ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Μάρτη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μην τους αφήσεις να «αναπνεύσουν» - ΤΩΡΑ ΚΚΕ για να «ανασάνουμε» εμείς

Ανακοίνωση - κάλεσμα στη νέα γενιά μπροστά στις εκλογές

«Μην τους αφήσεις να "αναπνεύσουν" - ΤΩΡΑ ΚΚΕ για να "ανασάνουμε" εμείς», καλεί η ΚΝΕ τη νέα γενιά με ανακοίνωσή της σε τετρασέλιδο φυλλάδιο, με την οποία απευθύνεται στη νεολαία μπροστά στις εκλογές και σημειώνει:

«Ηρθε η στιγμή η νέα γενιά να πει αποφασιστικά: #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ για να δυναμώσει η μοναδική φωνή που αντιπαλεύει την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική που μας κλέβει το μέλλον. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη μαχητική και ανυπότακτη ψήφος.

Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έλειψε από κανέναν αγώνα του λαού και της νέας γενιάς αλλά ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε στιγμή αγωνιστικής ανάτασης. Σταθερά το ΚΚΕ έφερνε μέσα στη Βουλή τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς, των φοιτητών, των μαθητών, των σπουδαστών ΙΕΚ. Αυτός ο δρόμος της ανυποχώρητης σύγκρουσης είναι ο μοναδικός που μπορεί να φέρει νικηφόρους αγώνες για τον λαό και τη νεολαία.

ΚΚΕ, δύναμη μάχης, αλήθειας και ανατροπής: Αυτοί είμαστε!

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ για να δυσκολέψουμε κι άλλο αυτούς που μας συνθλίβουν τη ζωή και τα δικαιώματα. Η ψήφος στο ΚΚΕ απαντάει στο μόνο πραγματικό δίλημμα: Θα δυναμώσουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δηλαδή τα κόμματα που θα σχηματίσουν άλλη μία αντιλαϊκή, εχθρική κυβέρνηση ή θα δυναμώσει ο λαός και το κίνημά του την επόμενη μέρα των εκλογών; Εδώ η απάντηση είναι καθαρή: Δυνατός ο λαός θα είναι μόνο με δυνατό ΚΚΕ. Με δυνατό το κίνημα που θα δυσκολεύει κυβερνήσεις, θα ανατρέπει τους σχεδιασμούς τους, θα σταματά αντιδραστικούς νόμους, θα παλεύει να αποσπά "ανάσες" ανακούφισης και κατακτήσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση. Δεν θα βγει στο "παζάρι" για κυβερνητικές καρέκλες. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ θα "κατατεθεί" στους καθημερινούς αγώνες για τα συμφέροντα της νέας γενιάς, μέσα κι έξω απ' τη Βουλή».

Στη συνέχεια η ΚΝΕ κάνει μια αναδρομή στις κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίας:

«2004 - 2009 κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή. Επί θητείας του, το 2008, δολοφονείται εν ψυχρώ ο 15χρονος Αλ. Γρηγορόπουλος από αστυνομικό.

2009 - 2011 κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Α. Παπανδρέου. Το 2010, από το Καστελόριζο, ανακοίνωσε την υπογραφή του 1ου μνημονίου, με το οποίο μειώθηκε ο κατώτατος μισθός, αυξήθηκαν τα όρια απολύσεων κ.ά.

2011 - 2012 συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. με την ανάθεση της πρωθυπουργίας στον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο. Ψήφισαν το 2ο μνημόνιο, που περιελάμβανε μείωση του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ, περικοπές σε Υγεία και Παιδεία κ.ά.

2012 - 2015 συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά. Ψήφισαν νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, περικοπές σε μισθούς και κοινωνικές δημόσιες υπηρεσίες, διευκόλυνση απολύσεων.

2015 - 2019 συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα. Μετέτρεψε το "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος σε "ΝΑΙ", ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κ.ά., που περιελάμβανε αύξηση φόρων, μειώσεις συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά. Εγκαινίασε τον "στρατηγικό διάλογο Ελλάδας - ΗΠΑ" επεκτείνοντας την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα, μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

2019 - 2023 κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη. Συνέχισε το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων, θεσπίζοντας τη 10ωρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες, εφαρμόζοντας το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, που ενισχύει τους δήθεν "πράσινους" επιχειρηματικούς ομίλους, εκτοξεύοντας την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό. Δέσμευσε περαιτέρω τη χώρα στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ».

Και τονίζει απευθυνόμενη στη νέα γενιά:

«Πλέον ξέρουμε καλά ότι κάθε νέα κυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και συνεχίζει στην ίδια επικίνδυνη ρότα. Η κοινή τους στρατηγική αποτυπώνεται στις δεσμεύσεις τους στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση των μνημονίων, της διαφθοράς, της καταστολής και των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, στα δεκάδες νομοσχέδια που ψηφίζουν μαζί ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, στη "σύμπλευση στα σημαντικά" που πλέον την ομολογούν κυνικά τα στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μην ψάχνεις διαφορές, κάνε τη διαφορά!

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ για να κάνουμε αυτό που δεν περιμένουν! Ας σκεφτούμε, τι είναι αυτό που τρομάζει πραγματικά το σύστημα; Η υπερψήφιση κομμάτων που έχουν δεσμευτεί για τη συνέχιση της πολιτικής που αφήνει ανέγγιχτο το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τους πολέμους, που διευρύνει τις ανισότητες ή η ενίσχυση του ΚΚΕ που αντιμάχεται τη ρίζα των προβλημάτων, βάζει στο στόχαστρο του αγώνα τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι η εξουσία των λίγων και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν;

Χαρακτηριστικές δηλώσεις ολιγαρχών που αποδεικνύουν ότι οι κυβερνήσεις στο πλαίσιο αυτού του συστήματος είναι όργανα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των κερδών τους:

"Θερμές ευχαριστίες στις τρεις κυβερνήσεις των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη" (σ.σ. για την επένδυση του Ελληνικού) - Σπ. Λάτσης, εφοπλιστής, τραπεζίτης, μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς.

"Η ναυτιλία δεν χρειάζεται την κυβέρνηση, το υπουργείο και τον πρωθυπουργό. Εχουν χεσμένο τον πρωθυπουργό" - Π. Λασκαρίδης, εφοπλιστής.

"Με τα λεφτά μου είσαστε βουλευτές" (σ.σ. απευθυνόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) - Χρ. Καλογρίτσας, μεγαλοεργολάβος.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη ψήφος! Γιατί το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, να το φέρουν στα μέτρα τους και να το προσαρμόσουν στην άθλια κανονικότητα της εκμετάλλευσης. Είναι προδιαγεγραμμένος ο δρόμος της επόμενης κυβέρνησης, όποια κόμματα κι αν την συγκροτήσουν, όπως κι αν τη βαφτίσουν. Αυτό που δεν είναι προδιαγεγραμμένο είναι η στάση της νεολαίας και η ψήφος της. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ! Να τρομάξουν από ένα ισχυρό, πιο δυνατό "αντίπαλο δέος"! Να μη συμβιβαστούμε με το "λίγο", που τελικά πάντα οδηγεί στο ελάχιστο. Να διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει με οδηγό τον "ρεαλισμό" των αναγκών μας.

ΚΚΕ, η δύναμή σου, ο φόβος τους!

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ γιατί έχει πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης, που υπηρετεί τους πολλούς και όχι τους λίγους, σε σύγκρουση με τη δικτατορία της ολιγαρχίας του πλούτου.

Το ΚΚΕ παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να προκύψει μία εξουσία που δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή, μία κυβέρνηση που δεν θα είναι "μία από τα ίδια".

Το ΚΚΕ παλεύει για όλα τα προβλήματα της νεολαίας, γιατί έχει πρόγραμμα και σχέδιο για να απαλλαγούμε από αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή. Γιατί έχει πρόταση διεξόδου, με τον λαό στην εξουσία.

Ο λαός σήμερα μπορεί να ζήσει με σύγχρονα δικαιώματα και ποιότητα ζωής που αντιστοιχεί στον 21ο αιώνα, στις δυνατότητες της εποχής μας. Ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, η κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, η αξιοποίηση του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μπορούν να απογειώσουν την ανάπτυξη της χώρας με κριτήριο τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας. Η σοσιαλιστική οικονομική και κοινωνική οργάνωση είναι το πραγματικά νέο στον 21ο αιώνα που μπορεί να εξασφαλίσει τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

ΚΚΕ, για όλα αυτά που θα γίνουν ΜΕ εσένα!», καταλήγει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της.Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ