ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Αυγούστου 1998
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΟΛΟ και βαθύτερη και όλο και πιο επικίνδυνη για τη χώρα και την ειρήνη στην περιοχή γίνεται η εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια. Το νέο στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ, το δόγμα του 21ου αιώνα, έχει αρχίσει ήδη να ξετυλίγεται. Οι λαοί είναι πλέον ο κύριος και άμεσος αντίπαλος του ΝΑΤΟ και στη βάση αυτή αναπροσαρμόζει τη δομή του και τα επιθετικά του σχέδια. Προετοιμάζει την πολεμική του μηχανή, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα. Μια διεθνής δύναμη καταστολής, ένας παγκόσμιος χωροφύλακας είναι ο νέος στρατός του ΝΑΤΟ. Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του "Ρ" στις σελίδες (8 - 9)

ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΔΑΛΗΣ."Εβασανίσθη και κατεκρεουργήθη"... "Ο ατυχής δημοσιογράφος, αφού εβασανίσθη απανθρώπως, κατεκρεουργήθη αγρίως υπό των συμμοριτών επί παρουσία και ίσως διά χειρός του περιέργου αγγλοφώνου μέλους της ανωτέρω συμμορίας του φέροντος το όνομα Τζωρτζ Μύλλερ". Το παραπάνω συγκλονιστικό στοιχείο για τη δολοφονία - πριν 52 χρόνια - του ηρωικού δημοσιογράφου του "Ρ", Κ. Βιδάλη, είχε περιληφθεί στο υπόμνημα του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) προς τη Βαλκανική Επιτροπή του ΟΗΕ το 1947 (σελίδα 10)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ χτες 44 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του μεγάλου αγωνιστή κομμουνιστή Νίκου Πλουμπίδη. Του ανθρώπου, που συνέδεσε τη ζωή του με τους μεγάλους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Μια ζωή αφιερωμένη στην υπόθεση της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού. Στις 5.25 το πρωί της 14ης Αυγούστου 1954, ο Ν. Πλουμπίδης προστίθεται στο πάνθεον των ηρώων του λαού μας, για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική προκοπή, το σοσιαλισμό, στο πάνθεον των ξεχωριστών παιδιών της Ελλάδας που βγήκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ (σελίδα 11)

ΕΚΘΕΣΗ "Μόνιτορ". "Η συγχώνευση μπορεί να επιτύχει το στόχο". Ο "Ρ" αποκαλύπτει την έκθεση που συνέταξε ο γνωστός χρηματοοικονομικός οίκος, μετά από παραγγελία της κυβέρνησης, και η οποία, εξετάζοντας την κατάσταση της Ιονικής και της Εμπορικής, σαφώς τάσσεται υπέρ της ενοποίησης των δύο τραπεζών (σελίδες 12 - 13)

ΕΝΑΝ ολόκληρο χρόνο κράτησε η "οδύσσεια" του ιστορικού πολυκαταστήματοςΜΙΝΙΟΝ και των εργαζομένων του. Ο πιο κρίσιμος χρόνος από τους 64 της λειτουργίας του. Ηταν πέρυσι τον Ιούλη, που το κατάστημα άρχισε να κλυδωνίζεται επικίνδυνα, τότε που εκδηλώθηκαν οι συνέπειες της χρόνιας κακοδιαχείρισής του, για να αποδειχτεί μια ακόμα φορά ο καταστροφικός για τους εργαζόμενους και την οικονομία ρόλος της περιβόητης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στην οποία είχε παραδοθεί το πολυκατάστημα έναντι πινακίου φακής, εξυγιασμένο με χρήματα του λαού (σελίδα 28)

ΠΟΛΥ σύντομα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το "μικρό πακέτο" του ασφαλιστικού, που αποτελεί και την πρώτη ωμή επέμβαση μεγάλης κλίμακας στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να γίνουν καθοριστικές αρνητικές αλλαγές σ' αυτό. Αυτές με τη σειρά τους, θα προετοιμάσουν το έδαφος για την τελική παρέμβαση, που θα τινάξει στον αέρα το σημερινό καθεστώς (σελίδα 14)

ΡΕΚΟΡ καμένων δασικών εκτάσεων κατάφερε... να πετύχει η κυβέρνηση στα μέσα του φετινού καλοκαιριού, με κινητήρια δύναμη την εγκληματικά αντιδασική πολιτική που ακολουθεί σε όλα τα επίπεδα. Στα μέσα της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί περίπου 1.200.000 στρέμματα πρασίνου, γεγονός που αποτελεί θλιβερή πρωτιά τα τελευταία 43 χρόνια, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο μέχρι τον Οκτώβρη (σελίδα 27)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ