ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 15 Νοέμβρη 2010
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Παλλαϊκή συγκέντρωση του ΚΚΕ σήμερα στην Αθήνα

Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη, στο Aγαλμα Βενιζέλου, στις 7 μ.μ.

Σήμερα, πρέπει να βουλιάξουν από κόσμο η Αθήνα και οι άλλες πόλεις, στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στην κυβέρνηση, στην ανεπιθύμητη τρόικα και την πολιτική που υπηρετούν με τους συμμάχους τους
Σήμερα, πρέπει να βουλιάξουν από κόσμο η Αθήνα και οι άλλες πόλεις, στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στην κυβέρνηση, στην ανεπιθύμητη τρόικα και την πολιτική που υπηρετούν με τους συμμάχους τους
Προσκλητήριο για παλλαϊκή συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις απευθύνει το ΚΚΕ, για να βρουν χιλιάδες μπροστά τους η κυβέρνηση και η τρόικα, που φτάνει σήμερα στην Ελλάδα για να συζητήσει τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΚΚΕ θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Το κλιμάκιο της τρόικας φτάνει σήμερα στην Αθήνα, για να καθορίσει μαζί με την κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα των νέων προαποφασισμένων μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και τα οποία, με κλιμακούμενη σφοδρότητα, παίρνονται σε βάρος όλων των λαών της Ευρώπης.

Η τρόικα είναι προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης, δεν έρχεται από μόνη της. Μαζί σχεδιάζουν, μαζί εξαπολύουν την επίθεση σε βάρος του λαού, εξειδικεύοντας τις κατευθύνσεις, που όλοι, με ένα στόμα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, έχουν συνδιαμορφώσει σε επίπεδο ΕΕ.

Σήμερα, η τρόικα πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα. Να συνεχιστεί θαρρετά το βήμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που έκανε ο λαός με την ψήφο του την πρώτη Κυριακή των εκλογών, καταδικάζοντας, ταυτόχρονα, την αντιμνημονιακή δημαγωγία της ΝΔ, τα αναχώματα του δικομματισμού. Η λαϊκή ψήφος, η ενίσχυση του ΚΚΕ, έδωσε δυνατό χαστούκι στις δυνάμεις που υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, δεν είναι όμως από μόνη της αρκετή.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ στο κίνημα. Να πυκνώσουν οι γραμμές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, των εργατικών και λαϊκών συσπειρώσεων, μέσα στις οποίες δρουν οι κομμουνιστές και χιλιάδες ακόμα αγωνιστές, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση.

Να ισχυροποιηθεί ο διακριτός πόλος που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή στρατηγική σε κάθε της εκδοχή, είτε αυτή εκφράζεται με τους εργατοπατέρες στο συνδικαλιστικό κίνημα, είτε σε πολιτικό επίπεδο, με τους εκπροσώπους του δικομματισμού και τα κόμματα παραφυάδες τους.

Οσες περισσότερες ήττες γνωρίζουν αυτές οι δυνάμεις στα σωματεία, στους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, στα πανεπιστήμια, όσο πιο αποφασιστικά αλλάζουν οι συσχετισμοί σε κάθε αναμέτρηση, τόσο καλύτερες θα είναι οι θέσεις από τις οποίες ο λαός θα παλεύει για το δίκιο του. Τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα εμπόδια στην εφαρμογή και την επέκταση των βάρβαρων προαποφασισμένων μέτρων.

Αυτό το σκοπό υπηρετούν και τα σημερινά συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ. Η μαζική συμμετοχή του λαού θα δείξει πως δε φοβάται την κυβέρνηση και την τρόικα, την πολιτική που υπηρετούν μαζί με τους συμμάχους τους. Θα δείξει την αποφασιστικότητα του λαού να οργανωθεί, να παλέψει, να βρεθεί με επιθετικούς όρους απέναντί τους. Να τους τρομάξει και να ορθώσει ισχυρά αναχώματα στα μέτρα που πήραν και ετοιμάζονται να επεκτείνουν.

Η συμμετοχή όλων στις λαϊκές συγκεντρώσεις του Κόμματος, είναι η καλύτερη συμβολή στο δυνάμωμα των ταξικών αγώνων, καθήκον πρώτης γραμμής για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της από σήμερα κιόλας.

Πικετοφορίες αύριο στην Κεντρική Μακεδονία

Με πικετοφορίες στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζονται αύριο Τρίτη 16 Νοέμβρη οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ ενάντια στην παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα και τις διαβουλεύσεις για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα με την κυβέρνηση. Πικετοφορίες θα γίνουν στις παρακάτω πόλεις: Σέρρες, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας, Κιλκίς, 7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης, Βέροια, 6.30 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου, Νάουσα, 7.30 μ.μ., πλατεία Καρατάσου, Εδεσσα, 6 μ.μ., Μικροί Καταρράκτες, Γιαννιτσά, 6 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ και Κατερίνη, 7 μ.μ., Σιντριβάνι.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ερχεται η τρόικα, όλοι στο Σύνταγμα

Μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από Κυριακή σε Κυριακή δεν αλλάζει το κριτήριο ψήφου. Εμείς αύριο θα είμαστε στο Σύνταγμα, έρχεται η τρόικα, πρέπει να πάρει την απάντησή της. Η απάντηση πρέπει να είναι ότι δεν την ήθελε ο ελληνικός λαός, την φέρανε, και ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα».

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για το σημερινό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα έχουν προγραμματιστεί για τις 5.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Χαυτεία: Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και Σπουδάζουσα - ΤΕΙ.
  • Ομόνοια: Κλαδικές Οργανώσεις, Οργανώσεις Α' Αθήνας, Βόρειων, Βορειοδυτικών, Βορειοανατολικών Συνοικιών, ΚΟ Αττικής.
  • Σταθμός ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη: Οργανώσεις Νοτιοανατολικών, Νότιων και Ανατολικών Συνοικιών.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Οργανώσεις Νοτιοδυτικών και Δυτικών Συνοικιών.
  • Μοναστηράκι: ΚΟ Πειραιά.
Σε άλλες πόλεις

Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, λαϊκές συγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 7 μ.μ., στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Νικολάου (Αλικαρνασσός), στην Κομοτηνή, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στον Πύργο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ, στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο, στην Κέρκυρα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο, στην Αλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο, στην Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στην Καβάλα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στη Μυτιλήνη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς, στη Ρόδο, στις 6 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη Δράμα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Σε δεκάδες ακόμα πόλεις θα γίνουν τη Δευτέρα πικετοφορίες, μαζικές εξορμήσεις και άλλες παρεμβάσεις ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - τρόικας και των συμμάχων τους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ