ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2019
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η πλατιά πολιτική εξόρμηση για το Ασφαλιστικό
  • Δεκάδες περιοδείες και εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς και συνοικίες
  • Εκδήλωση της ΚΟ Αττικής με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα στις 27 Νοέμβρη

Με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και συνοικίες, με καθημερινές περιοδείες σε χώρους δουλειάς, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ξεδιπλώνουν ένα πλατύ άνοιγμα σε όλη τη χώρα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Θέμα της μεγάλης αυτής εξόρμησης είναι «Η νέα αντιλαϊκή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, και οι θέσεις του ΚΚΕ» και στόχος να ανοίξει πλατιά η συζήτηση με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, την Τετάρτη 27/11 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6).

Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής

Σήμερα και τις αμέσως επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ:

Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 7 μ.μ., στο Γαλάτσι, στο δημαρχείο, θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στους Αμπελόκηπους, στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στην Καλλιθέα, στην Πολιτιστική Αίθουσα του δήμου (Πλάτωνος 24), θα μιλήσει η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ.

Αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Περιστέρι, στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1), θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Το Σάββατο 23 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στη Νέα Μάκρη, στα Γραφεία του Κόμματος (Λ. Μαραθώνος 112), θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ.

Την Κυριακή 24 Νοέμβρη

-- Στις 6.30 μ.μ., στη Νέα Σμύρνη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 6 μ.μ., στη Γλυφάδα (ΚΑΠΗ), θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Λαύριο, στο Παλιό Μηχανουργείο, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 11 π.μ., στον Ταύρο, στην Αίθουσα 7 (Επταλόφου 2), θα μιλήσει η Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 8 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

-- Στις 12 μ., ο Χρήστος Κατσώτης θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

-- Στις 12 μ., περιοδεία στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Αύριο Πέμπτη

-- Στις 8 π.μ., ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

-- Στις 10 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Royal Olympic».

-- Στις 2 μ.μ., περιοδεία στην εταιρεία «Γευσήνους», στον Αγιο Στέφανο.

Την Παρασκευή 22 Νοέμβρη, στις 12 μ., η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Wyndham».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αυξάνονται τα καλέσματα για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Εργαζομένων και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις εντείνουν τις δραστηριότητές τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που οργανώνουν στις 30 Νοέμβρη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ., και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ., ενώ κινητοποιήσεις την ίδια μέρα προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα.

«Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Παλεύουμε για συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, Υγεία, Πρόνοια, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με το σφαγείο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας. Δεν αφήνουμε τη ζωή μας στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας, των κυνηγών του κέρδους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ασφάλισης και της Υγείας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και καλεί τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, άνεργους και μετανάστες να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στα συλλαλητήρια.

Επιπλέον, κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του ΕΚΑ στο συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη, στηρίζοντας την πρωτοβουλία των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Στα συλλαλητήρια καλεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

Συσκέψεις και πρωτοβουλίες προετοιμασίας

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις προετοιμασίας για τα συλλαλητήρια:

-- Σήμερα Τετάρτη, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στις 8 μ.μ.

-- Επίσης σήμερα, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων οργανώνουν σύσκεψη με θέμα «Εξελίξεις στην Πρόνοια, στην Ειδική Αγωγή και στο Ασφαλιστικό», στις 7 μ.μ., σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19).

-- Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Σωματείων Συνταξιούχων Νομού Ιωαννίνων και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ΕΒΕ, αγροτών, επιστημόνων και νεολαίας την Παρασκευή 22/11, στις 6.30 μ.μ. σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο.

-- Σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τα οξυμένα προβλήματα σε Υγεία - Πρόνοια διοργανώνουν σωματεία του Ηρακλείου, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο ΕΚΗ. Στη σύσκεψη καλούν τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ενωση Συνταξιούχων IKA.

-- Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής συνεχίζει το πρόγραμμα περιοδειών και συγκεντρώσεων σε χώρους εργασίας. Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο δημαρχείο Ηλιούπολης και αύριο το πρωί στο αμαξοστάσιο του δήμου Πετρούπολης.

-- Παράλληλα, τις περιφερειακές συσκέψεις τους συνεχίζουν και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, σήμερα Τετάρτη σε Πάτρα (Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.), Νάουσα (Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.) και Σέρρες (αίθουσα Επιμελητηρίου, 10.30 π.μ.).

Παρέμβαση για τη Σύμβαση και το ωράριο στις φαρμακαποθήκες

Από την παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής
Από την παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής
Παρέμβαση στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων το Σάββατο 16/11, πραγματοποίησαν το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής - Πειραιά και Νήσων και η Ομοσπονδία του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές τους ανάγκες, ενώ κατήγγειλαν το φαινόμενο της καταπάτησης του δικαιώματος της αργίας του Σαββάτου σε σειρά φαρμακαποθηκών στην Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας.

Με παρέμβαση στο συνέδριο, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου παρέδωσε το σχέδιο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχει επεξεργαστεί, καλώντας τους ιδιοκτήτες των φαρμακαποθηκών να πάρουν θέση πάνω στα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι δεν διαπραγματεύονται το ωράριο και θα βάλουν «φρένο» στα σχέδια για 6ήμερη εργασία.

Αγωνιστικές δράσεις ενάντια σε απολύσεις
  • Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Ναύπλιο, σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ., με αίτημα να παρθούν πίσω οι πέντε απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία της επιχείρησης «ΣΕΛΟΝΤΑ», καλεί το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας. Την ώρα της διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών έχει καλέσει τα σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν τις τρομοκρατικές απολύσεις και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστική απάντηση, ώστε να διεκδικήσουν: Ανάκληση των απολύσεων. Διατήρηση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων στα επιχειρηματικά σχήματα που θα προκύψουν από τις αναδιαρθρώσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Υδατοκαλλιεργειών, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 23/11, στις 9.30 π.μ., στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (Δημοτικό Θέατρο Κεφαλονιάς), ενάντια στην εκδικητική απόλυση του Νίκου Γκισγκίνη, εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Σωματείου και περιφερειακού συμβούλου. Ο εργαζόμενος απολύθηκε από την εταιρεία «ESA Security Solutions», που διαχειρίζεται για λογαριασμό της «Fraport» την ασφάλεια του αεροδρομίου Κεφαλονιάς. «Η απόλυση αυτή είναι καθαρά τρομοκρατική και εκδικητική, καθώς πρόκειται για τον μόνο συνάδελφο που απολύεται και ενώ υπήρχε δέσμευση από πέρυσι ότι το σύνολο των συναδέλφων στο χώρο της φύλαξης του αεροδρομίου θα σταματούσε να δουλεύει με δίμηνες και δεκάμηνες συμβάσεις και θα μετατρεπόταν σε αορίστου χρόνου», τονίζει το Σωματείο.
  • Την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία». Οπως καταγγέλλει, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας για να δικαιολογήσουν την απόλυση κατηγορούσαν τον εργαζόμενο ότι δήθεν διέπραξε το ποινικό αδίκημα της πλαστογραφίας. Ωστόσο, στις 15/11, κατά τη διενέργεια εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Ρόδο, η εργοδοσία «ξέχασε» τις συκοφαντίες που για μέρες είχε επιστρατεύσει και παρουσίασε ως λόγο απόλυσης του εργαζόμενου «το καλώς νοούμενο συμφέρον του εργοδότη»! Το Σωματείο καλεί την εταιρεία, «αντί να αναζητά λόγους για να ντύσει με "νομιμότητα" την παράνομη απόλυση», να προχωρήσει στην ανάκλησή της.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ