ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ27

Στη μνήμη των αξέχαστων αγωνιστών ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ,ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ και ΝΙΚΟΥ ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗ,στελεχών του ΚΚΕ προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ ΟΤΕ, προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ 100.000 δρχ.

Γιάννης Θεωνάς

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ από τον Αϊ Γιώργη Ιστιαίας, που σκοτώθηκε στα "Δεκεμβριανά" το 1944 σε ηλικία 16 ετών, η αδελφή του Δήμητρα και ο Νίκος Ματζαφλής από την Αιδηψό προσφέρουν για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ "Ριζοσπάστη", στην Οικονομική Εξόρμηση 5.000 δρχ.

* * *

λ9

Πέρασαν 7 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΥ.Γεννήθηκε το 1920 στο Καλαμπίτσι Λευκάδας. Στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΛΑΝ. Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στον Αϊ - Στράτη και το Μακρονήσι, συνολικά για 10 χρόνια.

Παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του, οι οικογένειες Παναγιώτη Καραγκιόζη και Γεώργιου Κακουλίδη πρόσφεραν, μέσω της ΚΟΒ Τζιτζιφιών, 40.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έχει ένα χρόνο που λείπει από κοντά μας. Γεννήθηκε το 1929 στο Κιλκίς και μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και ήταν δραστήριος αγωνιστής. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας κυνηγήθηκε, γιατί η νεολαία του Κιλκίς τότε ανέπτυσσε σημαντική δράση. Αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες και ονομάστηκε ανθυπολοχαγός. Τραυματίστηκε επανειλημμένα και την τελευταία φορά, βαριά στο κεφάλι και το πρόσωπο, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί, να μην μπορεί να μιλήσει και να χάσει σιγά και το φως του.

Ως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος.

Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Κιλκίς, και 5.000 δρχ. στο Δελτίο των Πολ. Προσφύγων.

* * *

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αξιολάτρευτου αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Πρόδρομος Μελιτζανάς

* * *

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης, 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΜΥΡΟΦΟΡΑΣ ΤΣΟΥΛΤΣΙΔΟΥ,προσφέρω 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δημοκρατίας Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Αναστασία Γιαννακιτσίδου

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΗ, η γυναίκα του Αννα Κόντη πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, 7.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Μπραχαμίου, ως πρώτη δόση 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ηρωικού ΚΚΕ και στη μνήμη του αδελφού μου ΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΑΚΗ,που έχασε τη ζωή του στην Τασκένδη το 1957. Των αγωνιστών και μελών του ΚΚΕ από τον Τύρναβο ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ,ΝΙΚΟΥ ΔΑΛΑΓΙΑΝΝΗ και ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΤΣΙΚΑ του νονού μου ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΑΣΟΥΛΑ (μπάρμπα - Τάσου) και της γυναίκας του συντρόφου μου Παναγιώτη Ντάγκα ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ.

Βαγγέλης Αγγελάκης

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗ από το Τέρπιλο Κιλκίς, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από τα χωριά Κορφή Κοζάνης και Ποντοκερασιά Κιλκίς, προσφέρουμε 100.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Σιμέλα και Δήμος Ζιώτας

* * *

Η Παναγιώτα Μηναϊδη - Μολογιάννη προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, 25.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών της ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ από τις Καρούτες Δωρίδας.

* * *

Στη μνήμη του ΑΛΕΚΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Μαρίτσα Τσακίρη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΜΠΟΤΗ, ο Γιάννης Ανδρακάκος προσφέρει 15.000 δρχ. προς τιμήν των 80χρονων του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ