα στους πλανήτες εξερευνώντας το Διάστημα...

19.30: Παράσταση μαγείας με τον ταχυδακτυλουργό Tristan.

21.30: «Θησέας», Παράσταση κουκλοθεάτρου από το θίασο ΚΟΥ-ΚΛΟ Θέατρο Κρήτης, με την τεχνική black light.

ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ

19.00: Θεατρική παράσταση «Κοντά στις ράγες» από παιδική θεατρική ομάδα, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αλκης Ζέη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ