ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Ιούνη 1998
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
ΓΚΑΖΙΕΣ

ΣΙΦΟΥΝΑΣ ο Βασίλης Παπαφιλίππου στον 2ο αγώνα της Φόρμουλα 3. Στην πίστα των Σερρών, που είναι πραγματικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ο συναγωνισμός ήταν έντονος. Οι Νικολούζος και Δεβερίκος χρεώθηκαν με 10 δευτερόλεπτα ποινής και ο Παπαφιλίππου ξεκίνησε από την τέταρτη θέση της εκκίνησης. Γεωργούσης και Μοσχούς πάλεψαν με Παπαφιλίππου που τελικά πήρε τη νίκη λίγους γύρους πριν το τέλος αφήνοντας δεύτερο τον Γεωργούση και τρίτο τον Νικολούζο. Επόμενος αγώνας στις 12 Ιούλη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ θέση κατέκτησε ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος σε αγώνα που έγινε στο Silverstone με αυτοκίνητα της Φόρμουλα 1. Ο Χαλκιόπουλος ξεκίνησε τελευταίος αφού η Tyrell 021 - YAMAHA V10 δεν του "επέτρεψε" να κάνει χρονομετρημένες δοκιμές λόγω βλάβης στο κιβώτιο. Τον αγώνα κέρδισε ο Γκρίνσχολ με Tyrell V10 023.

"ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ αυτοκίνητο της χρονιάς για το 1998" ψήφισαν το Daewoo Nubira Station Wagon οι 365.000 επισκέπτες στην έκθεση του Αμστερνταμ. Το διαγωνισμό "Family Car of the Year" διοργάνωσαν τα ολλανδικά περιοδικά "Oubers Van Nu" και "Kinderen" (με συνολική κυκλοφορία 256.000 φύλλα) σε συνεργασία με την αυτοκινητιστική εφημερίδα "Automotive".

Για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό ένα αυτοκίνητο έπρεπε να μην έχει λανσαριστεί μέχρι την 1η Μαρτίου και η τιμή του να μην ξεπερνάει τα 6.000.000 δρχ.

Στην έκθεση το Daewoo Nubira Wagon συναγωνίστηκε με τα VW Golf και Citroen Xsara, που επιλέχθηκαν από δημοσιογράφους των περιοδικών και εκπροσώπους ενός οργανισμού που ελέγχει την ασφάλεια.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ συνεργασίας μεταξύ της Suzuki Motor Corporation και της General Motors, υπογράφτηκε, προκειμένου να παραχθεί από κοινού ένα νέο, μικρού κυβισμού, αυτοκίνητο. Το νέο μοντέλο θα παράγεται στο εργοστάσιο της Suzuki στην Ουγγαρία και της Opel στην Πολωνία και υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του 2000.

NEO διευθυντή Μάρκετινγκ απέκτησε η Citroen. Ο νέος διευθυντής είναι ο Διονύσης Μπατιστάτος που στο παρελθόν έχει εργαστεί στις εταιρίες Rank Xerox, Fiat Auto Ελλάς και Mehoni Elto Spa.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ τμήμα της ΕΛΠΑ διοργανώνει την Κυριακή 21 Ιουνίου το Ράλι Σκρα - Κιλκίς - Λαχανά.

Η συνολική διαδρομή του αγώνα είναι 280 χλμ. και περιλαμβάνει 8 ασφάλτινες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 100 χλμ.

Το Ράλι, το οποίο γιορτάζει την 40ή επέτειό του, προσμετρά στα Κύπελλα και Επαθλα Οδηγών και συνοδηγών Ράλι, κατοίκων Βορ. Ελλάδας.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις Σέρρες (Πλατεία Ελευθερίας), στις 8.30 το πρωί και η δεύτερη ειδική διαδρομή θα γίνει μέσα στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Ο τερματισμός έχει προγραμματιστεί στις 17.30 στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης του Κιλκίς, η οποία έχει εντάξει τον αγώνα στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης (21/6/1913).

ΣΠ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας "Χάραξε" νίκη για τον Τσέκα

Συγκλονιστικός ήταν ο αγώνας ταχύτητας μοτοσικλετών στην πίστα της Χάραμα. Με την εκκίνηση του ισπανικού γκραν πρι, ο Μπιάτζι άγγιξε τη μοτοσικλέτα του Ντούχαν, βγάζοντας με το καλημέρα τον παγκόσμιο πρωταθλητή εκτός αγώνα. Τα σαμαράκια και η μέτρια άσφαλτος οδήγησαν αρκετούς οδηγούς στην εξέδρα, ενώ η οδήγηση χαρακτηριζόταν από τις διαρκείς πλαγιολισθήσεις και τα γλιστρήματα.

Το κυνήγι της νίκης εξελίχθηκε σε ισπανικό εμφύλιο, κάνοντας τους σχεδόν 100.000 θεατές να παραληρούν. Ο Αλεξ Κριβιγιέ και ο Κάρλος Τσέκα εξαρχής έδειξαν ότι ήθελαν την εντός έδρας νίκη σαν τρελοί. Αυτή η τρέλα τελικά στοίχισε στον Κριβιγιέ που προσπάθησε στο 12ο γύρο να περάσει τον Τσέκα, βγήκε όμως από την πίστα χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Οπως παραδέχτηκε αργότερα έπρεπε να δείξει περισσότερη υπομονή. Πάντως, η πέμπτη θέση του πήρε τελικά τον ανέβασε στην κορυφή της κατάταξης, εμπρός από τον Μπιάτζι που αντιμετώπισε προβλήματα ευστάθειας και τερμάτισε έκτος.

Ο Τσέκα πάντως πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, κάνοντας ευτυχείς του Ισπανούς φιλάθλους. Μέσ' την καλή χαρά και οι Αμπε και Ζιμπερνάου που ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στα 250 κ.εκ. δεν έγινε ο συνήθης χαμός, αφού ο Βαλεντίνο Ρόσι οδηγώντας με τέρμα γκάζι και μάλιστα όντας πρώτος στον αγώνα, έπεσε και τέθηκε νωρίς νωρίς εκτός μάχης. Ο Τετσούγια Χαράντα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και πήρε μια άνετη νίκη όπως δείχνει και η διαφορά των 8 δευτερολέπτων που είχε από το δεύτερο Ουκάβα. Τρίτος, επίσης "μακριά", ο Καπιρόσι.

Στη δύσκολη Χάραμα πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του και ο Λούτσιο Τσεκινέλο, αφού φρόντισαν να τον διευκολύνουν οι Μανάκο και Τζιανσάντι που συγκρούστηκαν ένα γύρο πριν τον τερματισμό. Στη δεύτερη θέση ο 15χρονος Μελάντρι και ο νεοφερμένος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Χιρογιούκ Κινούτσι. Επόμενος γύρος στις 27 Ιούνη στην ιστορική πίστα του Ασεν στην Ολλανδία.

Νέο Starlet carat

Νέο Starlet carat με πλούσιο εξοπλισμό

Νέα έκδοση του STARLET λανσαρίστηκε στην αγορά από την TOYOTA, πρόκειται για το STARLET CARAT που βασίζεται στον εξοπλισμό της έκδοσης Status και προσφέρεται τόσο τρίθυρο όσο και πεντάθυρο. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές, immobilizer, ψηφιακό ρολόι, λάστιχα διαστάσεων 165/70 και προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος. Επιπλέον διαθέτει επένδυση καθισμάτων suede, ρύθμιση καθίσματος οδηγού καθ' ύψος, φλας σε λευκό χρώμα, νέα σπορτίφ τάσια, κεντρική κονσόλα σε ασημή απόχρωση και επένδυση χρωμίου στο ταμπλό, τα χερούλια, τη γρίλια του ψυγείου, το πλαίσιο των παρμπρίζ και τα μαρσπιέ. Διατίθεται σε πέντε χρώματα: ασημή, μαύρο, κόκκινο, πράσινο και μπλε, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 4.048.000 δρχ.

Διασχίζουν την Αφρική

Για την "κατάκτηση" της Αφρικής ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί μοτοσικλετιστές, Κωνσταντίνος Μητσάκης και Ολγα Παπαδογιάννη. Για την κάθετη διάσχιση της Αφρικής θα έχουν σαν όπλο μια BMW F - 650 η οποία καλείται να καλύψει 12.500 χλμ. Η διαδρομή που περνά από το χώρο 8 κρατών (Αύγουστο, Σουδάν, Αιθιοπία, Κένυα, Τανζανία, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Ν. Αφρική) υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί σε διάστημα 3 μηνών. Αυτή η πρώτη ελληνική προσπάθεια και μάλιστα με μοτοσικλέτα, η οποία αναμένεται να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες (υγιεινής, προσωπικής ασφάλειας, εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών), έχει επιφορτιστεί και με τη μεταφορά συμβολικών χαιρετισμών και μηνυμάτων του Δήμου Αθηναίων στους Ελληνες των παροικιών της Αφρικής.

Ο Alex Criville, μετά από μια αμφίρροπη μονομαχία με τον Carlos Checa

Ο Alex Criville, μετά από μια αμφίρροπη μονομαχία με τον Carlos Checa, ατύχησε στο 12ο γύρο, όταν από λάθος εκτίμηση βγήκε εκτός πίστας χάνοντας αρκετές θέσεις, τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση

Ο Ιταλός αναβάτης, Max Biaggi, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τις αναρτήσεις της μηχανής του, τερμάτισε στην 6η θέση μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς, οι οποίοι τον ανέβασαν στη 2η θέση της κατάταξης των οδηγών



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ