ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Μάη 2024
Σελ. /32
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Χτύπα το σύστημα εκεί που πονάει! #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ»

Κάλεσμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες Β' και Γ' Λυκείου μπροστά στις ευρωεκλογές

Με ένα αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνεται η ΚΝΕ στους μαθητές και τις μαθήτριες των τελευταίων τάξεων του Λυκείου που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. «Χρειάζεσαι δυνατό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στην Ευρωβουλή, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα!», τονίζει, καλώντας να ρίξουν «κόκκινη ψήφο» για όλα όσα αγωνίστηκαν, έχουν ζήσει και όσα ετοιμάζονται για αυτούς. Αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

«Αν είσαι μαθητής ή μαθήτρια στη Β' και Γ' Λυκείου, στις 9 Ιουνίου ψηφίζεις κι εσύ! Εκλέγεις ευρωβουλευτές στην Ευρωπαϊκή Ενωση και κάνεις τη φωνή σου να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη.

Γι' αυτό, η ψήφος σου να είναι κόκκινη! Χρειάζεσαι δυνατό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στην Ευρωβουλή, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα!

Διάλεξε πλευρά! Με αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας ή με τους λαούς που αγωνίζονται;

Για όλα όσα φώναξες, οργίστηκες, αγωνίστηκες...

Για όλα όσα ζήσαμε από την πανδημία μέχρι σήμερα...

Για όλα όσα ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς...

...Ψήφισε ΚΚΕ!

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι:

- Αγωνιστική!

Ταιριάζει σε μια γενιά που ξέρει να αγωνίζεται για τη ζωή της!

Που ορκίστηκε να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη και να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι: Κυβερνήσεις, υπουργοί, εταιρεία και συνολικά η πολιτική που για τα κέρδη των λίγων δεν υπολογίζει τη ζωή μας.

Που αντιστάθηκε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και όσους θέλησαν να κάνουν νόμο την αδικία.

Που διεκδίκησε σχολεία ασφαλή, σύγχρονα και χωρίς ελλείψεις.

Μόνο οι αγώνες του λαού και της νεολαίας στρίμωξαν την κυβέρνηση. Σε αυτούς τους αγώνες διαθέτουν όλες τους τις δυνάμεις το ΚΚΕ και η ΚΝΕ!

- Αντισυστημική!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ τα βάζει με το σύστημα της εκμετάλλευσης, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την κυβέρνηση, τους φασίστες και τα άλλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση) που ψηφίζουν από 55% έως 93% τους ίδιους νόμους με τον Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ δεν έχει εξαρτήσεις ούτε συναλλαγές με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με διαφθορά και σκάνδαλα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει πρόταση και σχέδιο για την ανατροπή του βάρβαρου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, για μια διαφορετική κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων!

- Αντιπολεμική!

Σε μια ΕΕ που συμμετέχει, αλλά και δημιουργεί εστίες πολέμου, που δίνει δισεκατομμύρια ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και στηρίζει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ μαζί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις, η κάλπη με χιλιάδες νεανικές ψήφους στο ΚΚΕ μπορεί να "φωνάξει" ξανά "Λευτεριά στην Παλαιστίνη", να στείλει μήνυμα ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας μας!

- Αυθεντική!

Διάλεξε να ψηφίσεις ανθρώπους σαν κι εσένα, με κοινά όνειρα και ζόρια, που έγιναν γνωστοί από την αγωνιστική τους δράση για τα δικαιώματα όλων μας.

Μην την πατήσεις με όλους τους celebrities και τους/τις influencers που κατεβαίνουν υποψήφιοι και κάνουν προεκλογικές καμπάνιες "lifestyle" για να κλέψουν την ψήφο σου και να κρύψουν τις σάπιες αξίες και πολιτικές των κομμάτων τους.

- Κλωτσιά στον φασισμό και την ακροδεξιά!

Γιατί μόνο ο λαός, η νεολαία και το κίνημά τους μπορούν να στείλουν τους φασίστες στον σκουπιδοντενεκέ! Αντίθετα, η ΕΕ του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, του πολέμου και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, του αντικομμουνισμού και των ακροδεξιών κομμάτων, που κυβερνούν σε πολλά κράτη - μέλη, τροφοδοτεί την άνοδο ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων.

Η αποχή βολεύει το σύστημα και όσους σε θέλουν στη γωνία!

6 στους 10 νέους απείχαν στις προηγούμενες εκλογές και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός!

Αντίθετα, βρίσκουν ευκαιρία να μιλάνε για "μια γενιά που δεν την νοιάζει" και αξιοποιούν την αποχή ως "πράσινο φως" για να συνεχίσουν τα σχέδιά τους σε βάρος μας.

Κάνε το βήμα, ψήφισε ΚΚΕ!».

«Τα παιδιά στην Παλαιστίνη θα χαμογελάσουν ξανά!»

Μεγάλες ολονύχτιες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης του ισραηλινού εγκλήματος έγιναν τη Δευτέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ με τη στήριξη ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ! Να σταματήσει η στήριξη και η εμπλοκή της χώρας στη σφαγή!

Αυτό φώναξαν χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες της χώρας, μαθητές και εργαζόμενοι, που με τη συγκλονιστική τους συμμετοχή έγιναν ακόμα ένας δυνατός κρίκος στην παγκόσμια αλυσίδα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης. «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», οι τρεις λέξεις που επαναλαμβάνονταν κάθε τόσο από τα στόματα ενός μεγάλου πλήθους που διαρκώς ανανεωνόταν και κατέκλυσε τα Προπύλαια. Ενα πλήθος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, το οποίο με τη σειρά του απλώθηκε σε σωματεία και μαζικούς φορείς.

Διατράνωσαν ότι «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», με τους λαούς που αγωνίζονται, με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που σε όλο τον κόσμο υψώνουν φωνή και ανάστημα απέναντι στο γενοκτονία που συντελείται.

Μήνυμα που στάλθηκε πολύμορφα και δυνατά από τις ολονύκτιες διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις πολύμορφες δράσεις των φοιτητικών συλλόγων που αγκαλιάστηκαν πλατιά, με χιλιάδες λαού να δίνουν το «παρών» στα Προπύλαια και στον Λευκό Πύργο.

Ενωσαν τις φωνές τους με τις διαδηλώσεις που απλώνονται σε όλο τον κόσμο, στους δρόμους και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα δείχνοντας την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και καταδικάζοντας το έγκλημα που συντελείται στη Γάζα. Στη διάρκεια της πολύωρης αυτής διαμαρτυρίας στα Προπύλαια ξεδιπλώνονταν πολύμορφες δράσεις. Από σκηνής, με τη μουσική και τον στίχο, με αξιόλογους καλλιτέχνες να δηλώνουν παρόντες, με έκφραση συλλογικής καταδίκης από εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων, σωματείων, φορέων, καθώς και από την παλαιστινιακή κοινότητα στη χώρα μας. «Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, ΟΧΙ όταν σκοτώνονται». «Το Ισραήλ διαπράττει σφαγή, γενοκτονία. Αυτό είναι που θα γράψει μια μέρα η Ιστορία». «Το δίκιο χαραγμένο στων λαών τη μνήμη. Νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη», από τα συνθήματα στον χώρο. Κοιτάζοντας κατάματα τις εικόνες που μαρτυρούν το μέγεθος της γενοκτονίας, απαντώντας ότι «Κανένας δεν μπορεί να μένει σιωπηλός!».

Οι αγωνιστικοί χαιρετισμοί της εκπροσώπου της Ενωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων Ιερουσαλήμ, τα μηνύματα από φοιτητές από πανεπιστήμια της Ευρώπης να στέλνουν την αλληλεγγύη τους, έδωσαν παγκόσμια διάσταση, μοίρασαν το μήνυμα «δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται», απέναντι στην καταστολή, με τους λαούς, για το δίκιο.

Δεκάδες φαναράκια φώτισαν τον ουρανό, τιμή στους χιλιάδες νεκρούς, κουράγιο στον λαό που δοκιμάζεται.

Η κινητοποίηση της Δευτέρας αποτέλεσε συνέχεια και σταθμό της συλλογικής δράσης των φοιτητικών συλλόγων. Από την πρώτη στιγμή εξάλλου οι φοιτητές και φοιτήτριες στα πανεπιστήμια της χώρας εκφράζουν την απαίτηση να σταματήσει το έγκλημα στην Παλαιστίνη, δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό. Με την παλαιστινιακή σημαία να έχει τη δική της θέση στις σχολές.

Μια πραγματικά ελπιδοφόρα εικόνα χιλιάδων νέων σε όλη τη χώρα, που συνεχίζουν με πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις και με την υπόσχεση ότι «τα παιδιά στην Παλαιστίνη θα χαμογελάσουν ξανά!».

Εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στη Νομική

«Το κλίμα τρομοκρατίας και αποπροσανατολισμού δεν θα περάσει», δηλώνουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους της ΝΟΠΕ, μετά τη χτεσινή εισβολή της αστυνομίας στο κτίριο της Νομικής στην Αθήνα.

Οπως τονίζουν: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στη σχολή μας. Το κλίμα τρομοκρατίας και αποπροσανατολισμού που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση, για να συγκαλύψει τις ευθύνες της στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, δεν θα περάσει! Οι φοιτητές σε όλο τον κόσμο είμαστε μια γροθιά, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κατά την εισβολή στη Νομική έγιναν 28 συλλήψεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ