ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση αντίστασης και διαμαρτυρίας

Πληθαίνουν τα καλέσματα των ταξικών συνδικάτων και παρατάξεων για μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση, στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομίας. Συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη

Αμεση απάντηση στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου θα δώσουν αύριο οι εργαζόμενοι από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (φωτ. από την πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα)
Αμεση απάντηση στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου θα δώσουν αύριο οι εργαζόμενοι από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (φωτ. από την πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα)
Απάντηση στην κλιμακούμενη αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση από το ενιαίο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-βιομηχάνων δίνουν αύριο οι εργαζόμενοι της Αθήνας, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση αντίστασης και διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομίας. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που έχει αποφασίσει το Πανεργατικό Μέτωπο, με στόχο να εκφραστεί άμεσα μυριόστομη η αντίδραση στην κυρίαρχη πολιτική, που σαρώνει δικαιώματα στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», της ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Μπλόκο στην αντεργατική επέλαση στήνουν αύριο, Πέμπτη, και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, με τη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Κτίριο Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμυνας.

Με χτεσινή τους ανακοίνωση οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στους Υγειονομικούς και στους Εκπαιδευτικούς καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αναφορικά με τους «αγωνιστικούς» ελιγμούς των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στην ΑΔΕΔΥ και στο ΕΚΑ, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Η απόφασή τους για στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τις 2.30, την ερχόμενη Πέμπτη, μόνο σε δυο-τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας, χωρίς προοπτική κλιμάκωσης και με πλαίσιο αιτημάτων που δεν αμφισβητεί την κερδοφορία των καπιταλιστών και δε θίγει στη ρίζα τους τις αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, είναι πράξη συνειδητή».

«Μ' αυτήν στοχεύουν και να καλύψουν τη σύμπραξή τους στην προώθηση των αντεργατικών επιλογών (κραυγαλέα περίπτωση η συμφωνία τους στην ΟΜΕ-ΟΤΕ) και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Θέλουν έτσι, με "αγωνιστικούς" ελιγμούς, να εκτονώσουν την πίεση και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Αυτοί τους οι ελιγμοί είναι αναγκαίοι και για τη διευκόλυνση της κυβέρνησης και για την "αντιπολιτευτική" τακτική του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ αλλά και για τη διαφύλαξη του "κύρους" του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η αποδοχή από μέρους τους -σημειώνει το ΠΑΜΕ - της διαβόητης ανταγωνιστικότητας, που αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου, οδήγησε για μια ακόμα φορά αυτές τις δυνάμεις στην απόρριψη του διεκδικητικού πλαισίου στόχων και αιτημάτων που προτείναμε ως ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην ΑΔΕΔΥ. Κάτω απ' αυτό το πρίσμα αρνήθηκαν και την πρότασή μας για 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Ιούνη με ταυτόχρονη κλιμάκωσή της σ' όλα τα επίπεδα των εργαζομένων μέσα στον Ιούλη».

«Οι ταξικές δυνάμεις στο δημόσιο πρωτοστατούν με κάθε τρόπο ώστε και αυτή η στάση εργασίας να αναπροσανατολιστεί ταξικά και να γίνει βήμα καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρωτοστατούν για να αξιοποιηθεί και αυτή η στάση για να αναδειχτεί η ανάγκη για συνολική σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής του κεφαλαίου και των πολιτικοοικονομικών φορέων του μέσα από ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο όλων των εργαζομένων, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ».

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση της Αθήνας απευθύνουν με ανακοινώσεις τους ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας-Πειραιά και Περιχώρων, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου- Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής- Πειραιά και Νήσων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής-Πειραιά και Νήσων «Ο Προμηθέας», ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η ΕΣΚ Μεταφορών, η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών, η ΕΣΑΚ εργαζομένων στις τράπεζες, η ΕΣΚ-ΟΤΕ και δεκάδες ακόμα σωματεία, συνδικάτα και παρατάξεις των ταξικών δυνάμεων σε κάθε κλάδο.

Οι χτεσινές αντιδραστικές εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη οι εργαζόμενοι στις τράπεζες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε ταξική κατεύθυνση και να καταδικάσουν έμπρακτα και μαζικά τα σχέδια της κυβέρνησης και των τραπεζιτών με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Με ανακοινώσεις τους τόσο η ΔΑΣ ΕΚΑ όσο και η ΤΑΔΗΣΥ καλούν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, να συγκρουστούν ολομέτωπα με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και να ξεσκεπάσουν το ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που με «αγωνιστικούς» ελιγμούς προσπαθούν να κρύψουν την επί της ουσίας συμφωνία τους στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες

Λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, δε θα κυκλοφορήσουν αύριο:

  • Τα αστικά λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 π.μ. και από τις 10 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Το μετρό από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
  • Οι συρμοί του «ηλεκτρικού σιδηροδρόμου» από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ