Η καθιερωμένη και ξεχωριστή γιορτή είχε και φέτος όλα όσα ένα παιδί ονειρεύεται! Παιχνίδια, παραμύθια, θέατρο, ομαδικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια και, φυσικά, γλυκά! Από τις 5 το απόγευμα, άνοιξαν οι πόρτες και το φουαγέ γέμισε με χαρούμενες παιδικές φατσούλες.
Εκ μέρους της ΚΝΕ, η Ελένη Μητικάρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» για τη φετινή γιορτή: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες, και τους μικρούς και τους μεγάλους. Σήμερα κάνουμε για άλλη μια χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά, ένα Φεστιβάλ χαράς, ξεγνοιασιάς. Θα έχουμε τραγούδια, χορό, θέατρο. Βέβαια, σήμερα η σκέψη μας είναι και στα παιδιά όλου του κόσμου και στο λαό και δε φτάνουν μόνο οι ευχές βέβαια... Χρειάζεται μετά από αυτό το διάλειμμα ξεγνοιασιάς των Χριστουγέννων και των γιορτών, να δούμε πώς θα συνεχίσουμε στην οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματά μας, για όλο το λαό και τα παιδιά του».
Στο γιορτινό εργαστήρι, τα παιδιά, με την καθοδήγηση παιδαγωγών και φοιτητών αντίστοιχων σχολών, έφτιαξαν πολλά και διαφορετικά γιορτινά στολίδια: Αστέρια, δεντράκια, χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, ευχετήριες κάρτες και φανταστικές ονειροπαγίδες! Την ίδια ώρα, τα μικρότερα παιδιά ζωγράφιζαν, έπαιζαν με τα μπαλόνια, ενώ μικροί και μεγάλοι δε σταματούσαν το χορό, δημιουργώντας έτσι από νωρίς μια πολύ κεφάτη ατμόσφαιρα με χαρούμενα παιδικά τραγούδια.
Από την ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ, που φρόντιζε για τη δημιουργική απασχόληση και τη διασκέδαση των παιδιών, η Ελλη Ξενικουδάκη μάς δήλωσε: «Για άλλη μια χρονιά υποδεχόμαστε τους μικρούς μας φίλους σε μια χαρούμενη γιορτή, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Το πρόγραμμά μας εδώ περιλαμβάνει δραματοποιημένο παραμύθι, κουκλοθέατρο, γιορτινές κατασκευές και, φυσικά, το καθιερωμένο μας πάρτι, όπως κάθε χρόνο. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται εδώ για να διασκεδάσουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας χωρίς έξοδα και χαιρόμαστε πάρα πολύ που συμβάλλουμε σ' αυτό. Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους».
Στη συνέχεια ακολούθησε το έργο «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet Theatre». Ηθοποιοί και κούκλες από κοινού στη σκηνή, σε μια παράσταση με έντονο το διαδραστικό στοιχείο αφού τα παιδιά - θεατές (αλλά ακόμα και οι γονείς!) είχαν καθοριστική συμβολή για τη συνέχεια του παραμυθιού, σε διάφορες καμπές της ιστορίας. Μουσική, σκηνικά και κοστούμια είχαν επίσης τον δικό τους καθοριστικό ρόλο. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη «χώρα των Χριστουγέννων», βοήθησαν την Αλίκη για να βρει τους δείκτες του μαγικού ρολογιού για να έρθουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και η παράσταση να τελειώσει με πολύ κέφι, χορό, τραγούδι και ευχές για χαρούμενες γιορτές.
Και μετά από αυτές τις δύο αξιόλογες παραστάσεις ο χορός και το τραγούδι συνεχίστηκαν, κλείνοντας τη βραδιά με ένα κεφάτο πάρτι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Κατασκευή χριστουγεννιάτικης κούκλας και σβούρας, εργαστήρι μοντελισμού και πειραμάτων χημείας, χριστουγεννιάτικα παραμύθια με τη συνοδεία μουσικής από τα «Κόκκινα αλεξίπτωτα», ομαδικά παιχνίδια, χορό και πάρτι. Στο χώρο θα λειτουργεί γωνιά αλληλεγγύης, face painting, lego και σκακιού.
Τη γιορτή θα επισκεφθεί και ο Αη Βασίλης για να μοιράσει δώρα στα παιδιά.
-- Ρεπορτάζ από το πολιτικό - πολιτιστικό διήμερο της ΚΟ Κ. Μακεδονίας για την πολιτική προσφυγιά
-- Παιχνίδι και χαρά στο παιδικό Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
-- Συνεχίζεται η Γιορτή Βιβλίου των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ