ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 21 Οχτώβρη 2018
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διήμερο δράσης στις 22 και 23 Οκτώβρη ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου
  • Συγκεντρώσεις ενάντια σε παλιές και νέες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
  • Στην Αθήνα, την Τρίτη 23 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., έξω από το ΥΠΕΘΑ, θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Κάλεσμα ξεσηκωμού ενόψει του διημέρου πανελλαδικής δράσης, που διοργανώνει τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Οκτώβρη, απευθύνει το ΚΚΕ στους εργαζόμενους, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις όλης της χώρας όπου υπάρχουν ή η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει νέες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Πάτρα, Πρέβεζα, Καλαμάτα, Βόλο και Κιλκίς.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Ενόψει του διημέρου δράσης οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ πραγματοποιούν πλατύ άνοιγμα στο λαό, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, με την ανακοίνωση, την ντουντούκα, καθημερινές είναι οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος καλούν το λαό να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Οι συγκεντρώσεις

Δευτέρα 22/10:

  • Λάρισα, 7 μ.μ., πλατεία Ταχυδρομείου. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Τρίτη 23/10:

  • Αθήνα, 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.
  • Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Κατερίνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., μπροστά στο δημαρχείο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.
  • Σύρος, 6 μ.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θα μιλήσει ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Πάτρα, 6.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου.
  • Κέρκυρα, 7 μ.μ., λιμάνι.
  • Πρέβεζα, 7 μ.μ., μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης. Συμμετέχει η ΤΟ Λευκάδας, με αναχώρηση στις 6 μ.μ. από το πάρκο παραλίας. Θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου του ΚΚΕ.
  • Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου (αναχώρηση λεωφορείων από την Τρίπολη, στις 5 μ.μ. από την πλατεία Κολοκοτρώνη και από τη Μεγαλόπολη, στις 5.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία). Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Καπελούζος, αντισμήναρχος ε.α.
  • Βόλος, 6.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου. Θα μιλήσει ο Αποστόλης Ριζόπουλος, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.
  • Κιλκίς, 7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης. Θα μιλήσει ο Κώστας Σιδηρόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Κοζάνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Πτολεμαΐδα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Νώντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Χαλκίδα, 7 μ.μ., Φανάρια Νεάπολης.
  • Ρόδος, 7.30 μ.μ., πλατεία Κύπρου. Θα ακολουθήσει πορεία στο μνημείο του Αλέξανδρου Διάκου.
Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας την Τρίτη 23/10

-- Πλατεία «Ενόπλων Δυνάμεων» (είναι η πλατεία απέναντι από την είσοδο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας): Κλαδικές Οργανώσεις στις 6 μ.μ.

-- Εξω από τη στάση μετρό «Εθνική Αμυνα» (στο ρεύμα προς Αγία Παρασκευή): Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ στις 6 μ.μ.

-- Στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Ηρώων πολέμου Κύπρου (στη γωνία της πλατείας «Ενόπλων Δυνάμεων» απέναντι από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας): Εδαφικές Οργανώσεις στις 6 μ.μ.

  • Πούλμαν προγραμματίζεται να αναχωρήσουν για τις προσυγκεντρώσεις από: Ολυμπιακό Χωριό, στις 4.50 μ.μ. από Κακλαμανάκη 21. Μενίδι, στις 5.15 μ.μ. από πλατεία Καράβου. Α. Λιόσια, στις 4.50 μ.μ. από Τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο). Κόκκινο Μύλο, στις 5.15 μ.μ. από Τριγωνική πλατεία.
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Το Σάββατο 20 Οκτώβρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΕ Λακωνίας πραγματοποιεί εκδήλωση για τα 100χρονα του ΚΚΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Γιορτής Ελιάς και Λαδιού», στη Σελλασία. Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου.

-- Στις 6 μ.μ., η ΚΟΒ Υγείας Σάμου διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αιολίς», με θέμα «Μπορεί η Υγεία να μετριέται με κέρδη και ζημιές; Η πρόταση του ΚΚΕ για την Υγεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών». Θα μιλήσει ο Γιώργος Νάνος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ και μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 21 Οκτώβρη:

-- Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ διοργανώνει η ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, στις 11 π.μ., στην Κοινοτική Αίθουσα στον Χορτιάτη. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Η ΤΟ Νοτίων Συνοικιών Αθήνας διοργανώνει στις 11 π.μ., στην Καλλιθέα (δημοτική αίθουσα Πλάτωνος 24), συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων. Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Θάσου διοργανώνει εκδήλωση, στις 11 π.μ. στο «Καλογερικό» στον Λιμένα, με θέμα «Αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Στεφανίδης, δασολόγος - γεωλόγος, καθηγητής ΑΠΘ, διευθυντής του Εργαστηρίου Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων του ΑΠΘ, με θέμα «Τα αίτια της πλημμυρογένεσης του ελλαδικού χώρου», και Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση».

-- Η ΤΕ Εβρου διοργανώνει εκδήλωση, στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορνοφωλιάς, με θέμα «Ενας αιώνας ΚΚΕ. Η Κομματική Οργάνωση Κορνοφωλιάς πρωτοπόρος αιμοδότης του Κόμματος». Θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Δράμας διοργανώνει, στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Δράμας, εκδήλωση τιμής και μνήμης για όσους δικάστηκαν, φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν από το Εκτακτο Στρατοδικείο Δράμας. Θα μιλήσουν η Μαρία Μάλλη, μέλος της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, και ο Νίκος Θ. Γεωργιάδης, δρ. Ιστορίας. Θα πραγματοποιηθούν επίσης τα αποκαλυπτήρια πλακέτας με τα ονόματα των εκτελεσθέντων αγωνιστών - μαχητών στο χώρο των εκτελέσεων στο Α' Νεκροταφείο Δράμας.

-- Η ΤΕ Κορινθίας και η ΚΟΒ Λουτρακίου Περαχώρας διοργανώνουν εκδήλωση, στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, προς τιμήν του Παντελή Λάσκα (Πελοπίδα), για τα 70 χρόνια από τη μέρα που έπεφτε νεκρός σε ενέδρα Χιτών στη Δαύλεια Βοιωτίας.

Τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, η ΤΕ Φλώρινας διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ), με θέμα «Προστασία, ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση του δασικού πλούτου του νομού, στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης της οικονομίας - Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μούλης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 23 Οκτώβρη:

-- Στις 10.30 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του Κόμματος, θα επισκεφτεί το «Αρεταίειο» Νοσοκομείο, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το εργοστάσιο της «ΦΑΓΕ» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Τετάρτη 24 Οκτώβρη:

-- Στις 7 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36 - πλ. Βικτωρίας), η ΚΟΒ Εργαζομένων ALPHA BANK Αττικής καλεί σε εκδήλωση με θέμα «Ριζοσπάστης: Αναντικατάστατο όπλο για την ισχυροποίηση του Κόμματος σε κάθε χώρο δουλειάς». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στην Ιστιαία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο, η ΚΟ Ιστιαίας πραγματοποιεί συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας.

Το Σάββατο 27 Οκτώβρη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του 2ου ΚΑΠΗ δήμου Αχαρνών (Ωρωπού 5 & Κουρμούζη - Αγιος Πέτρος), η ΤΟ Μενιδίου - Φυλής καλεί σε πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Με το ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια, την υποβάθμιση, για τα χρόνια προβλήματα των Ποντίων στην Ελλάδα». Θα μιλήσει ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών. Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι.

ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Την Πέμπτη 25 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραΐσκου 104, Πειραιάς), η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Κόμματος με θέμα: «Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ