ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Μάρτη 2024 - Κυριακή 17 Μάρτη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΛΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΛΑΣ
ΦΩΤΟ 2

Στις 18/03/2023 «έφυγε» από κοντά μας η μητέρα μας ΜΠΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΟΥΣΚΑ), από την Καβάλα. Γεννήθηκε στα Παλατίτσια Ημαθίας. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση με την ένταξή της στην ΕΠΟΝ και μετά στον ΕΛΑΣ, στην υποδειγματική διμοιρία του 50ού Συντάγματος στα Πιέρια Ορη. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου ενεργοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθη, δικάστηκε και φυλακίστηκε στο Γεντί Κουλέ και στις γυναικείες φυλακές της Πάτρας μέχρι και το 1952.

Στην Καβάλα παντρεύτηκε τον σύντροφο ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΛΑ, στέλεχος του ΚΚΕ και του καπνεργατικού κινήματος. Πέρασε από στελεχικές θέσεις στην Οργάνωση της Καβάλας και δραστηριοποιήθηκε στο γυναικείο κίνημα. Μέχρι το τέλος της ζωής της λάμβανε και διάβαζε τον «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη των γονιών τους, Μαρίας Μπουλά και Κώστα Μπουλά, τα παιδιά τους Ανδρέας και Ιάκωβος προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια που «έφυγε» ο ΑΓΙΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, αταλάντευτος οπαδός του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1943. Σπούδασε Νομική στο ΑΠΘ. Υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη. Συνελήφθη 2 φορές από τη δικτατορία μετά το 1967. Μετά το 1974 υπερασπίστηκε εκατοντάδες μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που κατηγορούνταν για διακίνηση «Ριζοσπάστη», αφισοκόλληση κ.λπ.

ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ
ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1978 δημοτικός σύμβουλος Λάρισας (δημαρχία Αλ. Χονδρονάσιου). Από τότε, εκλεγόταν συνεχώς επί 26 χρόνια δημοτικός σύμβουλος (δημαρχία Αριστ. Λαμπρούλη), από τα οποία, 4 χρόνια πρόεδρος και 2 αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Το 2000 υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και το 2002 και το 2006 υποψήφιος δήμαρχος. Επί 12 χρόνια διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Εκλεγόταν συνεχώς πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Αμπελακίων Περιόδου 1940 - '49 από την ίδρυσή του. Εχαιρε μεγάλης εκτίμησης στην πόλη μας, ως νομικός, ως πολιτικός και ως άνθρωπος.

Το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Αμπελακίων στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου προσφέρει 200 ευρώ στην ΕΠ Λάρισας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 13/3 συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΚΑΛΟΥΔΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΟΥ - ΑΝΤΩΝΙΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Στη μνήμη της, αλλά και στη μνήμη των γονιών και αδερφών της, προσφέρουμε στο Κόμμα που συμπορεύτηκε και υπερασπίστηκε 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου - Μπουρναζίου Περιστερίου.

Στ. και Γ. Αντωνίου

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΚΑΤΙΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗ σύντροφοι και φίλοι του γιου της, Θανάση, προέδρου της ΠΕΜΕΝ, προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ναυτεργατών.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισας στις 28 Φλεβάρη 1929. Οι γονείς του ήταν η Ελένη Καραλή και ο Γεώργιος Καλαμάρας. Ηταν το πρώτο παιδί από τα τρία της οικογένειας. Ο πατέρας του πέθανε όταν ο Θανάσης ήταν στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια παλεύοντας για την επιβίωση μαζί με την μητέρα του. Τελείωσε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στους Γόννους και παρά το γεγονός ότι ήταν έξυπνο παιδί με προοπτική για παραπάνω μόρφωση αυτό δεν κατέστη εφικτό για οικονομικούς λόγους. Ακόμα και μια πρόταση που έγινε να συνεχίσει το Γυμνάσιο με χρήματα της κοινότητας προσέκρουσε σε πολιτικές σκοπιμότητες. Ηταν παντρεμένος με την Μαρία Γούλα και είχε δύο κόρες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΣΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΣΣΟΣ
Διαπνεόταν από τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Την περίοδο της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ παρουσιάστηκε και εκπαιδεύτηκε στα έμπεδα του χωριού Ελαφος Λάρισας. Πήρε μέρος ως μαχητής του ΔΣΕ σε διάφορες μάχες, τραυματίστηκε και συνέχισε τη δράση μετά την ανάρρωση από άλλη θέση. Εργάστηκε ως εργοδηγός σε διάφορα οικοδομικά έργα ως τη συνταξιοδότησή του. Για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του παραρτήματος Γόννων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Γόννων του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Πέθανε πλήρης ημερών στις 6 Δεκέμβρη 2023.

Στη μνήμη του οι σύντροφοι προσέφεραν 70 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Γόννων.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν ήδη τρία χρόνια, με πόνο αβάσταχτο, για τη συντρόφισσά του Κατερίνα, τα παιδιά του Χρήστο και Αννα, τα εγγόνια του, τ' αδέρφια, τους συντρόφους και φίλους του, αλλά όλοι εμείς δεν το έχουμε αποδεχτεί. Γιατί ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ μας, «έφυγε» πρόωρα και αναπάντεχα, χτυπημένος από τον κορονοϊό τον Μάρτη του 2021. Ενας αγωνιστής, κομμουνιστής, που γεννήθηκε πριν από 76 χρόνια στην Κριτσά Λασιθίου Κρήτης και μεγάλωσε σε μια κομμουνιστική οικογένεια. Ο πατέρας του, Χρήστος Παπαδάκης, κομμουνιστής, διαπαιδαγώγησε κομμουνιστικά τα παιδιά του. Εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά.

Ο Γιάννης δούλεψε μηχανουργός, μαζί με τα αδέρφια του. Στη διάρκεια της στράτευσής του, στη δικτατορία, κράτησε αγωνιστική στάση, παρά τις πιέσεις στο Σιδηρόκαστρο των Σερρών. Μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στο ΚΚΕ στον Πειραιά. Μαζί με τα αδέρφια του, τον γιο του και τα ανίψια έστησαν το σπουδαίο έργο, στο τεχνικό μέρος, της εγκατάστασης, στη Γυάρο, του Μνημείου, του αφιερωμένου στους νεκρούς και κρατούμενους κομμουνιστές, που βασανίστηκαν από το αστικό κράτος και τιμήθηκαν από το ΚΚΕ, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Ηταν μια προσφορά της οικογένειας Παπαδάκη στους αλύγιστους. Ηταν μαχητής, κομμουνιστής των έργων. «Εφυγε» νωρίς. Αφησε πίσω του, εκτός από την αγωνιστική παρακαταθήκη, μια αγαπημένη οικογένεια που συνεχίζει στον δρόμο που ο Γιάννης, άθελά του, άφησε στη μέση.

ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
Τον αποχαιρέτησαν με μια μαντινάδα: Σφυρί είχες μέσα στην καρδιά, μαζί με το δρεπάνι, σφυρί είχες και στα χέρια σου, σαν δούλευες τ' ατσάλι. Αυτά θαρρώ μας άφησες, σ' εμάς κληρονομιά σου, πιστά θα τα κρατήσουμε, ανίψια και παιδιά σου.

Επίσης, στις 28/3/24 συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που χάσαμε τον σύντροφο και κουμπάρο μας ΜΙΧΑΛΗ ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟ. Εναν αγωνιστή, κομμουνιστή που αγωνιζόταν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Στη μνήμη τους η Κατερίνα, η Αννα και ο Χρήστος προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 17 Μάρτη συμπληρώνονται 20 χρόνια χωρίς την παρουσία του συντρόφου ΡΩΣΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ. Ελειψε από το Κόμμα και από την ΚΝΕ για την οποία ήταν υπεύθυνος στην περιοχή των Ανατολικών Συνοικιών, έχοντας καταφέρει να αναπτύξει έναν ιδιαίτερο δεσμό με κάθε σύντροφο νεολαίο χωριστά.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Μαρία Σακκά, προσφέρει 200 ευρώ στο Κόμμα και 100 ευρώ στην ΚΝΕ για την ενίσχυση του αγώνα, μέσω της ΚΟΒ Ζωγράφου.

***

Πριν ενάμιση χρόνο μάς άφησε ο συναγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΕΛΗΣ. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και έδωσε καθημερινά πολιτικές μάχες μέσα από τις γραμμές της, όπως και αργότερα ως μέλος και στο πλευρό του ΚΚΕ. Στην κρίση του 1991 ακλόνητος στήριξε το Κόμμα και την ανάγκη ύπαρξης της πρωτοπόρας επαναστατικής του δράσης. Από την πρώτη στιγμή της μετανάστευσης οργανώθηκε στο μαζικό μεταναστευτικό κίνημα και διετέλεσε ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας του Βερολίνου, όπου με ταξικό κριτήριο έδωσε μάχες για τα δικαιώματα των μεταναστών. Επανειλημμένα συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της παράταξης που στήριζε το Κόμμα και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα από τη θέση του εκλεγμένου αντιπροσώπου της. Παναγιώτη, θα σε θυμόμαστε και θα τιμάμε τους αγώνες σου δίπλα στο Κόμμα μας.

ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΟΤΟΛΙΑ
ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΟΤΟΛΙΑ
Παλιοί και νέοι φίλοι του Παναγιώτη Χατζέλη και συναγωνιστές σε Βερολίνο και Ελλάδα προσφέρουμε 350 ευρώ στη μνήμη του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας τους ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΟΤΟΛΙΑ, από την Καβάλα, που παρέμεινε πιστή στο ΚΚΕ μέχρι τον θάνατό της, τα παιδιά της Χρήστος και Κώστας Ποτόλιας προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΤΕ Καβάλας.

***

ΦΩΤΟ

Πάνε 18 χρόνια από τις 12/3/2006 που μας άφησε ο πολυαγαπημένος μας πατέρας, παππούς και προπάππους ΜΗΝΑΣ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ (φωτ.), αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αταλάντευτος κομμουνιστής. Στη μνήμη του και στη μνήμη της πολυαγαπημένης μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς ΔΗΜΗΤΡΑΣ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γκύζη, 100 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στις 13 Φλεβάρη 2024 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ, στα 75 χρόνια του. Ηταν ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, σημείο αναφοράς για το Κόμμα όχι μόνο στο χωριό και στην περιοχή του, αλλά σε ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας. Ενας άνθρωπος ειλικρινής, σταράτος και χειμαρρώδης, που ήξερε να κερδίζει την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου.

Μέλος του Κόμματος από το 1981, όλη του η ζωή ήταν συνυφασμένη με τους αγώνες του εργατικού, του αγροτικού και του λαϊκού κινήματος. Διετέλεσε για χρόνια μέλος της Νομαρχιακής και της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας ευθύνες σε διάφορους τομείς δουλειάς. Ηταν υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ σε αρκετές εκλογικές μάχες. Στη δύσκολη περίοδο της αντεπανάστασης, πάλεψε αταλάντευτα ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης του Κόμματος.

Μέχρι και τη μέρα του θανάτου του ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, ενώ είχε διατελέσει και μέλος της Γραμματείας του Πανελλαδικού Συντονιστικού Μπλόκων. Είχε εκλεγεί δήμαρχος του δήμου Μελιτειέων, πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Ματθαίου, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον ενιαίο δήμο Κέρκυρας αλλά και στον δήμο Νότιας Κέρκυρας.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Το κενό που αφήνει ο σύντροφος Βασίλης είναι πραγματικά μεγάλο, ο καλύτερος τρόπος να τον τιμήσουμε δεν είναι άλλος παρά, με την ίδια ορμή που ο ίδιος είχε, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την κοινωνία που οραματιζόταν, μία κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και την αδικία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Σύντροφοι και συναγωνιστές του προσφέρουμε, μέσω της ΤΟ Κέρκυρας, 1.000 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στις 2 Μάρτη «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή ο πατέρας μου, ΤΖΙΜΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ όλα τα χρόνια της ζωής του. Ανθρωπος σεμνός και ζεστός, θα παραμείνει ζωντανός στο μυαλό και τις καρδιές όλων όσοι τον γνώρισαν. Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης, 20 ευρώ, ως πρώτη δόση, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, το οποίο και ο ίδιος ενίσχυε σταθερά.

Τζίμας Λάμπρος

  • Στη μνήμη του ΜΠΑΜΠΗ ΤΖΙΜΑ, οπαδού του ΚΚΕ και αγαπητού φίλου, που πρόωρα «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρουμε στο Κόμμα 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης.

Νίτσα και Δημήτρης Αντωνόπουλος, Βάσω Πανταζή

***

ΦΩΤΟ

Το όνειρο φωσφορίζει στις καρδιές μας, Νίκο. Δεν αλλάζει ο δρόμος μας για τον ήλιο.

Στις 11 Μάρτη έκλεισαν 16 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, μέλος της Οργάνωσης Ναυπλίου της ΚΝΕ. Οι γονείς του, Θέμης και Μιμή Παπαϊωάννου, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ γεννήθηκε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο κίνημα. Πάλεψε ταξικά από πολλές θέσεις, τόσο μέσα από την οργανωμένη ζωή, όσο και από την εκδοτική του δράση. Την περίοδο της Κατοχής εντάχθηκε στο ΕΑΜ και αργότερα στο ΚΚΕ, μέλος του οποίου παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του. Το 1953, μετά από διώξεις και αγώνες, φιλομαθής και δημιουργικός, ασχολήθηκε με τον χώρο του βιβλίου. Το 1957 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο «Ελληνικά Γράμματα». Ως εκδότης, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πνευματική ζωή του τόπου επιλέγοντας και στηρίζοντας προοδευτικά και αξιόλογα έργα. Ανάμεσα σε αυτά είναι η «Πελοποννησιακή Πρωτοχρονιά», σημείο αναφοράς λαογραφικών μελετών, και η μεγάλη «Παιδαγωγική Εγκυκλοπαίδεια», πηγή αναφοράς για γενιές δασκάλων και παιδαγωγών στην πατρίδα μας. Στην προσπάθειά του αυτή συναντήθηκε και συνεργάστηκε με εξέχουσες προσωπικότητες των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων οι Τερζάκης, Βρεττάκος, Ρίτσος, Τσαρούχης, Κουγέας, Κατσαρός, Κόντογλου και άλλοι.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σε όλη του την πορεία, στις δυσκολίες που συνάντησε και στους αγώνες που έδωσε, οδηγήθηκε από και στήριξε την πεποίθησή του πως οι μεγάλοι ταξικοί αγώνες είναι συνυφασμένοι με τη μόρφωση του λαού και το πλατύ άνοιγμα της γνώσης σε αυτόν. «Εφυγε» από τη ζωή το 1995, παραμένοντας αγωνιστής έως το τέλος. Ακόμα περισσότερο, ως γνήσιος κομμουνιστής μεγάλωσε και συνεργάστηκε με τον γιο του Παύλο, δίνοντάς του βήμα έτσι ώστε εκείνος σήμερα να φτιάχνει τη δική του πορεία, συνεχίζοντας όμως την παράδοση της προσπάθειας του πατέρα του.

Ο Παύλος Παπαχριστοφίλου, τιμώντας τον πατέρα του και τους αγώνες του, προσφέρει συντροφικά, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων, στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 6 Μάρτη «έφυγε» από τη ζωή η συντρόφισσα ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ - ΤΖΩΡΤΣΟΥ. Κόρη του Ανδρέα και της Σοφίας Παλούμπα και εγγονή του Χριστόφορου Παλούμπα, στελέχους του ΣΕΚΕ. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Νάπολη της Ιταλίας και στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής στη Βενετία. Επί 57 χρόνια δραστηριοποιήθηκε πολιτικά, συνδικαλιστικά και τα τελευταία χρόνια μέσα από τους συνταξιούχους μηχανικούς. Ηταν μέλος της ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της στη ζωή και στους αγώνες Γρηγόρης Τζώρτσος προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ

Στις 15 του Μάρτη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής και πιστός οπαδός του ΚΚΕ ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ, από την Παρδαλίτσα Ιωαννίνων. Εργάτης, οικοδόμος, σ' όλη του τη ζωή υπερασπίστηκε αταλάντευτα τις ιδέες και τα ιδανικά του Κόμματος. Αντί μνημοσύνου, ο γιος του Δημήτρης Μωραΐτης προσφέρει 50 ευρώ στη μνήμη του, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων.

***

ΦΩΤΟ 6

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ: Γεννηθείς το έτος 1902 στη Στράντζα Ανατολικής Θράκης. Ως πρόσφυγας, εγκαταστάθηκε στην Ηλιοκώμη ν. Σερρών. ΕΑΜίτης.

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΦΑΚΙΔΟΥ: Γεννηθείσα το έτος 1911 στη Στράντζα Ανατολικής Θράκης. Ως πρόσφυγας, εγκαταστάθηκε στην Κορμίστα ν. Σερρών. ΕΑΜίτισσα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ: Γεννηθείς το έτος 1930 στην Ηλιοκώμη ν. Σερρών. Αετόπουλο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ: Γεννηθείς το έτος 1932 στην Ηλιοκώμη ν. Σερρών. Αετόπουλο.

ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΦΑΚΙΔΟΥ: Γεννηθείσα το έτος 1937 στην Ηλιοκώμη ν. Σερρών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ: Γεννηθείς το έτος 1940 στην Ηλιοκώμη ν. Σερρών. Με σημαντική δράση από τα φοιτητικά του ακόμη χρόνια στο 1-1-4 και στη συνέχεια Λαμπράκηδες, Πολυτεχνείο, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και ενεργός συνδικαλιστής στον εργασιακό του χώρο. Βραβεύτηκε από το Κόμμα με δύο μετάλλια.

Στη μνήμη των γονιών μου και των αδελφών μου προσφέρω στο Κόμμα 200 ευρώ.

Η κόρη και αδελφή, Μάλαμα Φακίδου


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΑΓΙΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΑΓΙΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΛΑ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΛΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

ΚΑΛΟΥΔΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΑΛΟΥΔΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΦΑΚΙΔΟΥ
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΦΑΚΙΔΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ

ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΦΑΚΙΔΟΥ
ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΦΑΚΙΔΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΚΙΔΗΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΖΙΜΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΖΙΜΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΤΖΩΡΤΣΟΥ
ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΤΖΩΡΤΣΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ