ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2020
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος Βαγγέλης Μπούτας
  • Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 3 μ.μ., στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ, συνδικαλιστή του αγροτικού κινήματος, ο οποίος «έφυγε» σήμερα (σ.σ. την Παρασκευή) από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο και ταλαιπωρημένος από σοβαρό ατύχημα που είχε στην εργασία του.

Ο σύντροφος Βαγγέλης υπήρξε εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος της χώρας μας, ένας αυθεντικός, λαϊκός άνθρωπος, σεμνός, πρωτοπόρος αγωνιστής.

Ολη του η ζωή και η διαδρομή, από τα νεανικά του χρόνια, χαρακτηρίστηκε από την πρωτοπόρα δράση του για τα ιδανικά και τους σκοπούς του ΚΚΕ για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, χαίροντας της πλατιάς αναγνώρισης και εκτίμησης από τους συναδέλφους του αγρότες, γενικότερα από τους λαϊκούς ανθρώπους του Θεσσαλικού κάμπου, αλλά και όλης της χώρας.

Ο σύντροφος Βαγγέλης γεννήθηκε το 1954 στη Μητρόπολη Καρδίτσας, από γονείς αγρότες κι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Ο πατέρας του υπήρξε οργανωμένος στην προδικτατορική ΕΔΑ, ενώ η μητέρα του είχε περάσει από το αντάρτικο, μαζί με τέσσερα αδέλφια της, από τα οποία το ένα σκοτώθηκε το 1948.

Από μικρός δούλεψε στα χωράφια, αναπτύσσοντας παράλληλα σημαντική δράση στους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής του. Το Νοέμβρη του '77 οργανώνεται στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας πολλές και υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις στις Οργανώσεις της Θεσσαλίας και στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το 1980 εκλέχθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας, καθώς και του Γραφείου της, το 1983 στην Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας μέχρι και το 1990 και στη συνέχεια στο Συντονιστικό Οργανο Θεσσαλίας έως το 1994.

Στα δύσκολα χρόνια, 1989 - 1991, μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στις χώρες του σοσιαλισμού και την εσωκομματική διαπάλη στο ΚΚΕ, ο σύντροφος Βαγγέλης έδωσε τη μάχη υπερασπιζόμενος τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος, τις αρχές και την ιδεολογία του μαρξισμού - λενινισμού, ενάντια στην προσπάθεια διάλυσής του από τον οπορτουνισμό. Στο κρίσιμο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το Φλεβάρη του 1991, εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, στην οποία επανεκλέγεται μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε βουλευτής Καρδίτσας του Κόμματος την τετραετία 1996 - 2000, ενώ εξελέγη και στις εκλογές του Μάη του 2012. Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, βουλευτικές, ευρωεκλογές και στη Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση.

Ακόμα, στο αγροτικό κίνημα και τους συλλόγους της περιοχής του, ο σ. Β. Μπούτας έχει διατελέσει πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού του, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού και γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος στην Ενωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Υπήρξε, επίσης, πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993.

Σημαντική είναι η προσφορά του συντρόφου Βαγγέλη στην ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, στην πάλη του σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας των αγροτών με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Με την αγωνιστική του δράση για μια καλύτερη ζωή για τη μικρή και τη μεσαία αγροτιά που πνίγεται στα χρέη, πουλώντας ακόμα και κάτω από το κόστος κι ένα μέρος της ξεκληρίζεται, αλλά και τη στάση του, τη λαϊκότητα και την αγάπη του για την περιοχή του, ενέπνευσε τις νεότερες γενιές αγωνιστών και συνδικαλιστών της μαχόμενης αγροτιάς. Τίμησε, μέχρι το τέλος της ζωής του, την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ.

Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00, στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.

  • Επιθυμία της οικογένειας του Β. Μπούτα είναι αντί για στεφάνια, να δοθούν χρήματα για την ενίσχυση του ΚΚΕ.
Αγωνιστής μέχρι το τέλος!

Σε μία από τις τελευταίες του επισκέψεις στα μπλόκα, το Φλεβάρη του 2019
Σε μία από τις τελευταίες του επισκέψεις στα μπλόκα, το Φλεβάρη του 2019
Εβρεχε στον θεσσαλικό κάμπο σαν μαθεύτηκε το κακό νέο: Ο Μπούτας «έφυγε». Το περιμένανε. Η «κακιά αρρώστια» που τον βρήκε, και μαζί εκείνο το καταραμένο ατύχημα με το τρακτέρ, είχαν προδιαγράψει την εξέλιξη. Οταν το πρωτόμαθε για την αρρώστια, μου είχε πει: «Θα το παλέψω. Μπορεί στο τέλος να με νικήσει, αλλά δεν πρόκειται να του παραδοθώ αμαχητί». Το πάλεψε σκληρά και έπεσε μαχόμενος.

Αλλά και στην πολύχρονη διαδρομή του μέσα στο αγροτικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα, ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό του Μπούτα ότι θα μπορούσε να παραδοθεί αμαχητί. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι συνάδελφοι και συμμαχητές του. Κι όταν στα μπλόκα έρχονταν στιγμές που τα πράγματα δυσκόλευαν πολύ, τον κοιτούσαν στα μάτια, έπαιρναν κουράγιο από το βλέμμα του και ρίχνονταν ακόμα πιο αποφασιστικά στη μάχη.

Και όταν στις συναντήσεις στα υπουργεία οι εκπρόσωποι των εκάστοτε κυβερνήσεων επιχειρούσαν να τα «μπουρδουκλώσουν», για να ξεγελάσουν και να εξαπατήσουν τον αγροτικό κόσμο, ήξεραν πως όσο ήταν εκεί ο Μπούτας αυτό δεν θα περνούσε.

Μπούτας σημαίνει αγώνας.

Αγώνας πάντα και παντού, για το δίκιο του αδικημένου, για τα δικαιώματα του κατατρεγμένου, για τα όνειρα του φτωχού. Για το λαό.

Αγώνας για το σήμερα και το αύριο. Από το να πάρει ο αγρότης μια δραχμή παραπάνω για το στάρι που πούλησε στον έμπορο, μέχρι το να συνειδητοποιήσει ο ξωμάχος της υπαίθρου πως η θέση του είναι δίπλα στον εργάτη, σε κοινό αγωνιστικό μετερίζι για την κοινωνική αλλαγή, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία.

Αγώνας συνεχής, επίμονος, υπομονετικός.

Ο ίδιος έδινε πρώτος το προσωπικό παράδειγμα. Στη διάρκεια των προετοιμασιών μιας κινητοποίησης, βρισκόταν κάθε μέρα σε κάποιο χωριό, μιλώντας στα καφενεία με τους απλούς ανθρώπους, στη δική τους, τη χωριάτικη γλώσσα, απλά και κατανοητά, χωρίς φιοριτούρες και περικοκλάδες, δίχως προκλητικές ισχυρογνωμοσύνες και αχρείαστους εγωισμούς. Σαν ξεκινούσε η κινητοποίηση, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, ηγείτο, χωρίς όμως να θέλει να ξεχωρίζει. Πάντα ένα με τους συναγωνιστές του.

Κι όταν, πολλές φορές, η μικρή συμμετοχή στην αρχή μιας κινητοποίησης, η προσωπική κούραση κάποιων, ή η απογοήτευση επηρέαζαν ακόμα και πεπειραμένους αγωνιστές, ήταν η δική του παρέμβαση που άλλαζε το κλίμα.

Τον θυμάμαι πολλές φορές, σε συσκέψεις που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, να λέει: «Μη σκιάζεστε μωρέ, πάντα όταν ξεκινάμε είμαστε λίγοι και μετά γινόμαστε πιο πολλοί, δυναμώνουμε». Και όταν η αστυνομική βία και οι δικαστικές διώξεις αγρίευαν, εκείνος έλεγε, με εκείνο το αυθεντικό, βαθιά λαϊκό και σοφό χιούμορ του: «Κανένας δεν θα μας τρομοκρατήσει. Τέσσερις με τον παπά να μη μας πάρουν, τους χωροφύλακες δεν τους φοβόμαστε».

Στον Μπούτα καθρεφτίζονταν η πλατιά αναγνώριση, η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη όλων των αγροτών στο πρόσωπο του κομμουνιστή που γίνεται ηγέτης στο χώρο του. Ανεξαρτήτως, μάλιστα, πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων του καθενός. Ολοι αναγνώριζαν τις ιδιαίτερες ηγετικές του ικανότητες, τις οποίες άλλωστε είχε επιδείξει και αποδείξει πάμπολλες φορές στη διάρκεια των αγώνων.

Οταν, εκείνες τις μακρές νύχτες στις σκηνές των μπλόκων, αντάλλασσαν μαζί του σκέψεις, ανησυχίες και ελπίδες, ένιωθαν ότι έχουν να κάνουν με έναν 100% έμπιστο άνθρωπο. Που δεν θα τους έλεγε ποτέ ψέματα, που δεν θα έκανε τίποτα για προσωπικό του όφελος, που δεν επρόκειτο ποτέ να τους ξεγελάσει, να τους προδώσει.

Δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου η συγκινητική υποδοχή που του επιφύλαξαν οι αγρότες, όταν βαριά άρρωστος και στηριζόμενος από το γιο του, τον Θωμά, τους επισκέφτηκε στις σκηνές του Μπλόκου της Νίκαιας.

Γνώριζαν όλοι πολύ καλά ότι ο Μπούτας ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, ένας ακλόνητος, αταλάντευτος κομμουνιστής. Δεν θα έκανε ποτέ και χάριν ουδενός εκπτώσεις στην κομμουνιστική ιδεολογία του. Δεν θα παζάρευε ποτέ τα κομμουνιστικά ιδανικά του. Δεν θα έκανε ρούπι πίσω από την πολιτική του ΚΚΕ για το αγροτικό κίνημα, το παρόν και το μέλλον της αγροτιάς. Αυτό ήταν καθαρό και αδιαπραγμάτευτο εξαρχής.

Από τότε, τη δεκαετία του '90, που συμμετείχε στη θρυλική Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή (ΠΑΣΕ), μαζί με άλλα τέσσερα στελέχη του ΚΚΕ, τους αείμνηστους Γιάννη Πατάκη και Μήτσο Πολύζο, όπως και τους Σπύρο Τσιοτινό και Γιώργο Νταφούλη.

Ηταν αυτή ακριβώς η κομμουνιστική συνέπεια που τον έκανε ακόμα πιο αγαπητό, όχι μόνο σε όσους αναγνωρίζουν και εκτιμούν την πολιτική του ΚΚΕ και τη μεγάλη συμβολή του στους αγώνες, αλλά ακόμα και σε πολλούς διακηρυγμένους πολιτικούς αντιπάλους του. Αυτή η ιδιότητά του εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το λαό της περιοχής του και όταν αναδείχθηκε πρόεδρος Κοινότητας στη γενέτειρά του, τη Μητρόπολη, και υποψήφιος νομάρχης Καρδίτσας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και όταν εξελέγη βουλευτής του Κόμματος στην Καρδίτσα.

Βαγγέλη, ξέρω πως και την πόρτα του Αδη θα την περάσεις γελαστός, με εκείνο το παλιοτσίγαρο που ποτέ δεν έσβηνε στα χείλη. Τα δέοντα σε όσους πέρασαν από τούτο τον κόσμο αφήνοντας ένα «καλό αποτύπωμα»...


Π. Ρ.

Στην υποδοχή των τρακτέρ από το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το 2016

Eurokinissi

Στην υποδοχή των τρακτέρ από το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το 2016
Στα μπλόκα, συζητάει με αγρότες
Στα μπλόκα, συζητάει με αγρότες
Σε συγκέντρωση αγροτών στην «Agrotica» το 2018
Σε συγκέντρωση αγροτών στην «Agrotica» το 2018
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρωτοπόρος, αταλάντευτος μαχητής, πιστός στο Κόμμα του μια ζωή

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ «με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΕΠ Θεσσαλίας, πρωτοπόρο συνδικαλιστή του αγροτικού κινήματος (...) που σε όλη του τη ζωή στάθηκε πιστός στις ιδέες και στα ιδανικά του ΚΚΕ, πρωτοπόρος και αταλάντευτος μαχητής του αγροτικού - λαϊκού κινήματος.

Οργανωμένος στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ από το 1977, πέρασε από πολλές και διάφορες υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις στις Οργανώσεις της Θεσσαλίας, με ουσιαστική συμβολή. Σημαντική ήταν η στάση του την περίοδο 1989 - 1991, όπου στάθηκε ανυποχώρητος, αποκρούοντας την επίθεση των οπορτουνιστών ενάντια στο Κόμμα, υπερασπίζοντας τον επαναστατικό του χαρακτήρα.

Ο σύντροφος Βαγγέλης υπήρξε ένας αυθεντικός, λαϊκός άνθρωπος, σεμνός, πρωτοπόρος αγωνιστής. Χαρακτηριστική ήταν η μόνιμη προσπάθειά του για αμεσότητα επικοινωνίας με τους φτωχούς αγρότες σε κάθε χωριό, επιδιώκοντας να συζητά με τον καθένα, ακόμα και με τους πιο δύσπιστους, συμβάλλοντας με αυτόν τον ζωντανό τρόπο στην ενίσχυση των δεσμών του Κόμματος με τις λαϊκές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό της απλότητας και λαϊκότητάς του ήταν η περίφημη μαύρη πατατούκα που είχε πάντα στην πλάτη.

Με την αγωνιστική του στάση συνέβαλε τα μέγιστα στην ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, στην πάλη του σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας των αγροτών με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες στα Τέμπη, στη συνέχεια στη "Βιοκαρπέτ", στις πανελλαδικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στο Μπλόκο της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Ολη αυτή η στάση ζωής του υποχρέωνε ακόμη και τους πολιτικούς του αντιπάλους είτε να "υποκλίνονται" μπροστά στο κύρος του, είτε να χρησιμοποιούν ακόμη και ανοίκειες μεθόδους με στόχο να "χτυπήσουν" το ΚΚΕ μέσω του συντρόφου Βαγγέλη.

Το παράδειγμά του, η πολύχρονη και πολυκύμαντη αγωνιστική ζωή του, το έργο του, μένουν ως παρακαταθήκη για άντληση πείρας, γνώσης, δύναμης και αισιοδοξίας, για τους νέους κομμουνιστές και τη νέα φουρνιά αγωνιστών. Η ΕΠ της ΚΟ Θεσσαλίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της σε όλη του την οικογένεια, στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του».

Η ΚΝΕ

Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για εμάς τους νέους κομμουνιστές ο σύντροφος Βαγγέλης αποτελεί παράδειγμα πρωτοπόρας δράσης, ειδικά σήμερα που οι καιροί φαίνονται αργοί, που κυριαρχεί το "δεν αλλάζει τίποτα"... Παράδειγμα στην ταπεινότητα, στην επιμονή του να κερδίζει το σεβασμό λαϊκών ανθρώπων ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Ηταν μπροστά σε κάθε αγώνα, στο πλευρό κάθε βιοπαλαιστή αγρότη, δίπλα σε κάθε άνθρωπο που υπέφερε, γι' αυτό και κέρδισε πλατιά την αγάπη των απλών ανθρώπων, καθώς και συχνά την έχθρα του αντιπάλου.

Είχε σταθερά έγνοια για την πορεία της ΚΝΕ, εμπιστοσύνη στη νέα γενιά ότι θα τραβήξει μπροστά, θα πιάσει το νήμα της Ιστορίας που πάντα προχωράει μπροστά, στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Αφήνει παρακαταθήκη σε εμάς τους νέους κομμουνιστές τη μαχητικότητα, την αυταπάρνηση, την εμπιστοσύνη του κόσμου, τη σεμνότητα, τη λαϊκότητα, χαρακτηριστικά που πρέπει να κατακτάμε μέσα από τους καθημερινούς αγώνες και τη δράση μας».

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον Β. Μπούτα

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον αγωνιστή - συνδικαλιστή του αγροτικού κινήματος, Βαγγέλη Μπούτα. «Υπήρξε πρωτοπόρος λαϊκός αγωνιστής, μπροστάρης στο κίνημα των αγροτών και εργατών γης, στα προβλήματα και στις αγωνίες τους, αναγνωρίσιμος από φίλους και εχθρούς για τη σεμνή, μετρημένη αλλά και αδιάλλακτη στάση ζωής απέναντι στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που χαρακτήριζε κάθε του ενέργεια. Επαιξε σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση και ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας αγροτών, εργατών και αυτοαπασχολουμένων, στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, σε όλους τους μεγάλους αγώνες του αγροτικού κινήματος, στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Δεν έλειψε από κανένα προσκλητήριο αγώνα, από νεολαίος μέχρι και το τέλος. Η αγωνιστική του δράση αποτέλεσε παράδειγμα και ταυτόχρονα παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές αγωνιστών και συνδικαλιστών της μαχόμενης αγροτιάς. Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του, στα παιδιά, στα εγγόνια του, στους συναγωνιστές του».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Θα ζει στους αγώνες και στις διεκδικήσεις μας

Ανακοίνωση για το θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα εξέδωσε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Το παράδειγμά του, η πρωτοπόρα δράση του ενέπνευσαν τις νέες γενιές των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος, δηλώνουμε περήφανοι που συμπορευτήκαμε μαζί του. Η απουσία του είναι ήδη αισθητή σε μια περίοδο που αγρότες και κτηνοτρόφοι δέχονται νέα επίθεση στη ζωή και το εισόδημά τους, με την εφαρμοζόμενη πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και την ΚΑΠ της ΕΕ.

Δεν αποχαιρετάμε τον Βαγγέλη Μπούτα. Θα είναι μαζί μας στους καημούς, στους πόθους, στις ελπίδες των αγροτών και κτηνοτρόφων. Στην οργάνωση της πάλης και των διεκδικήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Θα είναι μαζί μας στα μεγάλα, μαχητικά μπλόκα, εκεί που χτυπάει η καρδιά του αγροτικού κινήματος και δεν μπορεί να τα σταματήσει καμία κυβέρνηση, καμία ποινικοποίηση, καμία κρατική καταστολή.

Αυτή την υπόσχεση δίνουμε, να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του αγροτικού κινήματος, να δυναμώσουμε την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τις Ομοσπονδίες και πρώτα απ' όλα τους Συλλόγους, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή του. Ο Βαγγέλης Μπούτας παραμένει ζωντανός στη συνείδηση και τη λαϊκή μνήμη και εκεί θα βρίσκεται κοντά μας. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org